Skip to main content

Normandie från världshistoria till cider och ost

Normandie är ett perfekt bussresemål. Vi njuter av den trevliga semesterorten Trouville-sur-Mer som är vackert beläget vid Atlantkusten. Normandie bjuder på mycket. Självklart finns den spännande historien med landstigningen 1944 och början på slutet på andra världskriget, såklart skall vi se det. Men det finns också en annan bild av Normandie, maten. Följ med till cidern, ostarna och alla skaldjur som lockar med förförande middagar. I Trouville ligger restaurangerna på rad längs med hamnen. Lite längre upp från vattnet trängs de gamla fina fiskarvillorna längs de smala gränderna. Trouville är även berömt för sin fina strand som vi finner rätt utanför vårt hotell.

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Danmark kräver just nu personbevis som styrker er adress, hemort och län.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färja, del i dubbelrum/hytt insides med golvbäddar, 8 frukost, 3 middagar, alla utflykter enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum/Enkelhytt INSIDES 2490:-, Utsideshytt 320:-/rum. Besök Bayeux entré 9 euro/person. 

TILLVAL: Buffé på färja 415:-/väg, bokas vid bokning. 

VALUTA: EUR

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Göteborg

  Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter med golvstående sängar. De som vill kan boka på en buffé. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck.

 • Dag 2 Kiel - Nunspeet

  Vi äter en god sjöfrukost medans vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Bremen och genom Ruhrområdet innan vi kommer in i Holland. I Nunspeet stannar vi för middag och övernattning. Ca 46 mil

 • Dag 3 Nunspeet - Trouville

  Idag fortsätter vi färden söderut efter frukost och kommer snart in i Frankrike. Vi fortsätter mot atlantkusten och vår mysiga lilla semesterort där vi checkar in på hotell Mercure. Vi bor perfekt beläget på stråket mellan stranden och restauranggatan. I kväll äter vi gemensam middag på hotellet. Ca 64 mil

 • Dag 4 Trouville

  En ledig dag i vår mysiga stad. Efter frukost kan de som vill följa med vår reseledare på en informationstur i Trouville, sedan väntar den stora veckomarknaden på oss som löper längs med den långa fiskekajen. Många av de lokala cider- och ostproducenterna är här och säljer sina produkter. I grannbyn Deauville finner du den lite mer flärdfulla shoppingen och också den stora marinan. Man tar sig enkelt mellan byarna, antingen till fots eller med den lilla färjan som går över hamnen.

 • Dag 5 Utflykt Krigshistoria o Bayeux

  När man är i Normandie är det nästan ett måste att besöka de krigshistoriska platserna från juni 1944. Vi börjar dagen med Arromanche. Här finns berättelsen i filmform. Vi ser filmen och får sedan tid att titta på byn och stranden. Färden fortsätter till den amerikanska kyrkogården där korsen står i raka rader som ett tragiskt minne över Europas historia. Dagens sista stopp gör vi i Bayeux där de som vill kan se (tillägg ca 9 euro) den berömda tapeten som beskriver slaget vid Hastings. Vi återvänder till vårt hotell och allt trevligt i vår semesterort.

 • Dag 6 Ost, Cider, Pommeau & Calvados

  Efter frukost tar vi vår buss till Coudray-Rabut. Här kommer vi prova ostar, cider, pommeau och calvados på Coeur de Lion. Därefter fortsätter vi till impressionistpärlan Honfleur som är en av Normandies vackraste städer. Här får vi tid på egen hand att äta lunch och njuta av staden. På eftermiddagen återvänder vi till Trouville.

 • Dag 7 Le Havre, Ètretat - Bochum

  Efter frukost packar vi bussen och reser norrut. Vi kör över Seine på den vackra ”Normandiebron” till hamnstaden Le Havre. Staden bombades totalt sönder och samman vid krigsslutet och är idag uppbyggd i en unik stil. Vi fortsätter sedan till Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna, som stupar ner mot havet. Därefter fortsätter vi norrut genom Frankrike och Belgien till Bochum där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar. 65 mil

 • Dag 8 Bochum - Kiel

  Nu är det dags att återvända mot Kiel. Vi kör norrut förbi Bremen och Hamburg och vi når Kiel under eftermiddagen. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och de som vill kan boka på god Stena-buffé inkl dryck. Ca 50 mil

 • Dag 9 Göteborg - Hemorten

  På morgonen seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss tillrätta för de sista få milen till våra hemorter och säger au revoir till våra nya vänner.

Resekalender
1/10Toscana med Bodensjönfrån 10 990:-
1/10Skördefest på Ölandfrån 2 290:-
4/10Rostock Måndagsbussen från 1 390:-
6/10Ullaredfrån 290:-
9/10GESfrån 1 790:-