Skip to main content

Bodensjön med Bernina Express

Bodensjön – Mainau – Bernina Express
En underbar kombination av milt klimat runt Bodensjön med besök på blomsterön Mainau, alper och spektakulära naturscenerier när vi åker Bernina Express och Silvretta.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 7 frukostar, 6 middagar inkl dryck öl/vin eller vatten, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 1900:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR, CHF

PASS: Ja

Våra hotell

H+ Hotel Hannover****, Hannover
Best Western Central Hotel Leonhard****, Feldkirch
Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn****, Hamburg

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hannover

  Vi startar tidig morgon från vår hemort och via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden kommer vi fram till 4-stjärniga H+ Hotel Hannover. Gemensam middag på hotellet. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Feldkirch

  Först lite frukost innan vi lastar in bagaget och fortsätter vår färd söderut genom Tyskland. Vi gör rast för kaffe och lunch. På eftermiddagen gör vi ett stopp i Rothenburg, känd för sin ringmur och julaffär. När vi kommer fram till den mysiga staden Feldkirch så checkar vi in och äter gemensam middag inklusive dryck på Best Western Central Hotel Leonhard. Hotellet har ett mycket bra läge precis vid gamla stan nära till slottet och katedralen. (Ca 69 mil)

 • Dag 3. Mainau – blommor och träd

  Efter frukost beger vi oss till Mainau, denna fantastiska ö som i början av 30-talet kom i Lennart Bernadottes ägo. Då var den ganska eftersatt men kom under paret Sonja och Lennart Bernadottes ledning att bli ett paradis fyllt av vackra blommor och ståtliga träd. Idag är Mainau, med sin bedövande blomsterprakt och slott, Bodensjöns främsta besöksmål. (Ca 18 mil)

 • Dag 4. Bernina Express

  Idag blir det tidig frukost för att åka med vår buss ner till Chur i Schweiz där vi stiger på tåget ”Berninaexpressen”. Nu får vi vara med om en enastående tågtur genom hisnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och grönskande dalar. Tågresan varar ca fyra timmar och tar oss över många broar och genom närmre 100 tunnlar, upp på mer än 2 200 meters höjd innan vi kommer till Tirano, en liten stad strax innanför den italienska gränsen. Vi stannar en stund i Tirano innan vår buss möter och tar oss tillbaka till Feldkirch. Gemensam middag.

 • Dag 5. Bregenz – Lindau

  Dagen börjar med att vi besöker Bregenz som ligger vackert vid Bodensjöns strand. Vi tar båten till en av Tysklands vackraste städer – Lindau. Gamla stan ligger på en ö i Bodensjön och vi strövar bland vackra hus och gränder. Njut av en drink eller kaffe innan det är dags att åka med vår buss tillbaka till Österrike och Bregenz. Gemensam middag på hotellet. (Ca 7 mil)

 • Dag 6. Höga höjder och kurvor – Silvretta-Hochalpenstrasse

  Idag beger vi oss upp i Vorarlbergs och Tyrolens alper. Vi åker vad som anses vara en av Österrikiska alpernas vackraste vägar Silvretta-Hochalpenstrasse med sina 34 hårnålskurvor – utsikten är svindlande vacker… Åter i Feldkirch på eftermiddagen. Gemensam middag på hotellet. (Ca 22 mil)

 • Dag 7. Feldkirch – Hannover

  Tidig revelj och frukost innan vi påbörjar vår färd norrut. Vi njuter av vackert böljande sydtyskt landskap på vår väg upp mot dagens mål Hannover. Vi gör stopp för såväl förmiddags- som eftermiddagsfika samt lunch under dagen. Gemensam middag på hotellet. (Ca 69 mil)

 • Dag 8. Hannover – Hemorten

  Så var det dags för returen hem mot Östergötland via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (Ca 87 mil)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/8Se allaBodensjön med Bernina Express
Garanterad Avgång
Mer än 811 990:-BokaMer information

Hotell

Best Western Central Hotel Leonhard
Best Western Central Hotel Leonhard
Hotel Leonhard ligger i Feldkirchs gamla stadsdel, bara 100 meter från Schattenburgs slott och St. Nicholas-katedralen. Här finns en inomhuspool och gratis WiFi. De rymliga rummen på Central Hotel Leo...