Skip to main content

Irland

Irland - den gröna ön
Failte gu Eirann – välkommen till Irland. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel. Landskapet är som ett måleri med berg och dalar, mjuka kullar och dramatiska kuster.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Anslutningsbuss till Linköping t/r, flygresa t/r, buss på Irland, del i dubbelrum, 7 frukost, 6 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 3.840:-

PASS: Ja

Våra hotell

Gullane's Hotel, Ballinasloe
Benners Hotel, Tralee
Treacys hotel Spa and Leisure Center, Waterford
Harcourt Hotel, Dublin

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Ballinasloe

  Anslutningsbuss för dig som vill till Linköpings Flygplats. Vi flyger med KLM 06:05 till Amsterdam och därifrån vidare till Dublin där vi landar 10:25. Där väntar vår irländska buss och förare, sedan sätter vi kurs mot Ballinasloe där vi ska bo 2 nätter på centralt belägna 3-stjärniga Gullane´s Hotel med halvpension. Gemensam middag. (Ca 15 mil)

 • Dag 2. Utflykt Connemara – Galway

  Vi gör en utflykt till Connemara som är en vild del av landet. Här finns mossar, berg och karg kust. Området har en rik fauna bland annat Connemarahästarna som strövar vilt i flockar. De sägs härstamma från arabhästar som simmade iland från förlista spanska skepp. På tillbakavägen besöker vi staden Galway, centrum för de irisktalande delarna av landet. Det är en leende, livlig stad. Åter på hotellet serveras middag. (Ca 28 mil)

 • Dag 3. Ballinasloe – Tralee

  På väg till dagens mål Tralee kör vi genom The Burren – som kommer från ett gaeliskt ord och betyder klippområde. Få träd kan växa på denna ödsliga plats, men andra växter frodas. Här finns alpina växter sida vid sida med växter från medelhavsområdet. Färden går vidare sydväst. Vi kommer till Cliffs of Moher – klippor på 290 meter som höjer sig rakt upp ur havet på en sträcka av 8 kilometer. Klippytans kontrasterande lager av svart skiffer och ljus sandsten skapar skyddade bon för sillgrisslor och många andra havsfåglar. Via staden Limerick kommer vi till Tralee där vi skall bo i två nätter på centralt belägna 3-stjärniga Benners Hotel. Middag på hotellet. (Ca 23 mil)

 • Dag 4. Utflykt Ring of Kerry

  Idag ska vi köra på den kända turistvägen Ring of Kerry. På smala vägar genom ett hisnande vackert berg- och kustlandskap passerar vi små pittoreska fiskebyar. Tack vare golfströmmen växer rhododendron höga som träd och fuchsia bildar ogenomträngliga häckar. Middag på hotellet. (Ca 20 mil)

 • Dag 5. Tralee – Waterford

  Vi börjar dagen med att åka häst och vagn i Killarney National Park och dess vackra trädgård med sjö och växthus. Efter turen åker vi vidare förbi Cork till Midleton. Här ges tid att äta lunch innan vi besöker Midleton Distillery Experience för en visning och efterföljande provning. Vi fortsätter till Waterford och 3-stjärniga centralt belägna Treacys Hotel Spa and Leisure Center Waterford. Middag serveras på hotellet. (Ca 25 mil)

 • Dag 6. Waterford – Dublin

  Vi beger oss mot huvudstaden Dublin. När vi kommer dit får vi en guidad rundtur i denna landets största stad med mycket arkitektur från 1700-talet. Vi ska på bo 2 nätter på 3-stjärniga centralt belägna Harcourt Hotel. Gemensam middag. (Ca 17 mil)

 • Dag 7. Dublin

  Idag har vi fri tia att upptäcka Dublin. Följ med reseledare till Guinness Storehouse där det världsberömda ölet tillverkas. Här kan man göra rundpromenad i egen takt som avslutas med ett smakprov av ”det svarta guldet”. Kanske ett besök i Temple Bar-distriktet där du hittar de traditionella irländska pubarna och många trevliga lunchrestauranger. Eller passa på att besöka Dublin Castle och St. Patrick´s Cathedral. Reseledaren hjälper till med planeringen.

 • Dag 8. Dublin – Östergötland

  Vi har lite tid till egen disposition innan vi åker till flygplatsen och KLM som avgår 11:10 till Linköping där vi landar 17:35. Anslutningsbuss väntar för de som valt det.

Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-
24/6Bohuslän Tauberesafrån 4 990:-
25/6Nordkapfrån 14 990:-
28/6Norska höjdpunkterfrån 4 490:-