Skip to main content

Midsommar i Bohuslän

Följ med till vackra Bohuslän och ett historiskt boende på Hotell Fars Hatt i Kungälv. Resan bjuder på midsommarfirande på Tjörn med lunch, vackra Marstrand och skaldjurslunch. Lägg till ”trästaden Hjo” och det historiska Industrimuséet i vackra Forsvik vid Göta Kanal, så blir det en fulländad midsommarresa.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 3 frukostar, 3 middagar, 1 skaldjurslunch, 1 midsommarlunch samt reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 670:-

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Kungälv

  Färden går utmed östra sidan av Vättern. Efter Jönköping passerar vi genom knallebygden. Det blir en kortare rundtur i Sveriges näst största stad, Göteborg. Fri tid för shopping ges innan den sista etappen till Kungälv och Hotell Fars Hatt där vi ska bo i 3 nätter. Gemensam middag på hotellet. Ca 30 mil.

 • Dag 2. Midsommarfirande på Tjörn

  Idag tar vi oss till Tjörn som ligger i hjärtat av Bohuslän. I den pittoreska fiskebyn Skärhamn serveras vi en midsommarlunch innan det traditionella midsommarfirandena tar vid. Så på med bekväma skor och passa på att dansa kring midsommarstången! På kvällen gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Marstrand & skaldjurskryssning

  Längst ut i väster, där skärgården slutar och havet tar vid, ligger Marstrand. Upplev den mäktiga atmosfären vid Carlstens Fästning, kajen med båtar av alla slag och mysiga kvarter med bilfria gator. Vi åker båt till Dyrö där vi äter skaldjurslunch. PÅ kvällen gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Kungälv – Hjo – Forsvik – Hemorten

  Hemresan går via Hjo. 1990 belönades orten med Europa Nostras hedersmedalj med motiveringen ”..för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo”. Här blir det uppehåll för lunch och kanske inköp av en sik eller två… Efter en kortare busstur stannar vi vid det historiska industrimuséet Forsviks bruk innan vi styr hemåt. Hemkomst till Linköping ca kl 18.00. Ca 35 mil.

Karta

Resekalender
25/9Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-