Skip to main content

Bergensbanan

Vårt grannland erbjuder en tur med Bergensbanen – den fantastiska järnvägen byggd för drygt 100 år sedan mellan Oslo och Bergen, med underbar utsikt längs vägen. Vi bor i Bergen där vi får en intressant rundtur. Det blir en fantastisk båttur från Gudvangen till Flåm – välkommen med på denna fina resa!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, tågresa Bergensbanen Geilo – Bergen, rundtur i Bergen, fjordkryssning, reseledare.

TILLÄGG: 1.500:- Enkelrum

VALUTA: NOK

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se villkor för ev avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Geilo

  Vi startar på morgonen via Närke och Värmland kommer vi till norska gränsen vid Örje. Vi kör söder om Oslo och åker genom Oslotunneln och vidare förbi Kongsberg. På kvällen kommer vi fram till Geilo, vackert beläget på den norska högfjällsplatån, Hardangervidda. Vi bor på Geilo Hotel*** (www.geilohotel.no) Gemensam middag. (ca 690 km)

 • Dag 2. Bergensbanen – Bergen

  Frukost. Idag väntar en spännande resa med Bergensbanen från Geilo till Bergen, resan tar drygt tre timmar. Vi färdas över det dramatiska landskapet på Hardangervidda, genom tunnlar och över broar. Man måste inte vara järnvägsfantast för att bli imponerad under den här resan. Vi passerar sträckans högsta punkt 1 245 meter över havet inne i Finsetunneln. I Bergen bor vi två nätter på Comfort Hotel Holberg *** Gemensam middag.

 • Dag 3. I Bergen

  Frukost. Rundtur i Bergen under förmiddagen. Norges näst största stad är omgiven av sju bergstoppar. Den som vill kan åka upp med Flöjbanen som går från centrum upp till 320 m höjd och därifrån få en magnifik utsikt över staden. Här finns bl a Bergenshus fästning från medeltiden, Troldhaugen – Griegs hem och gravplats. Bland sevärdheterna märks också Akvariet och Bergens konstmuseum. Bryggen, med på Unescos världsarvslista – kantad av gamla köpmannagårdar, butiker och restauranger, hur mysigt som helst.

 • Dag 4. Båttur, till Fagernes

  Frukost. Bergen kallas för porten till fjordarna och idag ska vi göra en båttur i ett av de mest populära fjordområdena i Norge. Vi åker till Gudvangen där vi gör en fjordkryssning, som tar ca 2 timmar, på Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden, som är de vildaste och mest storslagna sidoarmarna till Sognefjorden. Vi är omgivna av branta fjällsidor - upp till 1 400 m höga, glittrande vackra vattenfall som störtar ner i fjorden där små idylliska bondgårdar klänger sig fast utmed bergssidorna… Vidare med buss från Flåm till Fagernes. Vi bor på Scandic Valdres *** Gemensam middag.

 • Dag 5. Till hemorten

  Frukost. Idag åker vi via Värmland hemåt. Paus för kaffe och lunch på lämpliga platser under dagen. Många vackra vyer har säkert stannat kvar i vårt minne efter den här resan. Det blir dags att säga ”Hej då - och tack för den här gången!” (ca 620 km)

Karta

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-