Skip to main content

Normandie

Normandie
Normandie är ett perfekt bussresemål. Vi njuter av den trevliga semesterorten Trouville-sur-Mer som är vackert beläget vid Atlantkusten. Utforska den spännande historien med landstigningen 1944, upplev även cidern, ostarna och alla skaldjur som lockar med förförande middagar.

I Trouville ligger restaurangerna på rad längs med hamnen. Lite längre upp från vattnet trängs de gamla fina fiskarvillorna längs de smala gränderna. Trouville är även berömt för sin fina strand som vi finner precis utanför vårt hotell.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum/hytt insides med golvstående sängar, 9 frukost, 5 middag, resledarservice

TILLÄGG: Dubbelrum/hytt utsides 423:-, enkelrum/hytt insides 4.185:-, platsbokning i bussen 300:- 

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Göteborg

  Avresa från Östergötland på förmiddagen. I Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter och en härlig buffé inkl. dryck. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck. (Ca 27 mil)

 • Dag 2. Kiel – Liege

  Vi äter en god sjöfrukost medan vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Bremen och genom Ruhrområdet innan vi kommer in i Belgien. Inatt bor vi på 3-stjärniga Ibis Styles Guillemins. Gemsansam middag. (Ca 61 mil)

 • Dag 3. Liege – Trouville-sur-mer

  Idag fortsätter vi färden och kommer snart in i Idag fortsätter vi färden söderut efter frukost och kommer snart in i Frankrike. Vi fortsätter mot atlantkusten och vår mysiga lilla semesterort där vi checkar in på 4-stjärniga Hotel Mercure Trouville Sur Mer. Vi bor perfekt beläget på stråket mellan stranden och restauranggatan. I kväll äter vi gemensam middag på stan. (Ca 48 mil)

 • Dag 4. Ost, Cider och Calvados!

  Efter frukost kan de som vill följa med vår reseledare på en informationstur i Trouville och vi har en stund på oss att upptäcka staden. Efter lunch tar vi vår buss till Coudray-Rabut. Här kommer vi prova ostar, cider, pommeau och calvados på Coeur de Lion. Därefter fortsätter vi till impressionistpärlan Honfleur som är en av Normandies vackraste städer. Här får vi tid på egen hand njuta av staden. På eftermiddagen återvänder vi till Trouville där vi kan upptäcka någon av stadens trevliga restauranger. Kanske njuter vi lite av solnedgången på stranden.

 • Dag 5. Krigshistoria

  När man är i Normandie är det nästan ett måste att besöka de krigshistoriska platserna från 1944. Vi börjar dagen med Arromanche. Här finns berättelsen i filmform. Vi ser filmen och får sedan tid att titta på byn och stranden. Färden fortsätter till den amerikanska kyrkogården där korsen står i raka rader som ett tragiskt minne över Europas historia. Dagens sista stopp gör vi i Bayeux där de som vill kan se (tillägg ca 11 euro) den berömda tapeten som beskriver slaget vid Hastings.

 • Dag 6. Trouville-sur-Mer marknad

  Vi tar ledigt i vår mysiga stad. Idag väntar den stora veckomarknaden som löper längs med den långa fiskekajen på oss. Många av de lokala cider- och ostproducenterna är här och säljer sina produkter. I grannbyn Deauville finner du den lite mer flärdfulla shoppingen och också den stora marinan. Man tar sig enkelt mellan byarna, antingen till fots eller med den lilla färjan som går över hamnen.

 • Dag 7. Trouville-sur-Mer – Amiens

  Vi kör över Seine på den vackra ”Normandiebron” till hamnstaden Le Havre. Vi fortsätter sedan till Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna, som stupar ner mot havet. I natt bor vi på 3-stjärniga B&B Hotel Amiens Centre Cathedrale för en natt. (Ca 25 mil)

 • Dag 8 Amiens – Bochum

  Efter frukost tar vi oss till ”Notre-Dame d’Amiens” som är den största och kanske vackraste katedralen i Frankrike. Vi ser på den och fortsätter sedan norrut genom Belgien till 4-stjärniga ACHAT Hotel Bochum Dortmund. Gemensam middag (Ca 48 mil)

 • Dag 9. Bochum – Kiel

  Nu är det dags att återvända mot Kiel. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och en god Stena-buffé inkl dryck. (Ca 50 mil)

 • Dag 10. Göteborg – Östergötland

  På morgonen seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss till rätta för de sista få milen till våra hemorter och säger au revoir till våra nya vänner. (Ca 27 mil)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/9Se allaNormandieMer än 815 990:-BokaMer information

Hotell

Mercure Trouville Sur Mer
Mercure Trouville Sur Mer
Upptäck Normandies vita sandstränder med sina typiska villor vid havet i en avkopplande, idyllisk miljö. Mercure Trouville Sur Mer**** har ett utmärkt läge i det centrala området med gågator, bara 100...