Skip to main content

Midsommar i Bohuslän

Vi tror, vi tror på sommaren!

 Följ med till vackra Bohuslän och ett historiskt boende på Hotell Fars Hatt i Kungälv. Resan bjuder på midsommarfirande på Tjörn med lunch, vackra Marstrand. Fint avslut i den vackra ”trästaden Hjo” med den genuina småstadskänslan från en annan tid…

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 3 frukost, 3 middagar, 3 luncher samt reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 670:-

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Kungälv

  Färden går utmed östra sidan av Vättern. Efter Jönköping passerar vi genom knallebygden och gör en kort paus för dem som önskar inta en kopp kaffe. Vid lunchtid kommer vi till Kungälv, denna historiska trästad som samsas med nybyggda stadsdelar, och Hotell Fars Hatt där vi ska bo i 3 nätter. Vi startar med lunch på hotellet, därefter fri tid i Kungälv. På kvällen samlas vi för gemensam middag. Ca 30 mil.

 • Dag 2. Midsommarfirande på Tjörn

  Idag tar vi oss till Tjörn som ligger i hjärtat av Bohuslän. I den pittoreska fiskebyn Skärhamn serveras vi en midsommarlunch innan det traditionella midsommarfirandena tar vid. Så på med bekväma skor och passa på att dansa kring midsommarstången! På kvällen gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Marstrand & Dyrö

  Längst ut i väster, där skärgården slutar och havet tar vid, ligger Marstrand. Upplev den mäktiga atmosfären vid Carlstens Fästning, kajen med båtar av alla slag och mysiga kvarter med bilfria gator. Vi åker båt till Dyrö där vi intar dagens lunch. På kvällen gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Kungälv – Hjo – Hemorten

  Hemresan går via Hjo. 1990 belönades orten med Europa Nostras hedersmedalj med motiveringen ”för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo”. Här blir det uppehåll för lunch och bara njuta av alla fina trähus mm, kanske inköp av en sik eller två… Nu styr vi kosan hemåt igen efter, som vi tror, fina dagar i Bohuslän! Hemkomst till Linköping ca kl 18.00. Ca 35 mil.

Karta

Hotell

Hotell Fars Hatt
Hotell Fars Hatt
Mitt i Kungälv utmed Nordre Älv och med utsikt över Bohus Fästning några landsvägskrokar från havet och 15 minuter norr om Göteborg, ligger Hotell Fars Hatt. Hotellet som har anor från 1684 har under...
Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-