Skip to main content

Bornholm

Bornholm – Östersjöns Pärla

Mitt ute i den blå Östersjön ligger Bornholm. Denna lilla fridfulla solskensö som har all slags natur – klippor, skog och breda sandsandstränder. Följ med och upplev öns fina trädgårdar, dessutom en spännande historia och ett klimat som gör ön till ett pålitligt sommarparadis. Många konstnärer har inspirerats här och även bosatt sig för gott. – Välkommen att gästa ön!!!

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Danmark kräver just nu personbevis som styrker er adress, hemort och län.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färja, vägavgifter, del i dubbelrum, 3 frukost, 2 lunch, 3 middag, 1 em kaffe, utflykter enligt program, guider

TILLÄGG: Enkelrum 1285:-, rum med havsutsikt/balkong  855:-/rum, platsbokning i bussen 100:-

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se villkor för ev avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Rönne, Bornholm

  Vi startar på förmiddagen från Linköping och tar oss via Småland ner till Skåne. Givetvis gör vi lämpliga raster under resan. I Ystad går vi ombord på färjan som tar ca 1,5 timma. Det finns möjlighet att fika ombord. Färjan lägger till i Rönne, som är öns största stad. Incheckning på Griffen Spa Hotel**** (https:/bornholmhotels.dk/griffen-spa-hotel/) som ligger alldeles vid havet och en kort promenad till centrum. Här ska vi bo 3 nätter. Gemensam middag.

 • Dag 2 Rundtur

  Från Rønne går turen mot Nylars, en av Bornholms fyra rundkyrkor, byggd i mitten av 1100-talet och har varit använd både som kyrka och skydd mot fienden från havet. Dagens första trädgårdsbesök är en vacker privatägd trädgård i Vestermarie med massor av energi, kärlek och kreativitet. Vi stannar kvar inne på ön, när vi fortsätter utflykten genom ”Rö plantage”. Där har man dämt upp en sjö i förbindelse med en storm 1967. I dag är det ett naturskönt område med klippor. Turen ut mot kusten går via Rö och Helligdomsklipperne. Namnet på klipporna härstammar från medeltiden. Man menade då att vattnet som rann upp i källan hade en helande verkan. Kuststräckan Hellidomsklipporna till Gudhjem är en av de vackraste i Danmark. Vi gör ett stopp och njuter av utsikten. Orkar ni så gå nedför trapporna till klippsprickorna ”Svarta grytan och Torr ugn”. Lunchen serveras i Allinge, på ett av Bornholms bästa rökerier. Borgruinen Hammershus blev troligen anlagd år 1250 av ärkebiskopen i Lund. Borgens placering, högt uppe på en klippa, gjorde att borgen var närmast omöjlig att inta. På Hammershus sluttningar kan man fortfarande finna läkeörter, som medeltidsmunkarna tog med till Bornholm från andra delar av Europa. Åter på hotellet har ni fri tid fram till gemensam middag.

 • Dag 3 Rundtur

  Även idag gör vi en rundtur och Sandstranden Dueodde är första målet. Det påstås att Napoleon använt av strandens fina sand till sitt timglas! Resan fortsätter genom fiskeläget Snogebæk och Nexø
  till Svaneke. Här finns gamla köpmansgårdar och korsvirkeshus. Konsthantverken blomstrar i den lilla hamnstadens kreativa miljö med glas, keramik och textiler. På väg mot Gudhjem passerar vi Listed och Bølshavn, två små fiskelägen med vackra små hus. På restaurang Brøddan i Gudhjem intas lunchen. Gudhjem är en mycket speciell småstad, som ligger på klippsluttningen ner mot Östersjön och har Danmarks brantaste huvudgata. Trädgårdarna är något för sig. Här finns valnöts-, fikon- och mullbärsträn. Vi kommer att se närmre en av dessa trädgårdar. Dagen avslutas med två andra inspirerande trädgårdsbesök: Kræmmerhuset, som ligger mitt i en fantastisk trädgård, är en fin gammal gård med keramik, blomsterarrangemang och handarbete. Trädgårdens fantastiska blomsterrabatter, hängpilar och en liten sjö ger huset en fin inramning. På kvällen gemensam middag.

 • Dag 4 Rönne - Hemorten

  Efter frukost har vi gott om tid att utforska Rönne. Att vandra på de pittoreska kullerstensgatorna, ta en promenad utmed havet, tita in i småbutiker…Ja njuta tills vi avslutar vårt besök på Bornholm med eftermiddagskaffe som serveras på restaurang Bolsterbjerg, vars trädgård har beundrats av besökare genom alla tider. Vår färja tillbaka till Sverige avgår 16.30 och ankommer 17,50 till Ystad. Vi beräknar vara åter i Östergötland vid midnatt med många fina minnen i bagaget!

Karta

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-