Skip to main content

Kroatien Rabac 10 dagar

Sol, bad & utflykter vid Adriatiska havet

Rabac brukar kallas kvarnbuktens pärla på grund av sina små klapperstenstränder och det kristallklara vattnet. Vi bor på fina 4-stjärniga Hotel Narcis i rum med balkong samt havsutsikt. Upplev landet, som har kristallklart vatten, solsken, vin och god mat vilket har gjort att Kroatien blivit ett allt populärare resmål. På vägen ner och hem får vi dessutom fantastiska naturscenerier när vi åker genom Alperna.

Fritextsökning

Vår utflykter

Båttur (heldag)
Vi gör en trevlig båttur till ön Cres där vi stiger iland och får möjlighet att se oss omkring. Under dagen lagar besättningen lunch ombord och till det serveras vin eller alkoholfritt.

På vägen tillbaka finns det stor chans att se delfiner.  Pris bestäms på plats för bästa pris.

 

Pula
Vi åker med vår buss till den vackra lilla staden Pula där vi gör ett besök på Amfiteatern eller Arena som den även kallas, den byggdes redan under det första århundradet efter Kristus och är den bäst bevarade amfiteatern ifrån antiken. Vi går sedan gemensamt upp till stadens fästning, därefter har alla tid för att strosa runt i staden och att där äta en lunch på någon trevlig restaurang.  Pris 350:-

 

Bergsbyarna
Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien såsom Buzet, Motovun, Pazin, Livade och Buje och vi gör ett besök i någon av dem. Bergsbyarna är bland annat kända för sin vita och svarta tryffel. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och härliga människor. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 490:- (Minimum 15 deltagare för genomförande)

Våra hotell

Soibelmanns Hotel Hof***, Hof
Hotel Narcis/Hedera/Mimosa-Lido****, Rabac
Hotel Belmondo****, Wiedemar
 

Ingår och villkor

INGÅR:  Buss, färja, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 9 frukost och 7 middag, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 2950:-,  platsbokning i bussen 300:-

PASS: Ja

VALUTA: Euro

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hof

  Avresa på morgonen från hemorten söderut via färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser-Rostock. Vi gör rast med jämna mellanrum och beräknas vi vara på Soibelmanns Hotel Hof ca 21.30. (Ca 116 mil).

 • Dag 2. Hof – Rabac

  Frukost. Vi fortsätter söderut och passerar München och Salzburg när vi begrundar den fantastiska alpmiljön genom bussfönstret. Nästa land är Slovenien innan vi passerar gränsen till Kroatien. Framåt kvällen kommer vi till Rabac och 4-stjärniga Hotel Narcis beläget vid havet. Hotellkomplexet består av 3 separata hotell Hedera/Mimosa/Narcis med likvärdig standard. Här vi ska bo med halvpension i 7 nätter. (Ca 85 mil).

 • Dag 3 – 8. Vid Adriatiska havet

  Rabac är en fiskeby som har utvecklats till en liten badort. Den sju kilometer långa strandpromenaden kantas av restauranger, caféer, italienska glassbarer och små butiker. Den leder även till de små badvikarna med det kristallklara vattnet. Underbara dagar med medelhavsliv, sol, bad och utflykter väntar. Följ med på någon av våra utflykter.

 • Dag 9. Rabac – Wiedemar

  Frukost. Vi åker genom Slovenien in i Italien vid Trieste och mot de vilda Dolomiterna. Det är en fantastisk natur med dramatiska toppar som omger oss på resan genom bergsmassivet. I natt bor vi på 4-stjärniga Hotel Belmondo i Wiedemar. (Ca 100 mil).

 • Dag 10. Wiedemar – Hemorten

  I norra Tyskland passar vi på att på shoppa innan vi tar färjan Rostock-Gedser och Helsingborg – Helsingör. Beräknad hemkomst till Östergötland vid 23 tiden. Med många vackra minnen blir det dags att säga farväl och på återseende. (Ca 105 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/9Se allaKroatien Rabac 10 dagar
Garanterad Avgång
Mer än 813 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Narcis Rabac
Hotel Narcis Rabac
Hotellet har 235 rum, som ligger bara ett stenkast från havet. Hotellet erbjuder rymliga inomhus- och utomhuspooler, bekväma hotellrum, förstklassig mat och service, trådlöst internet och alla bekväml...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-