Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Kristianstad

    Färden går söderut och i Åhus får vi lära oss mer om en av Sveriges mest kända exportartiklar, Absolut Vodka. Efter en intressant rundvisning avslutar vi med en Vodka Cocktail i glasen. En chans att upptäcka mer av pittoreska Åhus ges innan vi åker vidare till Kristianstad och checkar in på Quality Hotel Grand där vi ska bo i 2 nätter. Gemensam middag på hotellet Ca 39 mil.

  • Dag 2. Utflykt till Österlen

    Efter frukost beger vi oss till Österlenkryddor där vi får en rundvisning innan vi beger oss vidare till Köpingsbergs vingård. Här förkovrar vi oss i vinets fantastiska värld och vad vore väl ett besök på en vingård utan ett smakprov? Lunchen intas på Örums Nygård innan vi mätta och belåtna tar oss till Smedstorp där vi får veta mer om senapsproduktionen. Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård med en rundvisning av rapsoljetillverkning. Gemensam middag på hotellet.

  • Dag 3. Kristianstad – hemorten

    Efter frukost checkar vi ut och beger oss till Vattenrikets besökscenter. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur. Vi utforskar staden med Sveriges lägsta punkt och har lite fri tid för shopping innan vi åter styr norrut till våra respektive hemorter. Ca 35 mil.