Skip to main content

Bornholm

Bornholm - solskensön

Mitt ute i den blå Östersjön ligger Bornholm. Denna lilla fridfulla solskensö som har all slags natur – klippor, skog och breda sandsandstränder. Dessutom en spännande historia och ett klimat som gör ön till ett pålitligt sommarparadis. Många konstnärer har inspirerats här och även bosatt sig för gott. – Välkommen att gästa ön !!!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färja t/r, del i dubbelrum ,3 frukostar, 2 luncher , 3 middagar, rundturer och utflykter på Bornholm (ej entréer), reseledare.

Tillägg: 1.300:- Enkelrum

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se villkor för ev avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Dagsprogram

 • Dag 1

  Resan börjar på morgonen och tar oss via Småland ner till Skåne. Givetvis gör vi lämpliga raster under resan. I Ystad går vi ombord på färjan som tar ca 1,5 timma. Färjan lägger till i Rönne, som är öns största stad. Incheckning på Griffen Hotel & Wellness. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2

  Idag ägnar vi oss åt utflykter och besöker bl a de små pittoreska städerna Svaneke, Gudhjem och Sandvig-Allinge med sina sillrökerier, keramikverkstad och ev Baltic Sea Glass. I Gudhjem äter vi dagens lunch på Gudhjem Rögeri som består av fiskbuffé. På Hammershus fästning får vi uppleva en storslagen syn. Fästningen är Bornholms mest imponerande forntidsminne. Sen eftermiddag kommer vi åter till hotellet och den som vill kan ta sig ett bad i poolen eller havet innan vi äter gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3

  Idag är det södra delen som gäller. Dagens lunch intar vi på Balka Strand i Nexö. Vi besöker ”Dueodde Strand”, Bornholm kanske Danmarks mest berömda strand, Den sträcker sig flera kilometer på båda sidor av öns sydspets. Vi gör också ett besök på någon av Bornholms berömda rundkyrkor. Gemensam middag.

 • Dag 4

  Efter frukost har vi hela förmiddagen till att utforska Rönne. Att vandra på de pittoreska kullerstensgatorna, ta en promenad utmed havet, titta in i små butiker …. Ja, njuta tills vi är tvungna att fara ner till färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. Vi beräknar vara hemma ca 22.00.

Karta

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-