Skip to main content

Kroatien Rovinj - Istrienhalvön

Kroatien Rovinj - Istrienhalvön
Sol, bad & utflykter vid Adriatiska havet

Kristallklart vatten, solsken, och god mat gör att Kroatien har blivit ett allt populärare resmål.
Vi bor på fantastiska 4-stjärniga Hotel Istra r rum med balkong och ahvsutsikt. Här har vi halvpension och dryck till middagarna. Hotellet är beläget på en ö utanför den antika staden Rovinj. Båtfärden dit tar 15 minuter och båtarna går en gång i halvtimmen. Utöver de behagliga dagarna i Rovinj bjuder resdagarna på Italiens och Österrikes fantastiska alper.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, färjor, del i dubbelrum med dusch/bad och wc, 13 frukost och 13 middag, dryck till maten i Rovinj (öl/vin eller alkoholfritt), reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 3.200:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja eller internationellt ID-kort

Våra utflykter

Båttur längs kusten
Vi gör en trevlig båttur längs med den vackra kusten. Halvvägs gör vi ett stopp för lunch som besättningen tillagar ombord. Pris 400:-

Venedig
Vi tar snabbåten (restid ca 3 timmar) till Venedig, staden som inte liknar någon annan och är den ultimata turistupplevelsen. Här går vi en guidad rundtur innan vi får tid att uppleva den fantastiska staden på egen hand. Pris ej klart

Bergsbyarna
Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien såsom Buzet, Motovun, Pazin, Livade och Buje och vi gör ett besök i några av dem. Bergsbyarna är bland annat kända för sin vita och svarta tryffel. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och härliga människor. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 390:-

Våra hotell

Wyndham Hannover Atrium Hotel****, Hannover
Hotel Gasthof Bräuwirth*** Bergheim bei Salzburg
Hotel Istra****, Rovinj
Q! Hotel Maria Theresia****, Kitzbühel
GHotel hotel & living****, Hannover

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hannover

  Avresa på morgonen söderut via färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby - Puttgarden. I natt bor vi i Hannover på Wyndham Hannover Atrium Hotel där vi intar middag och logi. (Ca 85 mil)

 • Dag 2. Hannover – Eben i Pongau

  Efter frukost fortsätter vi söderut förbi München till Österrike. Vi kommer ner till den majestätiska alpmiljön och kan njuta av naturen. På Hotel Gasthof Bräuwirth*** utanför Salzburg har vi logi samt gemensam middag. (Ca 78 mil)

 • Dag 3. Eben in Pongau – Rovinj

  Frukost. Vi fortsätter genom Slovenien och åker in i Kroatien. Vi färdas över halvön Istrien som har ett bergigt och grönt landskap som är fyllt av vingårdar, grönsaksodlingar, medeltida byar och städer. På eftermiddagen är vi framme i Rovinj och tar den korta båtturen ut till hotell Istra som ligger 50 m från det kristallblå havet. Här bor vi fantastiskt med halvpension där dryck ingår till middagen. Vi gör oss hemmastadda och ni kan njuta av ett dopp i poolen eller havet innan vår gemensamma middag. (Ca 39 mil)

 • Dag 4 – 11. Vid Adriatiska havet

  Underbara dagar med medelhavsliv och utflykter som väntar. Vi får tid att sitta på caféer och restauranger, njuta av havet samt sola och bada. Rovinj är en av Istriens charmigaste kuststäder med kullerstensklädda gator, trånga gränder, traditionella tavernor och hippa restauranger på rad. Här finns också ateljéer och småbutiker som säljer konsthantverk, tryffel, olivolja, grappa och vin.

  Se "våra utflykter" för mer information!

 • Dag 12. Rovinj – Kitzbühel

  Frukost. Vi åker genom Slovenien in i Italien vid Trieste och mot de vilda Dolomiterna. Det är en fantastisk natur med dramatiska toppar som omger oss på resan genom bergsmassivet. . I natt bor vi i den berömda staden Kitzbühel på Q! Hotel Maria Theresia.**** Logi och middag. (Ca 49 mil)

 • Dag 13. Kitzbühel – Hannover

  Frukost. I dag fortsätter vi norrut på vackra vägar genom Bayern. Dagens mål är Hannover där middag och logi väntar på GHOTEL hotel & living. (Ca 79 mil)

 • Dag 14. Hannover – Hemorten

  I norra Tyskland passar vi på att på shoppa innan vi tar färjan Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg. Beräknad hemkomst till Östergötland ca 21.30. Med många vackra minnen blir det dags att säga farväl och på återseende. (Ca 87 mil)

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-