Skip to main content

Kroatien Novigrad

Kristallklart vatten,solsken, vänlig befolkning och god mat gör att Kroatien har blivit ett allt populärare resmål. Vi bor på fantastiska Hotel Mistral**** som ligger bara ett stenkast från havet med sitt kristallklara vatten. Naturligtvis finns det pool på hotellet men man har även en saltvattenpool på stranden vilken brukar bli mångas favorit. Till den medeltida gamla stadskärnan med trånga gränder och vackra hus är det ca 10 min promenad längs strandpromenaden. Utöver de behagliga dagarna i Novigrad bjuder resdagarna på Österrikes fantastiska alper. Nu 1000:-rabatt! Den dras av från priset vid bokning.

- Följ med på en resa fylld av kultur, historia, sol och kristallklart vatten…

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa i helturistbuss, färja enl. program, vägskatter och vägavgifter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 13 frukost och 13 middag, dryck till maten i Novigrad öl,vin eller alkoholfritt. Reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 1900:-
Dubbelrum men balkong och havsutsikt 800:-
Båttur Rovinj 400:-
Venedig 890:-
Bergsbyarna 350:-

VALUTA
EUR Euro, HRK Kroatiska Kuna

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra utflykter

* Båttur till Rovinj
Vi gör en trevlig båttur längs med den vackra kusten halvvägs gör vi ett stopp för lunch som besättningen tillagar ombord. Gamla stan i Rovinj är belägen på en udde i havet. Här gör vi en gemensam guidad stadspromenad in bland husen och de trånga gränderna. Vid torget som sträcker sig ner till havet passar det bra att sitta på något av de trivsamma caféerna med gamla stan bakom ryggen och utsikt över havet. När vi njutit av den charmiga staden så tar vår buss oss tillbaka till Novigrad. Pris 400:-

* Venedig
Vi tar snabbåten (restid ca 3 tim) till Venedig, staden som inte liknar någon annan och är den ultimata turistupplevelsen. Här går vi en guidad rundtur innan vi får tid att uppleva den fantastiska staden på egen hand. Pris 890:-

* Bergsbyarna 
Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien - Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje, vi gör ett besök i några av dem. Bergsbyarna är bl a kända för sin vita och svarta tryffel. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och härliga människor.
Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning sång och musik. Pris 350:-

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover

  Avresa på morgonen söderut via färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby-Puttgarden. Ombord har vi möjlighet att äta och shoppa. Dagens mål är Hannover där vårt hotell väntar med middag och logi. (81 mil)

 • Dag 2. Hannover- Eben i Pongau

  Efter en härlig frukost på hotellet fortsätter vi söderut förbi München till Österrike. Vi kommer ner till den majestätiska alpmiljön och kan verkligen njuta av naturen. På Hotel Pension Ebenwirt*** strax söder om Salzburg har vi gemensam middag och logi. (ca 82 mil)

 • Dag 3. Eben in Pongau– Novigrad

  Frukost. Vidare söderut kommer vi fram till gränsen till Slovenien där vi åker förbi Ljubljana innan vi passerar gränsen till Kroatien. Vi färdas över halvön Istrien bergigt och grönt landskap som är fyllt av vingårdar, grönsaksodlingar, medeltida byar och städer. På eftermiddagen är vi framme i Novigrad vid Adriatiska havet. Här i området finns en ca 7 mil lång Riviera med pinjeklädda landtungor som skjuter ut mellan blågröna badvikar i havet. Vi kommer att bo 9 nätter på vårt kroatiska favorithotell Hotel Maestral****(läs mer om hotellet på vår hemsida). Här bor vi med halvpension och drycken till maten ingår. Vi gör oss hemmastadda och ni kan njuta av ett dopp i poolen eller havet innan vår gemensamma middag. (35 mil)

 • Dag 4 – 11. Vid Adriatiska havet

  Underbara dagar med medelhavsliv och utflykter väntar. Vi får tid att sitta på caféer och restauranger, njuta av havet samt sola och bada. Novigrad är mycket gammal med smala gränder, slitna stenhus, blommande bougainvillea och St Pelagiuskyrkan. En charmig, gullig och behändig liten stad med flera bra restauranger och små torg med uteserveringar. Här finns också möjlighet att smaka det goda inhemska vinet.

  Se "våra utflykter" för med information!


 • Dag 12 Novigrad – Kitzbühel

  Frukost. Vi åker genom Slovenien in i Italien vid Trieste och mot de vilda Dolomiterna. Det är en fantastisk natur med dramatiska toppar som omger oss på resan genom bergsmassivet. Vi kommer in i Österrike via den vackra motorvägen över Brennerpasset och Europabrücke med otroligt vackra vyer över alperna. I natt bor vi i Kitzbühel på Q! Hotel Maria Theresia**** Logi och middag. (49 mil)

 • Dag 13. Kitzbühel– Hannover

  Frukost. I dag fortsätter vi norrut på vackra vägar genom Bayern. Dagens mål är Hannover, där middag och logi väntar(79mil)

 • Dag 14. Hannover - Hemorten

  Efter frukost sätter vi kurs på Puttgarden där vi passar på att shoppa innan vi tar färjan till Rödby. via Helsingborg-Helsingör tar vi oss över till svensk mark. Beräknad hemkomst till Östergötland ca 21.30 Med många vackra minnen blir det dags att säga farväl och på återseende. (ca 850 km)

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-