Skip to main content

Tyrolen - Kirchberg

TYROLEN, Kirchberg, Innsbruck och Örnnästet 

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter med *All-inklusive light i Kirchberg på vårt favorithotell Zentral. Byggt i traditionell österrikisk stil men ändå modernt och är känt för sin goda och rikliga mat. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.

 

*All-inklusive light - fri dryck (öl/vin/ läsk) mellan 15.00-21.00.

Fritextsökning

Våra hotell

Våra hotell
Avgång 6/7 - Leonardo Hotel Hannover
Avgång 21/9 - Van der Valk Hotel Berlin, Brandenburg, Berlin
Hotel Zentral, Kirchberg in Tirol
Mercure Hotel Hannover

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss "Viking Class", del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, daglig tillgång till relaxavdelningen 16-21 på Hotel Zentral inkl *all-inklusive light, reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 1900:-, utflykter enligt program, platsbokning i bussen 250:-

VALUTA: EURO

PASS: Ja

*All-inklusive light - fri dryck (öl/vin/ läsk) mellan 15.00-21.00.

Våra utflykter

Tåg till Kitzbühel
Vi åker in till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt ”Mecka” för skidåkarare. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö. Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt – en upplevelse att minnas. Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan. Pris: Eventuell kostnad för linbana.

Innsbruck
Följ med till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här väntar det gamla kejserliga palatset, hovkyrkan, det gyllene taket och anrika Hotel Goldene Adler. Den medeltida stadskärnan bjuder på vackra byggnader, trevliga caféer och shopping. Pris: 290:- SEK

Örnnästet
Turen går till Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. Pris: 590:- SEK       

Kapruns kraftverksdammar
Idag tar vi oss över Pass Thurn förbi Mittersill och Kaprun. Här åker vi upp med Europas största plattformshiss en öppen plattform som går på räls upp till Mooserbodens högalpina kraftverksdammar, som ligger 2040 m.ö.h här har vi en fantastisk utsikt över dammarna som med sitt smaragdgröna vatten ser ut som fjordar mellan bergen. Det finns ett museum och restaurang där man kan äta lunch samtidigt som man njuter av utsikten. När vi känner oss redo tar vi hissen ner igen och vi är hemma igen vid 16.00 tiden. Pris: 490:- SEK

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover/Berlin

  Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland. På avgången 6/7 bor vi i Hannover och 21/9 bor vi i Berlin. Gemensam middag. (Ca 85 mil)

 • Dag 2. Hannover/Berlin – Kirchberg

  Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi checkar in på vårt favorithotell, härliga Hotel Zentral där familjen Aschaber tar emot oss. Gemensam middag. (Ca 76 mil)

 • Dag 3 - 6. I Tyrolen

  Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader. Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig.

 • Dag 7. Kirchberg – Hannover

  Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. Vi äter en gemensam middag. (Ca 79 mil)

 • Dag 8. Hannover - Hemorten

  Färjan från Tyskland-Danmark och Helsingör-Helsingborg tar oss tillbaka till Sverige. Naturligtvis har vi hunnit att handla lite godis i Tyskland innan första färjan. Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (Ca 87 mil)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/7Se allaKirchberg Tyrolen
Garanterad Avgång
Ring för att boka11 990:-Boka på väntelistaMer information
21/9Se allaKirchberg Tyrolen
Garanterad Avgång
Mer än 811 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Zentral
Hotel Zentral
Hotellet ligger på en lugn sidogata i den pittoreska staden Kirchberg i Tirols centrum, bara en kort promenad från skidliftarna. Hotel Zentral erbjuder omtänksamt utformade och bekväma rum, och ett av...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-