Skip to main content

Normandie

Normandie
Normandie är ett perfekt bussresemål. Vi njuter av den trevliga semesterorten Trouville-sur-Mer som är vackert beläget vid Atlantkusten. Utforska den spännande historien med landstigningen 1944, upplev även cidern, ostarna och alla skaldjur som lockar med förförande middagar.

I Trouville ligger restaurangerna på rad längs med hamnen. Lite längre upp från vattnet trängs de gamla fina fiskarvillorna längs de smala gränderna. Trouville är även berömt för sin fina strand som vi finner precis utanför vårt hotell.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelhytt insides/dubbelrum, 9 frukost, 5 middag, resledarservice

TILLÄGG: Enkelrum/hytt insides 3.015:-, platsbokning i bussen 200:- 

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

Stena Line Göteborg - Kiel
Ibis Styles Liege Guillemins****, Liege
Mercure Trouville Sur Mer****, Trouville sur Mer
B&B Hotel Amiens Centre Cathédrale***, Amiens
Achat Hotel Bochum Dortmund****, Bochum

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Göteborg – Kiel

  Vid lunch hämtar vår buss för färd mot Göteborg där vi går ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Vi äter en härlig buffé inkl. dryck. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta av den friska sjöluften på däck.

 • Dag 2. Kiel – Liege

  Vi äter en god sjöfrukost medan vårt fartyg lägger till i Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Bremen och genom Ruhrområdet innan vi kommer in i Belgien. I Liege stannar vi för middag och övernattning på 3-stjärniga Ibis Styles Liege Guillemins. (Ca 64 mil)

 • Dag 3. Liege – Trouville-sur-Mer

  Idag fortsätter vi färden och kommer snart in i Frankrike och styr mot Atlantkusten och vår mysiga lilla semesterort där vi checkar in på centralt belägna 4-stjärniga Hotel Mercure Trouville-sur-Mer. Vi bor perfekt beläget på stråket mellan stranden och restauranggatan. Ikväll äter vi gemensam middag på hotellet. (Ca 48 mil)

 • Dag 4. Ost, Cider, Pommeau & Calvados!

  De som vill kan följa med vår reseledare på en informationstur i Trouville. Efter lunch tar vi vår buss till Coudray-Rabut. Här kommer vi prova ostar, cider, Pommeau och Calvados på Coeur de Lion. Vi fortsätter till Honfleur som är en av Normandies vackraste städer. På eftermiddagen återvänder vi till Trouville där vi kan upptäcka någon av stadens trevliga restauranger. Kanske njuter vi lite av solnedgången på stranden. (Ca 5 mil)

 • Dag 5. Krigshistoria

  När man är i Normandie är det nästan ett måste att besöka de krigshistoriska platserna från juni 1944. Vi börjar dagen med Arromanche. Vi får se berättelsen i filmform och får sedan tid att titta på byn och stranden. Färden fortsätter till den amerikanska kyrkogården där korsen står i raka rader som ett tragiskt minne över Europas historia. Dagens sista stopp gör vi i Bayeux där de som vill kan se (tillägg ca 11 euro) den berömda tapeten som beskriver slaget vid Hastings. Vi återvänder till vårt hotell och allt trevligt i vår semesterort. (Ca 20 mil)

 • Dag 6. Trouville-sur-Mer – Marknad

  Vi tar ledigt i vår mysiga stad. Idag väntar den stora veckomarknaden som löper längs med den långa fiskekajen på oss. Många av de lokala cider- och ostproducenterna är här och säljer sina produkter. I grannbyn Deauville finner du den lite mer flärdfulla shoppingen och också den stora marinan. Man tar sig enkelt mellan byarna, antingen till fots eller med den lilla färjan som går över hamnen.

 • Dag 7. Trouville-sur-Mer – Le Havre och Étretat och vidare till Amiens

  Vi kör över Seine på den vackra ”Normandiebron” till hamnstaden Le Havre. Staden bombades totalt sönder och samman vid krigsslutet och är idag uppbyggd i en unik stil. Vi fortsätter sedan till Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna, som stupar ner mot havet. Gemensam middag. Sent på eftermiddagen fortsätter vi till Amiens där vi checkar in för en natt. (Ca 25 mil)

 • Dag 8. Amiens – Bochum

  Efter frukost packar vi bussen och reser norrut. Vi kör genom Frankrike och Belgien till Bochum där vårt 4-stjärniga Achat Hotel Bochum Dortmund väntar med middag och sköna sängar. (Ca 47 mil)

 • Dag 9. Mot Kiel

  Nu är det dags att återvända mot Kiel. Vi kör norrut förbi Bremen och Hamburg och vi når Kiel under eftermiddagen. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och en god Stena-buffé inkl dryck. (Ca 50 mil)

 • Dag 10. Nästan hemma igen!

  På morgonen seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss tillrätta för de sista milen till våra hemorter och säger au revoir till våra nya vänner.

Karta

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-