Skip to main content

Gotland

Följ med oss till Gotland, solen och rosornas ö med sagolik natur, rikt kulturliv, spännande historia och vackra stränder. Vi bor i Visby, på bekvämt promenadavstånd till Almedalen, Sankta Maria kyrka, medeltida gränder och den vackra Östersjöstranden utanför ringmuren

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, utflykter enligt program och reseledare.            

TILLÄGG: Enkelrum 1370:-,  platsbokning i bussen 150:- 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi lämnar Östergötland på morgonen och tar lunchfärjan från Nynäshamn över till Visby dit vi anländer vid 15-tiden. Efter incheckning på hotellet finns tid att flanera i de historiska miljöerna, dricka kaffe på en uteservering och kanske shoppa gotlandshantverk. Vi bor på Scandic Visby. Gemensam middag på hotellet innan vi säger god natt.

 • Dag 2

  Efter en god frukost åker vi söderut mot den vackra södra delen av ön som kallas ”sudret”. Nere vid den berömda Ekstakusten hittar vi landmärket Hoburgsgubben, öns mest berömda rauk.
  Vi gör ett besök i Öja kyrka. Det höga tornet kallar sudergutarna för ”Gragasi” (grågåsen) och användes en gång som sjömärke. Det har också gett namn till hotell Grå Gåsen, där man spelat in ”Så mycket bättre”. Det blir lunchstopp på lämpligt ställe innan vi återvänder till Visby och vårt hotell för gemensam middag.

 • Dag 3

  Idag väntar en heldagsutflykt norrut. Vi tar båten över till Fårö och Ingmar Bergmans filmiska landskap. Färden går utmed Sudersands fantastiska sandstrand. Vi ser raukar på rad, pittoreska fiskelägen och stannar för lunch där det passar. Turen går vidare över den karga Alvarmarken innan vi färjar tillbaka till Gotland framåt eftermiddagen. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4

  Sista dagen på Gotland börjar med frukost på hotellet och sedan har du möjlighet att följa med vår guide på en promenad i gränderna, utmed ringmuren för att titta på sevärdheter och miljöerna här i medeltidsstaden Visby. Kanske lockar det med lite shopping av gotländska specialiteter? Kanske vill du äta lite lokala delikatesser till lunch innan vi samlas för återfärd med färjan till Oskarshamn sen eftermiddag.

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-