Skip to main content

Kirchberg

TYROLEN, Innsbruck, Örnnästet, Kaprun

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på. Dessutom ett fantastiskt hotell vår absoluta favorit !!

Fritextsökning

Våra utflykter

Tåg till Kitzbühel
Vi åker tåget till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt ”Mecka” för skidåkare sedan början av 1900-talet. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö. Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt – en upplevelse att minnas. Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan. Pris: tåg och ev kostnad för linbana.
 
Innsbruck
Följ med till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här väntar det gamla kejserliga palatset, hovkyrkan, det gyllene taket och anrika Hotel Goldene Adler. Den medeltida stadskärnan bjuder på vackra byggnader, trevliga caféer och möjligheter till shopping. Pris: 190:- Sek
 
Örnnästet och Königsee
Turen går till Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. Pris: 250:- Sek
Ej på resan 8/8 då det är Blomsterfestival i Kirchberg!
 
Kapruns kraftverksdammar
Idag tar vi oss över Pass Thurn förbi Mittersill och Kaprun. Här åker vi upp med Europas största plattformshiss, en öppen plattform som går på räls upp till Mooserbodens högalpina krafverksdammar som ligger 2040 m ö h. Här har vi en fantastisk utsikt över dammarna som med sitt smaragdgröna vatten ser ut som fjordar mellan bergen. Det finns ett museum och restauranger där man kan äta lunch samtidigt som man njuter av utsikten. När vi har ätit och sett oss mätta tar vi hissen ner igen och vi är hemma igen vid 16.00 tiden. Pris 290:- SEK
 
Tyrolerafton
När man är i Tyrolen är en äkta tyrolerafton ett måste. Här brukar stämningen vara hög! Vi får se österrikiska folkdanser samt höra många av de glada tyrolervisorna med joddel. Pris: beroende på arrangemang

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, reseledare.

På vårt hotell i Kirchberg ingår en riklig frukostbuffé samt 3-rätters middag. Fri dryck 12-20.30 (öl/vin vatten). Även dagligt lunchpaket ingår. Grillkväll i trädgården om vädret tillåter, annars 4-rätters ”candle light dinner” samt en musikafton med live-musik Kaffe med hembakat en dag, samt 2x inträde på hotellets relaxavdelning.

TILLÄGG: 1.300:- Enkelrum

VALUTA: EUR

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Brandenburg

  Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland och Brandenburg för övernattning i trakten av Berlin. Gemensam middag (ca 790 km)

 • Dag 2. Brandenburg – Kirchberg

  Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi bor på ****Hotel Zentral (www.hotel-zentral.at) som är ett trevligt familjeägt hotell där alla är måna om sina gäster och vi blir väl omhändertagna. Vi packar upp och sedan är det dags för gemensam middag. (ca 740 km)

 • Dag 3 - 6. I Tyrolen

  Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där uppe finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader. Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig.

 • Dag 7. Kirchberg – Hannover

  Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. Framåt kvällen når vi fram till vårt övernattningshotell i trakterna av Hannover vi äter en gemensam middag (ca 740 km).

 • Dag 8. Till hemorten

  Färjan från Tyskland-Danmark och Helsingör-Helsingborg tar oss tillbaka till Sverige. På kvällen är vi tillbaka i våra hemorter, många trevliga minnen rikare. Det är dags att säga ”Auf Wiedersehen” - på återseende!!!

Karta

Resekalender
1/2Rostock Måndagsbussen från 1 390:-
3/2Jokkmokks marknadfrån 7 395:-
16/2Polen hälsoresafrån 3 990:-
27/2Rostock Lördagfrån 1 390:-
1/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-