Skip to main content

St Johann Österrike

St Johann Österrike
Österrike är landet i mångas hjärtan… spektakulär natur, mysiga hus med fantastiska balkonglådor och ett stort gemyt gör vistelsen i alplandet trivsamt. Här vet man att bevara traditioner. Folk går fortfarande klädda i traditionella kläder, wienerschnitzel finns på alla menyer och det arrangeras Tyroleraftnar i stort sett varje by.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag och reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 1.300:-, utflykter enligt program, platsbokning i bussen 200:- 

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra utflykter

Zell am See och Mittersill
Vi åker till den trevliga staden belägen vid sjön Zeller See. Där har vi tid att njuta och kanske ta linbanan upp för att beundra den fantastiska utsikten över staden med sjön nedanför. För de som vill blir det även tid för lunch. Sen fortsätter vi mot Mittersill där vi besöker Hohe Tauern nationalpark infocenter där det finns sevärda utställningar om hur alperna bildades och om djur och natur. (Ca 12 mil). Pris: 250:-

Salzburg
Mozarts födelsestad med en av de bäst bevarade stadskärnorna i hela Österrike. Vår lokalguide visar oss många kända platser som t ex Mozartplatz, barockkatedralen Salzburger Dom och gågatan Getreidegasse. Efter stadspromenaden får vi gott om tid att bekanta oss med staden på egen hand innan vi återvänder till St Johann. (Ca 8 mil). Pris: 290:-

Grossglockner
Vi färdas på den natursköna vägen Grossglockner Hochalpenstrasse som årligen lockar miljontals besökare. Under förmiddagen gör vi ett stopp i Heiligenblut med möjlighet att besöka byns vackra pilgrimskyrka. Eftermiddagen avslutas vid Franz-Josefs-Höhe på nästan 2 400 meters höjd. Förhoppningsvis träffar vi några av de murmeldjur som lever i området. En heldag med hisnande vyer! (Ca 22 mil). Pris: 350:-

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Hannover

  Avresa på morgonen från Östergötland via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden till 4-stjärniga Leonardo Hotel Hannover Airport. Gemensam middag. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – St Johann

  Vi fortsätter söderut förbi bl a Nürnberg och München, naturligtvis tar vi raster med jämna mellanrum. Vi kommer fram till vårt 4-stjärniga Hotel Gasthof Park i St Johann framåt kvällen där vi ska bo i 5 nätter med halvpension. (Ca 78 mil)

 • Dag 3 – 6. St Johann

  Nu har vi tid att njuta av vårt jättefina trivsamma hotell och av den friska alpluften samt alla vackra naturscenerier. Hotellet ligger 200 m från skidliften och det finns möjlighet, för den som vill, åka upp och vandra i bergen eller sätta sig på någon alphütte för att äta och dricka något gott. Det finns också möjlighet att följa med på några av de utflykter vi arrangerar.

 • Dag 7. St Johann – Hannover

  Dags att säga adjö till vårt trivsamma boende och bege oss norrut igen. Samma väg som på nedresan och vi bor återigen på Leonardo Hotel Hannover Airport. Gemensam middag. (Ca 78 mil)

 • Dag 8. Hannover – Östergötland

  Efter frukost åker vi raka spåret till Calles i Heiligenhafen för lite shopping, därefter fortsätter vi hemåt. Vi är i Östergötland igen vid 20.30-tiden. (Ca 87 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/7Se allaSt Johann ÖsterrikeMer än 810 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Gasthof Park
Hotel Gasthof Park
Det 4-stjärniga Hotel Park Sankt Johann in Tirol ligger cirka 65 km från flygplatsen Salzburgs. Det erbjuder hamam, solarium och bastu. Det här hotellet är perfekt för att upptäcka Sankt Johann in Tir...