Skip to main content

Florida med kryss i Karibien

Välkommen till vårt soliga äventyr i Miami och Karibien!

Vi reser till Miami där vi njuter av strandlivet längs South Beach och beundrar den ikoniska art deco-arkitekturen. Vårt boendet ligger i Miami Beach, vilket ger oss närhet till fantastiska restauranger och suverän shopping. Den långa strandpromenaden har vi nöjet att ha precis utanför dörren. Men resan tar oss ännu längre! Med trevliga Explorer of The Seas utforskar vi Karibien. Mat, underhållning och massor av nöjen ingår ombord. Under kryssningen lägger vi till i Puerto Rico, St. Marteen, Antigua och St Kitts

Häng med oss på denna oförglömliga resa i Florida och Karibien!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot USA och Florida

  Vårt äventyr börjar på morgonen när vi träffas på Linköpings flygplats. Därifrån flyger vi till Miami via Amsterdam, med KLM där vi möter upp våra resekompisar från Västergötland.

  När vi anländer till USA kommer vår transferbuss att vänta på flygplatsen för att transportera oss till Hotel Marseilles, där vi kommer att checka in för en tvånättersvistelse. Detta fräscha hotell ligger bra beläget på South Beach.

  Mot USA och Florida
 • Dag 2: Miami

  En ledig dag i Miami. Passa på att njut av denna härliga semesterpärla! Vårt hotell ligger bra till och du når enkelt allt roligt i staden. Vill du så ordnar reseledaren en ”utflyktspromenad” där vi går längs South Beach och upplever stranden och folklivet.

  Miami
 • Dag 3: Vi går ombord!

  Vi lämnar hotellet under förmiddagen och åker till kryssningsterminalen i Miami. Vid ankomsten checkar vi in på Royal Carribbeans fina kryssningsfartyg, Explorer of the Seas. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien under 11 dagar. När vi kommit ombord har vi tid för lunch, kanske det första doppet i poolen. Vill du kan du följa med vår reseledare för att bekanta dig med fartyget. Vår grupp samlas för ett kort välkomstmöte innan det är dags för vår första gemensamma middag ombord. Varje kväll har vi samma middagstid (20:00), bord och alltid samma personer som bara ”servar” oss! Om du vill kan du självklart äta på någon av alla de andra restaurangerna ombord eller varför inte beställa room-service och äta på rummet. Valfriheten är enorm!

  Vi går ombord!
 • Dag 4: Till havs!

  Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på olika öar.

  Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill röra på sig mellan måltiderna finns gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan mot tillägg bokas i fartygets spa-avdelning. På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister på fartygets scener och det är olika program varje kväll! Du kan också koppla av i någon av de många barerna eller varför inte prova lyckan i kasinot.

  När vi stannar till på de olika öarna kan man köpa till utflykter från rederiet eller upptäcka öarna på egen hand. Vår reseledare är med på utvalda utflykter.

  Till havs!
 • Dag 5: Puerto Plata - Dominikanska Republiken 07:00 - 16:00

  Puerto Plata är Dominikanska republikens äldsta stad i norr och en pionjär inom turism. Belägen vid havet med en bergig bakgrund erbjuder staden en livlig pir, som är känd som Malecon, färgglada affärer och praktfulla hem från 1800-talet. Staden är känd för Parque Independencia (även känt som Parque Central), en park omgiven av kungliga palmer och viktoriansk arkitektur. I Puerto Plata kan du åka på en linbana för himmelska vyer, ta en rundtur på de lokala kakaoodlingarna och köpa världens klaraste bärnsten.

  Puerto Plata - Dominikanska Republiken 07:00 - 16:00
 • Dag 6: San Juan - Puerto Rico 09:00 - 18:00

  Puerto Ricos 500-åriga huvudstad är en dröm för historieälskare. Spanjorerna etablerade denna hamn som en bas i den Nya Världen, och den påverkan syns fortfarande tydligt, från fästningsmurarna som följer kustlinjen till regnbågen av koloniala byggnader längs smala gator. Gör en utflykt längre bort från gamla stan och upptäck naturen. Du kan klättra högt upp i djungelbergen i El Yunque-skogen eller hålla dig till foten av bergen på en ridtur längs en flod. Om du föredrar en lugnare takt kan du välja en orörd strand och koppla av med en romdrink i handen.

  San Juan - Puerto Rico 09:00 - 18:00
 • Dag 7: Philipsburg - St Maarten 08:00 - 18:00

  Det som gör St. Maarten så unikt är dess blandning av kulturer. Ön är hem för 120 olika nationaliteter som talar över 80 språk och styrs av två länder: Nederländerna och Frankrike. Faktum är att det är den minsta landmassan i världen som delas av två olika nationer. Trots att den är mindre än 40 kvadratkilometer finns det mycket att göra på denna lilla ö: du kan resa tillbaka i tiden när du utforskar sekelgamla ruiner och få ditt adrenalinpåslag när du ziplinar genom frodiga tropiska skogar. Om du söker lite vila och avkoppling hittar du gott om avskilda stränder där du kan jobba på din solbränna innan du bjuder dina smaklökar på några av de bästa karibiska rätterna.

  Philipsburg - St Maarten 08:00 - 18:00
 • Dag 8: Roseau - Dominica 08:00 - 18:00

  Dominica har inte fått smeknamnet 'Nature Island' utan anledning. Dess 290 kvadratkilometer med imponerande berg, frodiga regnskogar och brusande vattenfall förtjänar allt beröm och lite till. Men hjärtat av ön slår i Roseau. Det kan vara en av de minsta huvudstäderna i Karibien, men låt inte dess storlek lura dig – Roseau är laddad med kulturell energi. Doften av kryddig kreolsk husmanskost sprider sig från matstånden på Roseau-marknaden. Reggae- och socarytmer strömmar från fönstren i flera hundra år gamla sten- och träbyggnader. Du kommer snabbt att märka att Roseau inte bara följer sin egen takt – den dansar.

  Roseau - Dominica 08:00 - 18:00
 • Dag 9: St Johns - Antigua 08:00 - 18:00

  Antigua har en strand för varje dag på året – bokstavligen. Men ö-upplevelsen sträcker sig bortom 365 unika strimmor av vit sand och klart vatten. I huvudstaden St. John's upptäcker du charmig arkitektur i godisfärger, livliga marknader och en vacker barockkatedral. Och glada lokalbor välkomnar dig med ett leende överallt du går. På södra kusten kan du utforska Nelson’s Dockyard, en flera hundra år gammal brittisk marinbas byggd av amiral Horatio Nelson. Förbi Antiguas yacht-fyllda kustlinje hittar du exklusiva butiker, vilda skogsstigar, gömda vikar och korallrev fulla av tropiska fiskar. Ett paradis!

  St Johns - Antigua 08:00 - 18:00
 • Dag 10: Basseterre - St Kitts 08:00 - 17:00

  Alla nyanser av grönt sprider sig från kullarna på St. Kitts – en ö fylld med ekoturismäventyr. I hamnstaden Basseterre finns århundraden av historia att utforska i imponerande herrgårdar och fotovänliga monument som Brimstone Hill Fortress, en av de bäst bevarade militära strukturerna i Amerika. Har du vandringskängorna med dig så ska du våga dig bortom hamnen och göra en unik klättring upp på den 1 155 meter höga Mount Liamuiga-vulkanen. Utsikten är väl värd vandringen! Letar du efter något lite lugnare? Åk till den lilla mysiga systerön, Nevis, för släta gyllene stränder och kristallklart snorkelvatten – det är bara trettio minuters färjetur bort.

  Basseterre - St Kitts 08:00 - 17:00
 • Dag 11 & 12: Till havs!

  Äntligen dagar på havet! Efter att ha upplevt Karibiska pärlor så känns det nog gott med lite lugn och ro. Vi njuter av härliga måltider, sköna bad i poolerna och storslagen underhållning ombord. Vi har det helt enkelt väldigt bra ombord!

  Till havs!
 • Dag 13: Åter i Florida och hemresa

  På morgonen kommer vi till hamnen i Miami efter vår vecka till sjöss. Vi åker på rundtur i Miami med vår buss och lokalguide. Därefter kör bussen oss till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras vi middag. Vi flyger under natten mot Europa.

  Åter i Florida och hemresa
 • Dag 14: Hemma igen!

  Frukost serveras ombord innan vi landar i Amsterdam. Vi säger farväl till våra vänner och byter plan och fortsätter till Linköping. De som bokat transfer möter chauffören i ankomsthallen.

  Hemma igen!

Ingår och villkor

 • Transfer till Linköpings Flygplats
 • Flygresa t/r Miami
 • Flygskatter
 • Mat ombord på flyg över Atlanten
 • Del i dubbelrum 2 nätter
 • 2 frukostar
 • Kryssning 10 nätter med del i insides dubbelhytt
 • 10 helpension
 • Dricks
 • Reseledarservice.
 • Mot tillägg kan man få utsideshytt eller hytt med balkong.

 

1 incheckat bagage med en maxvikt av 23 kg per person.
Handbagage max 12 kg


*Alla flygtider är lokala och enligt gällande reguljär flygtidtabell. Vi reserverar oss för eventuella förändringar av flygtider. Flygpriset och flygskatterna är baserade på idag gällande tariffer, valutor och bestämmelser. Vi reserverar oss för förändringar av dessa.

 

 

Tillval och tillägg

      Dryckespaket Deluxe Drinks Package

 •  Coca-Cola® Freestyle-drycker
 •  Coca-Cola-souvenirmugg ingår
 •  Läsk från automat och påfyllning
 •  Kvalitetskaffe- och te
 •  Färskpressade juicer
 •  Vatten på flaska med och utan kolsyra
 •  Alkoholfria cocktails
 •  Milkshakes på Johnny Rockets
 •  Cocktails, sprit, likörer och öl
 •  Vin på glas


     * För samtliga dryckespaket ingår INTE drycker som serveras inne på licensierade Starbucks®-butiker.
                                                                                     
       Pris per person
       Alla som bor i samma hytt måste boka samma paket.

     Pris: 8 415:-

                                                                                                   

    Dryckespaket Refreshment Drinks Package                                

 •  Coca-Cola® Freestyle-drycker 
 •  Coca-Cola-souvenirmugg ingår
 •  Läsk från automat och påfyllning
 •  Kvalitetskaffe- och te
 •  Färskpressade juicer
 •  Vatten på flaska med och utan kolsyra
 •  Alkoholfria cocktails
 •  Milkshakes på Johnny Rockets


 
*  För samtliga dryckespaket ingår INTE drycker som serveras inne på licensierade Starbucks®-butiker.

                                                                                     
  Pris per person
 Alla som bor i samma hytt måste boka samma paket.

 Pris: 3 355:-

 

 

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum och insideshytt på kryssningen 0:-
 • Dubbelrum och utsideshytt med fönster på kryssningen 1 463:-
 • Dubbelrum och utsideshytt med balkong på kryssningen 5 850:-

Bra att veta

Passkopia:
Vi behöver ha er passkopia senast 9 december! 
Krav på passets giltighetstid varierar beroende på resmål, men vi rekommenderar att passet är giltigt 6 månader efter att resan är avslutad. Provisoriskt pass gäller inte på dessa resor.

Ankomst till hamnen:
- Pass (giltigt minst sex månader efter avslutad kryssning)
- Kryssningsbiljett eller SetSail Pass (SetSail Pass får du när du har checkat in online)
- Kreditkort. Lite kontanter i USD är också bra att ha med

*Alla Royal Caribbean-gäster som är 12 år och äldre måste uppvisa bevis på covid-19-vaccination, med den sista dos administrerad minst 14 dagar före segling. Vi kommer löpande att utvärdera dessa krav och göra uppdateringar allt eftersom lokala folkhälsostandarder förändras.


Viktig information angående inresetillstånd: 
Alla resande till eller via USA måste ansöka om ESTA, det gör du på följande adress: 
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/2Se allaFlorida med kryss i KaribienMer än 828 990:-BokaMer information

Hotell

Explorer of the Seas
Explorer of the Seas
Marseilles Beachfront hotel Miami Beach**** Fint fyrstjärnigt hotell som ligger på vid stranden i Miami Beachs natursköna art déco-distrikt. Hotellet ligger nära kända Ocean Drive och Lincoln Road Mal...