Skip to main content

Normandie

Tidigt på morgonen den 6 juni 1944 inleddes den västallierade invasionen av det europeiska fastlandet – Operation Overlord – om detta, äppelcider, Calvados, Camembert, klosterhistoria och mycket mer må vår reseledare berätta…Följ med oss på en upplevelserik resa till det historiska och bördiga Normandie!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa i helturistbuss, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 4800:-

VALUTA
EUR Euro

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Bremen

  Vi startar tidig morgon från Östergötland via färjorna Helsingborg-Helsingör/Rödby – Puttgarden når vi framåt kvällen de ”Fyra stadsmusikanternas stad” - Bremen. Övernattning och middag på centralt belägna InterCity Hotel. Ca 82 mil

 • Dag 2. Bremen – Saint-Quentin

  Idag fortsätter vi genom Ruhrområdet och passerar över floden Rhen och vidare genom Belgien. Dagens mål är staden Saint-Quentin vid floden Somme. Denna stad fanns redan på romarnas tid och har lidit stora nederlag i olika krig. Här övernattar vi och äter gemensam middag. Ca 66 mil.

 • Dag 3. Saint-Quentin - Caen

  Vi fortsätter genom det franska landskapet i regionen Hauts-de-France mot spännande Normandie. Dagens första stopp blir i Rouen som ligger vid floden Seine. Det var här som Jeanne d´Arc brändes på bål 1431. Nu står denna modiga kvinna staty mitt på torget. Efter ett intressant besök fortsätter vi till Caen och börjar med ett besök på museet Caen Memorial, ett mycket imponerande museum där krigets historia visas. Här bor vi fyra nätter på centralt belägna och fina Mercure Caen Centre Port de Plaisance Hotel **** där vi också äter gemensam middag alla kvällar. Ca 35 mil.

 • Dag 4. Bayeux, Omaha Beach och Arromanches

  I Bayeux ser vi den 70 m långa tapeten som skildrar Normandernas erövring av England 1066. Färden går vidare genom de historiska trakterna till Pointe du Hoc, som är mest känt för den attack som genomfördes mot klippan i samband med de allierade truppernas landstigning den 6 juni 1944. Vi åker utmed kusten till Omaha Beach, här gör vi uppehåll vid den mycket välskötta amerikanska kyrkogården och fortsätter därefter mot Arromanches. På stranden och i havet utanför finns rester efter den konstgjorda hamnen Mullberry-B. En dag på historisk mark med många minnen från andra världskriget.

 • Dag 5. Mont-Saint-Michel

  Magiska Mont-Saint-Michel, en av Europas största sevärdheter kallad en av Frankrikes mest betagande syner! På klippan Mont-Tombe klättrar husen upp mot toppen och högst upp är klosterkyrkan belägen. Det 80 meter höga och muromgärdade klostret har ända sedan år 708 varit hem för munkar och nunnor omgivet av ett ständigt föränderligt landskap av lenaste tidvatten. Idag ett av Frankrikes mest populära besöksmål.

 • Dag 6. Honfleur

  Idag går färden ut mot kusten till charmiga Honfleur. Vi ser orterna Trouville, filmfestivalstaden Deauville och Dives Sur Mer, där Wilhelm Erövraren samlade sin flotta för krigståget mot England år 1066. Får vi tid besöker vi något ställe för att provsmaka och köpa Calvados. Vi passerar Pegasus Bron. I dag finns det lilla Kaféet kvar intakt, precis som under kriget.

 • Dag 7. Caen – Paris

  Idag är målet Paris! Här börjar vi med en rundtur där vi får se de klassiska platserna och sevärdheterna som förknippas med Paris, såsom Triumfbågen med den Okände Soldatens grav, Eiffeltornet, Notre Dame, Operan, paradgatan Champs Elysées mm... Vi bor på Hotel Ibis Montmartre 18e. På kvällen promenerar vi till restaurang Le Clou för gemensam middag. Ca 23 mil

 • Dag 8. Paris – Bremen

  ”Au revoir” Paris! Så bär det iväg tillbaka upp genom Belgien och tyska Ruhrområdet. Framåt kvällen når vi återigen Hansastaden Bremen men denna gång övernattar vi i utkanten av staden på fina Atlantic Hotel Galopprennbahn. Gemensam middag på hotellet. Ca 79 mil

 • Dag 9. Bremen - hemorten

  Efter en rejäl frukost sätter vi oss till rätta i vår bekväma buss för vidare färd mot färjan Puttgarden-Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och över Öresund. Åter i Östergötland framåt sen kväll. Ca 82 mil

Karta

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-