Skip to main content

Skagen

Skagen
Här på norra Jylland samlades Skagenmålarna för över hundra år sedan. Det var här man fångade det speciella ljuset som Skagen är berömt för. -  Följ med så förstår du varför man säger att ”Skagen är en skimrande pärla mellan två hav”!!!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, del i dubbelrum, 2 frukost, 2 middag utflykter enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 6/6 820:-, 28/7 1.020:-, platsbokning i bussen 100:-

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Fredrikshamn

  Avresa från hemorten mot Göteborg och Stena Lines färja. Efter en härlig sjöresa lägger vi till i Fredrikshamn. Vi bor på 4-stjärniga Hotel Jutlandia där vi äter gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2. Utflykt Grenen – Skagen

  Efter frukost åker vi direkt upp mot Skagen. Staden med de gula husen, den livliga hamnen, de trevliga butikerna och gallerierna. Här möter en lokalguide oss som berättar om denna fascinerande fiskeby. Den som vill kan besöka Skagenmuséet med oersättliga verk av de kända målarna. Museets samlingar består av drygt 1000 målningar, teckningar, grafiska arbeten, skulpturer och även keramik.
  Vi åker med bussen ytterligare några kilometrar norrut till den omtalade Grenen-spetsen som skiljer Kattegatt och Skagerrak Här åker vi ”Sandormen”, en traktorvagn, som kör den sista biten ut till Spetsen. Vågorna från de båda haven möts här och bryts mot varandra. Efter en intressant dag återvänder vi till vårt hotell där vi på kvällen äter gemensam middag.

 • Dag 3. Fredrikshamn – Hemorten

  Nu får vi tid att gå runt och strosa i Fredrikshamn innan vi vid lunchtid går ombord på Stena Lines färja till Göteborg. Väl iland fortsätter vi med vår buss till Östergötland. Beräknad hemkomst till Linköping ca 20:30.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/7Se allaSkagen
Garanterad Avgång
Mer än 85 490:-BokaMer information

Hotell

Hotel Jutlandia
Hotel Jutlandia
Välkommen till Hotel Jutlandia med utsikt över hamnen och Kattegatts blå vågor. Hotel Jutlandia i Frederikshavn är ett landmärke som du inte kan låta bli att lägga märke till när du seglar till och fr...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-