Skip to main content

Julmarknad Kiel

Följ med till Kiel, Staden som fick sina stadsrättigheter 1242.

1283 kom de med i Hansan men uteslöts år 1518, anklagade för sjöröveri. Kiels hamn är en av de viktigaste i Östersjöområdet. Deras julmarknad är en Nordtysklands största, kanske prova Pariserhjulet med en fantastisk panoramautsikt över staden och hamnen!

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR:
Bussresa, färjor, vägavgifter, del i dubbelrum, 2 frukost, 1 middag dag 1, Reseledare.

 

TILLÄGG:
Enkelrum 560:- 

VALUTA: EURO

Dagsprogram

  • Dag 1

    Vi lämnar Östergötland tidig morgon och bussar oss ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Innan kvällen är vi i Kiel och checkar in på Hotel Steigenberger Conti Hansa****(www.steigenberger.com) för logi och gemensam middag. 660 km

  • Dag 2

    Frukost. För de som önskar kommer vi att åka till Citti Market om ni önskar handla. Vi stannar där ca 2,5 timmar och därefter åter till vårt hotell. Vårt hotell ligger så centralt att det är gångavstånd till julmarknaden. På Rådhusplatsen brukar de ha ett Pariserhjul uppställt som vi rekommenderar att åka upp i då det är en otrolig utsikt över Kiel och hamnen ut mot Kieler Fjord. Ni har dagen fri att shoppa, äta och bara umgås. Kanske en typisk ”deutsch wienerschnitzel” skulle sitta fint framåt kvällen!

  • Dag 3

    Frukost och utcheckning. Vi tar farväl av Kiel och börjar vår resa tillbaka till Östergötland. I bagaget kanske någon tomte har smugit sig ner… Vi tar färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör – Helsingborg innan vi når Sverige igen och beräknar vara åter i Östergötland ca 21.00.

Hotell

Steigenberger Conti Hansa
Steigenberger Conti Hansa
Hotellet ligger i hjärtat av Kiel, mitt emot Kielfjorden, Rummen är inredda med trämöbler, en minibar och TV med gratis Sky-kanaler. Gratis WiFi. Varje morgon serveras en varierad frukostbuffé i hotel...
Resekalender
10/12Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
11/12Saturday Night Feverfrån 2 465:-
23/12Almunecar Costa Del Sol - Jul & Nyår-21 dagarfrån 17 990:-
23/12Stämningsfull Jul i Dalarnafrån 7 690:-
15/1Rain Man från 1 095:-