Skip to main content

Höga kusten med Inlandsbanan

Höga kusten med Inlandsbanan
Upplev Dalarna, Inlandsbanan mellan Mora och Östersund, världsarvet Höga kusten där landhöjningen har varit större än någon annanstans i världen och andra smultronställen. Tänk vad Sverige har att bjuda på! 

Fritextsökning

Ingår och villkor

Ingår: Bussresa, del i dubbelrum, 4 frukost, 2 lunch, 4 middag, utflykter enligt program, "Viking Class" samt reseledarservice.

Tillägg: Enkelrum 1.320:-, platsbokning i bussen 150:- 

Våra hotell

Mora Parken*** (www.moraparken.se), Mora
Mora Parken ligger i Mora nära stranden, en fem minuter med bil från både Vasaloppsmuseet och Zornmuseet. Gäster på Mora Parken har tillgång till bland annat dator, kemtvätt/tvättjänster och bagageförvaring. 

Hotell Östersund**** (www.hotellostersund.se), Östersund
Hotell Östersund ligger 5 minuters promenad från Östersunds centralstation och erbjuder gratis WiFi och fri parkering. Rummen har en platt-tv med satellitkanaler, och du bor bara 1 minuts promenad från gågatan Prästgatan. Rummen på Hotell Östersund har sittgrupp och skrivbord

Hotell Hallstaberget**** (www.hallstaberget.se), Sollefteå
Här har rummen gratis WiFi och en platt-TV med DVD-spelare. Sollefteå centrum ligger 3 km bort. Hotellet har genomgått en total makeover, ny restaurang, ett helt nytt konferenscenter samt 138 nya hotellrum. Hotellet byggdes ut med norrland modernaste SPA " Hallsta Sky Spa & Relax " med en fantastiskt panoramavy över Sollefteå.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten till Mora

  Resan går under förmiddagen via Västmanland innan vi når Dalarna och Mora. Under vägen stannar vi till i mysiga Tällberg. ”Att besöka Sverige och Dalarna utan att besöka Tällberg, är som att vara på ett bröllop utan att se bruden”. Byn ligger naturskönt vid Siljan, alla hus och byggnader är byggda av trä och de flesta är timmerhus. Gemensam lunch på Hotell Dalecarlia. Framåt kvällen checkar vi in och äter en gemensam middag på 3-stjärniga Moraparken Hotell och konferenscenter framåt kvällen. (www.moraparken.se). (Ca 38 mil)

 • Dag 2 Mora – Inlandsbana - Östersund

  Förmiddagen har vi till eget förfogande och på eftermiddagen tar vi plats på Inlandsbanans rälsbuss. Färden går genom Finnmarken, förbi Orsa och Åsarna. Inlandsbanan invigdes 1937 av kronprins Gustaf Adolf och det var också slutet på den första järnvägsbyggnadsepoken i Sverige. Ombord finns tågvärdar som berättar om sevärdheter längs med vägen. Tåget tar en paus i Åsarna och vi passar på att inta vår middag på Big Moose. Sent på kvällen checkar vi in på Hotell Östersund i Östersund.
  (Ca 31 mil)

 • Dag 3 Östersund – Sollefteå

  Idag ska vi besöka några av de smultronställen som finns i trakten: den unika Thailändska Paviljongen som byggdes till minne av Kung Chulalongkorns besök i Ragunda 1897, det berömda Döda Fallet som är ett av de största turistmålen i Öst-Jämtland och där den mäktiga Storforsen en gång brusade. På eftermiddagen checkar vi in på 4-stjärniga Hotell Hallstaberget där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag på hotellet. (Ca 20 mil)

 • Dag 4 Höga kusten

  Med båt tar vi oss till Ulvön som kanske är mest känd för surströmming, som har tillverkats på ön i över 100 år. Vi äter en skärgårdsbuffé till lunch innan vi lämnar ön. Efter det gör vi besök på fiskeläget Barsta. Gemensam middag på hotellet!

 • Dag 5 Sollefteå– Hemorten

  Idag går färden åter söderut Vid Högakustenbron gör vi ett uppehåll för att bese detta fantastiska byggnadsverk. Bron över Ångermanälven är en av världens största hängbroar – totalt 1 800 meter lång och bropelarna mäter 180 meter ovanför vattenytan. Vi passerar Sundsvall, Hudiksvall, Gävle och Uppsala på vår väg tillbaka till Linköping. (Ca 70 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/8Se allaHöga Kusten med inlandsbanan
Garanterad Avgång
Mer än 88 890:-BokaMer information

Hotell

Hotell Hallstaberget
Hotell Hallstaberget
Hotellet erbjuder utsikt över Sollefteå och har både inomhus- och utomhuspool. Här har rummen gratis WiFi och en platt-TV med DVD-spelare. Sollefteå centrum ligger 3 km bort. Minibar och sittgrupp fin...