Skip to main content

Bergensbanan

Vårt grannland erbjuder en tur med Bergensbanen – den fantastiska järnvägen byggd för drygt 100 år sedan mellan Oslo och Bergen, med underbar utsikt längs vägen. Vi bor i Bergen där vi får en intressant rundtur. Det blir en fantastisk båttur från Gudvangen till Flåm – välkommen med på denna fina resa!

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, tågresa Bergensbanen Geilo – Bergen, rundtur i Bergen, fjordkryssning, "viking class",  reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 1.500:-. Platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: NOK

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Gol

  Vi startar på morgonen via Närke och Värmland kommer vi till norska gränsen vid Örje. Vi kör söder om Oslo och åker genom Oslotunneln och vidare förbi Kongsberg. På kvällen kommer vi fram till Geilo, vackert beläget på den norska högfjällsplatån, Hardangervidda. Vi bor i Gol på Storefjell Hotel****Gemensam middag. (ca 690 km)

 • Dag 2. Bergensbanen – Bergen

  Frukost. Idag väntar en spännande resa med Bergensbanen från Geilo till Bergen, resan tar drygt tre timmar. Vi färdas över det dramatiska landskapet på Hardangervidda, genom tunnlar och över broar. Man måste inte vara järnvägsfantast för att bli imponerad under den här resan. Vi passerar sträckans högsta punkt 1 245 meter över havet inne i Finsetunneln. I Bergen bor vi två nätter på centralt belägna Scandic Bergen City**** Gemensam middag.

 • Dag 3. I Bergen

  Frukost. Rundtur i Bergen under förmiddagen. Norges näst största stad är omgiven av sju bergstoppar. Den som vill kan åka upp med Flöjbanen som går från centrum upp till 320 m höjd och därifrån få en magnifik utsikt över staden. Här finns bl a Bergenshus fästning från medeltiden, Troldhaugen – Griegs hem och gravplats. Bland sevärdheterna märks också Akvariet och Bergens konstmuseum. Bryggen, med på Unescos världsarvslista – kantad av gamla köpmannagårdar, butiker och restauranger, hur mysigt som helst.

 • Dag 4. Båttur, till Fagernes

  Frukost. Bergen kallas för porten till fjordarna och idag ska vi göra en båttur i ett av de mest populära fjordområdena i Norge. Vi åker till Gudvangen där vi gör en fjordkryssning, som tar ca 2 timmar, på Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden, som är de vildaste och mest storslagna sidoarmarna till Sognefjorden. Vi är omgivna av branta fjällsidor - upp till 1 400 m höga, glittrande vackra vattenfall som störtar ner i fjorden där små idylliska bondgårdar klänger sig fast utmed bergssidorna… Vidare med buss från Flåm till Fagernes där vi bor på Scandic Valdres *** Gemensam middag.

 • Dag 5. Till hemorten

  Frukost. Idag åker vi via Värmland hemåt. Paus för kaffe och lunch på lämpliga platser under dagen. Många vackra vyer har säkert stannat kvar i vårt minne efter den här resan. Det blir dags att säga ”Hej då - och tack för den här gången!” (ca 60 mil )

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7Se allaBergensbananRing för att boka7 390:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Storefjell Resort Hotel
Storefjell Resort Hotel
2 mil från Gol ligger Storefjell Resort Hotel, hotellet har pool, gym och bastu. Rummen har utsikt över ett härligt landskap, inredda med luftkonditionering, tv, minibar och WiFi...
Resekalender
30/5En resa i tidenfrån 795:-