Skip to main content

Skottlands höjdpunkter

Hur det kommer sig att skottar började bära kilt? Vad betyder egentligen det där Mac innan efternamnet? Med en storslagen kuliss av majestätiska borgar, gröna kullar, dimhöljda berg, mystik och vidsträckta hedar lockar det historiska Skottland besökare från hela världen. Men också den pittoreska och medeltida huvudstaden Edinburgh med Military Tattoo kommer göra din resa till Skottland oförglömlig!!

Fritextsökning

Flyginformation

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

KL1178   16AUG  Linköping - Amsterdam       kl.06:05-07:50  
KL1279   16AUG  Amsterdam - Edinburgh      kl.09:45-10:15  
KL1278   21AUG  Einburgh - Amsterdam        kl.08:20-10:55   KL1179   21AUG  Amsterdam - Linköping       kl.11:55-13:40  

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Ingår och villkor

INGÅR
Flyg t/r, anslutningsbuss till Linköpings flygplats, del i dubbelrum inkl halvpension, buss och utflykter enl. program inkl. entré till Blair Castle, Stirling Castle med “Afternoon Tea”, båttur på Loch Lomond samt visning och provsmakning på Edradour distillery och Famous Grouse/Glenturret distillery, lunch i St.Andrews, Stadsrundtur i Edinburgh, biljett till Military Tattoo samt svensktalande guide hela resan.

TILLÄGG
Enkelrum 1300:-

PASS
Ja

VALUTA
GBP Brittsika Pund

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra hotell

Pitlochry - Scotlands Spa Hotel ***, se https://scotlandshotel.com Scotlands Spa Hotel ligger i hjärtat av Pitlochry och erbjuder inomhuspool, gym, bubbelpool och gratis WiFi. Här finns också en fritidsklubb med bastu, ångbad och spabehandlingar. Hotellet har också en en mysig loungebar och härlig trädgård. Faskally Restaurant erbjuder en fantastisk skotsk meny. Alla rum har hårtork i badrummet, WiFi och kaffe- och tekokare. Flera av rummen bjuder på härlig utsikt över den omgivande landsbygden.

Edinburgh – Cairn Hotel **(*) , se https://scotlandshotel.com  
Cairn Hotel är ett hotell med fantastiska gästbetyg i Edinburghs centrum, nära Calton Hill men på en lugn gata 300 meter från Playhouse Theatre.
Alla rum har dusch, tv och te-/kaffekokare. Hårtork, strykjärn och strykbräda finns att låna. På hotellet finns en bar med en stor platt-tv.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Pitlochry

  Vår anslutningsbuss tar oss tidig morgon till flygplatsen i Linköping varifrån vi flyger via Amsterdam till Edinburgh. Väl framme åker vi vidare med vår skotska buss till ”golfens urhem” St.Andrews men inte för att spela golf utan för lunch. Här i idylliska St.Andrews möttes och förälskade sig Prins William och Kate Middleton i varandra när de läste på stadens universitet. Mätta och belåtna fortsätter vi till Pitlochry i hjärtat av Skottland och The Scotlands Hotel *** där vi ska bo 4 nätter. Gemensam middag på hotellet alla kvällar. Ca 18 mil.

 • Dag 2-4 Slott, whisky och Afternoon Tea

  Nu har vi några fantastiska dagar framför oss med slottsbesök, whiskyprovning och Afternoon Tea! Vi besöker bl.a. Blair Castle, Hertigarna av Atholls historiska säte med den sista kvarvarande privata armén Atholl Highlanders. Det blir Båttur på Loch Lomond med påföljande ”Afternoon Tea” på Stirling Castle, ett av Skottlands största och viktigaste säten. Självklart ska destillerier besökas och whisky avsmakas. Vi besöker ett av dom minsta - Edradour - men också ett av de kanske mest kända och äldsta - The Famous Grouse. En tur i det hissnande vackra Cairngorms, detta och mycket mer beskådas under våra dagar uppe i och på gränsen mot det Skotska höglandet.

 • Dag 5 Pitlochry – Edinburgh och Military Tattoo

  Åter till Edinburgh – Skottlands medeltida huvudstad! Vi inleder med en rundtur genom nya- och gamla stan innan det blir tid på egen hand för att shoppa på Princes Street, utforska publivet eller kanske bara njuta av att vandra från borgen på den medeltida paradgatan och huvudturiststråket Royal Mile ända bort till Holyrood Palace. Runt omkring vinglar små gränder och ovanför tornar stora gotiska hus upp sig. Efter incheckning på centralt belägna Cairn Hotel *** äter vi gemensam middag på närliggande restaurang i Old Town innan vi promenerar upp till slottet och njuter av Military Tattoo – en verklig höjdpunkt på resan!!

 • Dag 6 Edinburgh - hemorten

  Först frukost sen är det dags att borda vår transferbuss för färd ut till flygplatsen. När vi landar på Linköpings flygplats väntar vår anslutningsbuss där.

Resekalender
25/9Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-