Skip to main content

Kroatien Rabac 14 dagar

Sol, bad & utflykter vid Adriatiska havet

Rabac brukar kallas kvarnbuktens pärla på grund av sina små klapperstenstränder och det kristallklara vattnet. Vi bor på fina 4-stjärniga Hotel Narcis i rum med balkong samt havsutsikt. Upplev landet, som har kristallklart vatten, solsken, vin och god mat vilket har gjort att Kroatien blivit ett allt populärare resmål. På vägen ner och hem får vi dessutom fantastiska naturscenerier när vi åker genom Alperna.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Buss, färja, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 13 frukost, 13 middag, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 4.350:-,  platsbokning i bussen 300:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra utflykter

Båttur (heldag)
Vi gör en trevlig båttur till ön Cres där vi stiger iland och får möjlighet att se oss omkring. Under dagen lagar besättningen lunch ombord och till det serveras vin eller alkoholfritt.

På vägen tillbaka finns det stor chans att se delfiner.  Pris bestäms på plats för bästa pris.

Pula
Vi åker med vår buss till den vackra lilla staden Pula där vi gör ett besök på Amfiteatern eller Arena som den även kallas, den byggdes redan under det första århundradet efter Kristus och är den bäst bevarade amfiteatern ifrån antiken. Vi går sedan gemensamt upp till stadens fästning, därefter har alla tid för att strosa runt i staden och att där äta en lunch på någon trevlig restaurang.  Pris 350:-

Bergsbyarna
Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien såsom Buzet, Motovun, Pazin, Livade och Buje och vi gör ett besök i någon av dem. Bergsbyarna är bland annat kända för sin vita och svarta tryffel. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och härliga människor. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 490:- (Minimum 15 deltagare för genomförande)

Våra hotell

Median Hotel Lehrte****, Hannover
Hotel Pongauerhof Flachau****, Flachau
Hotel Narcis/Hedera/Mimosa-Lido****, Rabac
Der Reschenhof****, Mils bei Hall
GHOTEL hotel & living***, Hannover

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Lehrte

  Avresa tidig morgon från hemorten söderut via färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi gör rast med jämna mellanrum och beräknas vara framme vid 4-stjärniga Median Hotel Lehrte vid ca. kl. 19.30 (87 mil)

 • Dag 2. Lehrte – Flachau

  Efter frukost fortsätter vi söderut förbi München till Österrike. Vi kommer ner till den majestätiska alpmiljön och kan njuta av naturen. Vi bor i gemytliga Flachau på 4-stjärniga Hotel Pongauerhof. Gemensam middag. (Ca 84 mil)

 • Dag 3. Flachau - Rabac

  Nu är det inte långt kvar och dagen börjar med underskön natur genom Österrikes alper och avslutas på en balkong med utsikt över Adriatiska havets kristallklara vatten! Vi bor 9 nätter på fina 4-stjärniga Hotel Narcis med havsutsikt! (ca 40 mil)

 • Dag 4 – 11. Vid Adriatiska havet

  Rabac är en fiskeby som har utvecklats till en liten badort. Den sju kilometer långa strandpromenaden kantas av restauranger, caféer, italienska glassbarer och små butiker. Den leder även till de små badvikarna med det kristallklara vattnet. Underbara dagar med medelhavsliv, sol, bad och utflykter väntar. Följ med på någon av våra utflykter.

 • Dag 12. Rabac - Mils bei hall

  Efter frukost startar hemresan tillbaka genom undersköna Alper och dagens mål är 4-stjärniga Hotel Der Reschehof i Mils bei Hall. Gemensam middag. (ca 46mil)

 • Dag 13. Mils bei hall - Hannover

  Nu tar vi oss ann tyska motorvägar och målet är Hannover och 3-stjärniga GHotel & living.
  Gemensam middag. (ca 82 mil)

 • Dag 14. Hannover – Hemorten

  I norra Tyskland passar vi på att på shoppa innan vi tar färjan Puttgarden-Rödby och Helsingborg – Helsingör. Beräknad hemkomst till Östergötland vid 21.30. Med många vackra minnen blir det dags att säga farväl och på återseende. (Ca 88 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/9Se allaKroatien Rabac 14 dagarMer än 816 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Narcis Rabac
Hotel Narcis Rabac
Hotellet har 235 rum, som ligger bara ett stenkast från havet. Hotellet erbjuder rymliga inomhus- och utomhuspooler, bekväma hotellrum, förstklassig mat och service, trådlöst internet och alla bekväml...