Skip to main content

Irland

Följ med till helgonens och de lärdes gröna ö. Naturen är som en vacker målning med berg och dalar, mjuka kullar och dramatiska kuster. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel. I Dublin upplever vi inte bara fantastisk pubkultur utan också vackra byggnader och härlig musik. Vår resa tar dig med på en omväxlande och upplevelserik inblick i legendernas förlovade land.

Fritextsökning

Flyginformation

FLYGTIDER
Vi flyger med SAS enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.
Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.sas.se och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord.
Kontakta oss för bokningskod.

SK0535  Stockholm Arlanda - Dublin kl.11:25-13:10
SK0536  Dublin - Stockholm Arlanda kl.14:00-17:35

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage max 8 kg 55x40x23 cm, utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm)

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass.

Ingår och villkor

INGÅR
Anslutningsbuss Arlanda t/r, flygresa t/r, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 7 frukostar, 6 middagar, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 3100:-


PASS
Ja

VALUTA
EUR Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss.
Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra hotell

Dublin 1:a - 2:a kvällen Harcourt Hotel ***, se https://www.harcourthotel.ie 
Centralt beläget med alla större sevärdheter inom gångavstånd. Hotellet består av åtta georgianska K-märkta byggnader, varav en var George Bernard Shaws tidigare bostad. Hotellet har restaurang, bar och en ölträdgård där du kan sitta i alla väder. Alla rum har gratis WiFi, kaffe- och/eller tekokare och hårtork. DTwo är en av Harcourt Streets mest populära nattklubbar i anslutning till hotellet och spelar en mängd musik från gamla klassiker till de senaste listettorna.

Lisdoonvarna - bor vi på ett av Whites Hotel Groups hotell, vilket meddelas några veckor innan avresa, för att se de tre olika hotellalternativen gå in på https://cssl.ie/accommodation/whites-hotel-group-lisdoonvarna  

Tralee - Brandon Hotel ***,, se https://www.brandonhotel.ie  

Kilkenny - The Kilford Arms Hotel ***, se https://www.kilfordarms.ie De flesta rum har badkar och alla har gratis WiFi, kaffe- och/eller tekokare och hårtork. Restaurangen White Oak serverar traditionell irländsk mat gjord på lokala råvaror. Puben O'Faolain's är inhyst i 3 plan. Den har fantastisk arkitektur, som inkluderar ruinerna från en kyrka från 1500-talet.

Dublin - sista natten bor vi på Red Cow Moran Hotel ****, se https://www.redcowmoranhotel.com/?utm_source=mybusiness&utm_medium=organic
Detta hotell ligger i utkanten av Dublin inte långt från flygplatsen. Här serveras vällagad mat i hotellets restaurang Tom's Table gjord på säsongsbetonade produkter i en ljus och varm miljö. Alla rum har badkar eller dusch, gratis WiFi, kaffe- och/eller tekokare och hårtork.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Dublin

  Anslutningsbuss till Arlanda varifrån vi flyger direkt till vikingastaden Dublin. Här väntar vår irländska buss och chaufför. Vi inleder med en rundtur och ser bl.a. Dublin Castle, Dublins gröna lunga – Phoenix Park, de så typiska ”Georgian houses” och gör ett besök i den berömda St.Patrick’s Cathedral. Vi stannar två nätter i Dublin med alla sina pubar och musik.
  Gemensam middag på vårt Harcourt Hotel.

 • Dag 2 Dublin

  Förmiddagen promenerar vi i sällskap med vår reseledare upp för en av europas bredaste gator - O’Connell Street, ser det berömda Trinity College samt får tips på shopping och pubar. Resten av dagen fri för egna aktiviteter och strövtåg.
  För den som känner sig sugen finns möjlighet att under eftermiddagen följa med vår reseledare till Guinness Storehouse för att lära mer om historien och tillverkningen av Dublins ”Black Stuff”. Pris ca 20 Euro ingår ej.
  Gemensam pubmiddag med Fish'n Chips på kvällen.

 • Dag 3 Dublin – Connemara och Galway - Lisdoonvarna

  Idag åker vi till det vilda landskapet med Maumturk bergen, hedar och mossar, stengärdsgårdar och långa sand- och korallstränder. På eftermiddagen gör vi uppehåll i den mysiga staden Galway där halva befolkningen fortfarande talar gaeliska. På vägen dit passerar vi genom ”The Burren” som är ett märkligt kalkstenslandskap med unik flora. Ca 25 mil

 • Dag 4 Lisdoonvarna – Cliffs of Moher - Tralee

  Utmed Atlantkusten stannar vi vid de hisnande 213 meter höga klipporna ”Cliffs of Moher”. En fantastisk upplevelse! På vår väg ner till Rosornas stad Tralee passerar vi Shannon där Irish Coffee började serveras på 40-talet liksom Irlands tredje största stad Limerick. På eftermiddagen checkar vi in på Brandon Hotel där vi ska bo 2 nätter och äter en gemensam middag.
  Ca 20 mil

 • Dag 5 Ring of Kerry

  Utmed den kända turistvägen ”the Ring of Kerry” färdas vi på de smala vägarna genom ett hisnande vackert berg- och kustlandskap. Färden går genom små pittoreska fiskebyar och tack vare golfströmmen bjuder naturen på såväl vilt växande Rhododendron som palmer och Fuchsia.
  Gemensam middag på hotellet. Ca 17 mil

 • Dag 6 Tralee – Killarney National Park och Jameson Destillery - Kilkenny

  Vi inleder dagen med att åka häst och vagn i Killarney National Park och dess vackra trädgård med sjö och växthus. Efter avslutad tur åker vi vidare till Midleton för besök och provsmakning på The Jameson Destillery. Låt er väl smaka av den irländska whiskeyn! Vi avslutar dagen med gemensam middag på vårt hotell The Kilford Arms. Ca 30 mil

 • Dag 7 Kilkenny – Glendalough och Powerscourt – Dublin

  På vår väg tillbaka mot Dublin besöker vi ruinerna av det vackert belägna klostret Glendalough. Namnet kommer ifrån iriskan Gleann Dá Locha som betyder dalen med två sjöar. Fantastiska naturscenerier och rik historia gör detta till ett av områdets främsta besöksmål. Här finner många ro och inspiration i själ o hjärta! Vidare mot godset Powerscourt vilket i sitt ursprung är ett medeltida herresäte som under 1700-talet omvandlades till ett praktfullt palats av dess dåvarande greve.
  Vi besöker dess omåttligt vackra trädgård(ar) som sprider ut sig över hela 47 tunnland. Incheckning och gemensam middag på Red Cow Moran Hotel i Dublin. Ca 17 mil

 • Dag 8 Dublin – hemorten

  Vi tar lite sovmorgon och långfrukost innan det är dags att lasta in bagaget och åka ut till flygplatsen. När vårt flyg landar i Stockholm står vår buss och väntar för att köra oss hem till Östergötland. Fyllda av upplevelser längtar vi redan tillbaka till den gröna ön – på återseende! Ca 26 mil

Resekalender
25/9Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-