Skip to main content

Kroatien Rabac

Kroatien Rabac
Sol, bad & utflykter vid Adriatiska havet

Rabac brukar kallas kvarnbuktens pärla på grund av sina små klapperstenstränder och det kristallklara vattnet. Vi bor på fina 4-stjärniga Hotel Narcis i rum med balkong samt havsutsikt. Upplev landet, som har kristallklart vatten, solsken, vin och god mat vilket har gjort att Kroatien blivit ett allt populärare resmål. På vägen ner och hem får vi också fantastiska naturscenerier när vi åker genom Alperna.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Buss, färja, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 9 frukost och 7 middag, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 2760:-, platsbokning i bussen 200:-

PASS: Ja

VALUTA: Euro

Våra hotell

Soibelmanns Hotel****, Hof
Hotel Narcis/Hedera/Mimosa-Lido****, Rabac
Hotel Belmondo****, Wiedemar

Våra utflykter

Båttur (heldag)
Vi gör en trevlig båttur till ön Cres där vi stiger iland och får möjlighet att se oss omkring. Under dagen lagar besättningen lunch ombord och till det serveras vin eller alkoholfritt. På vägen tillbaka finns det stor chans att se delfiner. Pris 890:-.

Vinprovning
Vi besöker en vingård där vi får provsmaka deras goda viner. Pris: Ej klart

Opatija
Opatija med sitt behagliga klimatet var välkänt redan under den andra hälften av 1800-talet och sedan det första kurhotellet byggdes 1884 har en ström av exklusiva gäster, konstnärer och kungligheter valt att resa till Opatija. Inte bara på grund av den rena friska luften utan också för den sofistikerade stämningen och den majestätiska arkitekturen. Idag är Opatija en av Kroatiens mest populära badorter med en fin hamn och välskötta stränder. Glöm inte badkläderna, badvattnet är lika kristallklart här som i resten av Kroatien. Pris: 290:-.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hof

  Avresa tidig morgon från hemorten söderut via färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock. Vi tar rast med jämna mellanrum och beräknas vara på 3-stjärniga Soibelmanns Hotel i Hof ca 21.30. (Ca 112 mil)

 • Dag 2. Hof – Rabac

  Frukost. Vi fortsätter söderut och passerar München och Salzburg när vi begrundar den fantastiska alpmiljön genom bussfönstret. Nästa land är Slovenien där vi åker förbi Ljubljana innan vi passerar gränsen till Kroatien. Framåt kvällen kommer vi till Rabac och 4-stjärniga Hotel Narcis beläget vid havet. Hotellkomplexet består av 3 separata hotell Hedera/Mimosa/Narcis med likvärdig standard. Här vi ska bo med halvpension i 7 nätter. (Ca 85 mil)

 • Dag 3 – 8. Vid Adriatiska havet

  Rabac är en fiskeby som har utvecklats till en liten badort. Den sju kilometer långa strandpromenaden kantas av restauranger, caféer, italienska glassbarer och små butiker. Den leder även till de små badvikarna med det kristallklara vattnet.

 • Dag 9. Rabac – Wiedemar

  Frukost. Vi åker genom Slovenien in i Italien vid Trieste och mot de vilda Dolomiterna. Det är en fantastisk natur med dramatiska toppar som omger oss på resan genom bergsmassivet. I natt bor vi på 4-stjärniga Hotel Belmondo i Wiedemar. (Ca 99 mil)

 • Dag 10. Wiedemar – Hemorten

  I norra Tyskland passar vi på att på shoppa innan vi tar färjan Gedser – Rostock och Helsingborg – Helsingör. Beräknad hemkomst till Östergötland vid midnatt. Med många vackra minnen blir det dags att säga farväl och på återseende. (Ca 96 mil)

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-