Skip to main content

Tyrolen - Kirchberg

TYROLEN, Kirchberg, Innsbruck och Örnnästet 

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg på vårt favorithotell Zentral. Byggt i traditionell österrikisk stil men ändå modernt och är känt för sin goda och rikliga mat. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag (3-rätters), daglig tillgång till relaxavdelningen 16-21, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 1700:-, utflykter enligt program, tyrolerafton, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EURO

PASS: Ja

 

Våra utflykter

Tåg till Kitzbühel
Vi åker in till Kitzbühel, som vintertid är ett riktigt ”Mecka” för skidåkarare. Här kan man strosa runt i typisk tyrolermiljö. Den som vill tar linbanan upp till Hahnenkamm och njuter av en mäktig panoramautsikt – en upplevelse att minnas. Här finns fantastiska vandringsleder att välja mellan. Pris: Eventuell kostnad för linbana.

Innsbruck
Följ med till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här väntar det gamla kejserliga palatset, hovkyrkan, det gyllene taket och anrika Hotel Goldene Adler. Den medeltida stadskärnan bjuder på vackra byggnader, trevliga caféer och shopping. Pris: 190:- SEK

Örnnästet
Turen går till Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Med särskild buss åker man den slingrande vägen upp från Obersalzberg till toppen Kehlstein. Här ligger ”Örnnästet” som inte förstördes under andra världskriget. En spännande tur med mycket historia och därtill en fantastisk utsikt. Pris: 490:- SEK       

Kapruns kraftverksdammar
Idag tar vi oss över Pass Thurn förbi Mittersill och Kaprun. Här åker vi upp med Europas största plattformshiss en öppen plattform som går på räls upp till Mooserbodens högalpina kraftverksdammar, som ligger 2040 m.ö.h här har vi en fantastisk utsikt över dammarna som med sitt smaragdgröna vatten ser ut som fjordar mellan bergen. Det finns ett museum och restaurang där man kan äta lunch samtidigt som man njuter av utsikten. När vi känner oss redo tar vi hissen ner igen och vi är hemma igen vid 16.00 tiden. Pris: 390:- SEK

Tyrolerafton
När man är i Tyrolen är en äkta tyrolerafton ett måste. Här brukar stämningen vara hög! Vi får se österrikiska folkdanser samt höra många av de glada tyrolervisorna med joddel. Pris: Beroende på arrangemang

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover/Celle

  Vi rullar på morgonen söderut genom Sverige mot Tyskland. På avgången 15/7 bor vi i Hannover och på avgången 9/9 bor vi i Celle. Gemensam middag. (Ca 85 mil)

 • Dag 2. Hannover/Celle – Kirchberg

  Efter en välsmakande frukost går färden vidare söderut mot Österrike och den mäktiga alpvärlden. Mitt inne bland alperna ligger Kirchberg omringad av 2 000 m höga alptoppar. Vi checkar in på vårt favorithotell härliga Hotel Zentral där familjen Aschaber tar emot oss. Gemensam middag. (Ca 76 mil)

 • Dag 3 - 6. I Tyrolen

  Vi befinner oss mitt i den majestätiska alpmiljön i Tyrolen och kan njuta av naturen, den friska sköna luften och det österrikiska gemytet. Med linbana kan man komma upp till 2 000 m ö h och där uppe finns fantastiska vandringsmöjligheter i olika svårighetsgrader. Du kan även åka upp och bara insupa alpluften medan du har ett hisnande panorama framför dig.

  Se under "Våra utflykter" vad vi har att erbjuda

 • Dag 7. Kirchberg – Hannover/Hildesheim

  Efter frukost lämnar vi alperna för att åka norrut genom Tyskland. På avresa 15/7 bor vi i Hannover och på avresan 9/9 bor vi i Hildesheim. Vi äter en gemensam middag. (Ca 79 mil)

 • Dag 8. Hannover/Hildesheim - Hemorten

  Färjan från Tyskland-Danmark och Helsingör-Helsingborg tar oss tillbaka till Sverige. Naturligtvis har vi hunnit att handla lite godis i Tyskland innan första färjan. På kvällen är vi tillbaka i våra hemorter, många trevliga minnen rikare. Det är dags att säga ”Auf Wiedersehen” - på återseende!!! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (Ca 87 mil)

Karta

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-