Skip to main content

Lofoten

Lofoten – kryssning

År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp. Än i dag, mer än 120 år senare åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim.

Fritextsökning

Ingår och villkor

Ingår: Bussresa, vägavgifter, del i dubbelrum med bad/ dusch och wc, del i ospec. hytt med dusch/wc, 6 frukostar, 6 middagar, inträde Nidarosdomen, reseledare.

Tillägg: 2.600:- Enkelrum/hytt

 

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Våra hotell

Hotell Kramm**** - Kramfors Centralt beläget, alla rum har hårtork och WiFi.

Hotell Jokkmokk*** - Jokkmokk Vackert beläget vid Tavastisjön. Alla rum har hårtork och WiFi

MS Nordlys - Hurtigruten Ombord har vi ospecificerade hytter.

Scandic Hafjell **** Öyer Alla rum har WiFi.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Kramfors

  Vår färd norrut startar på morgonen. Vi passerar under dagen Stockholm och Uppsala, följer kusten via Gävle, Söderhamn, Hudiksvall och Sundsvall. Vi bor på Hotell Kramm i Kramfors. Gemensam middag. (ca 680 km)

 • Dag 2. Kramfors – Jokkmokk

  Efter frukost fortsätter vi vår resa norrut över Höga Kustenbron. Vi ser Skuleberget och passerar Örnsköldsvik, björkarnas stad Umeå, Skellefteå och Piteå innan vi svänger inåt landet i riktning mot Jokkmokk. Vi bor på Hotel Jokkmokk. Gemensam middag. (ca 575 km)

 • Dag 3. Jokkmokk - Tromsö

  Vi fortsätter uppåt i landet med riktning mot Malmberget och Gällivare. Vid Karesuando, som är Sveriges nordligaste tätort passerar vi den svensk-finska gränsen. Vi kör ett stycke genom Finland innan vi når finsk-norska gränsen. I Norge färdas vi genom Skibotndalen och Lavangsdalen ut till Tromsö. Vi äter 3 rätters middag på Quality Hotel Saga innan vi går ombord på Hurtigruten. (ca 570 km)

 • Dag 4. Tromsö – Lofoten – Stamsund

  Dagseglingen genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. När vi fortsätter från Stokmarknes ser det ut som vi kör rätt in i fjällväggen! Denna 26 km långa passage kantas av upp till 1 000 meter höga fjäll. Trollfjorden är havsörnens rike och denna fjord som omgärdas av majestätiska fjäll är bara 2 km lång och 100 meter bred.

 • Dag 5. Stamsund – Helgelandskusten – Rörvik

  Idag är det väl värt mödan att gå upp tidigt för att njuta av Helgelandskusten! En av dagens höjdpunkter blir när vi korsar polcirkeln. Vi passerar fjällkedjan De Syv Söstre, dessa ”damer” har inspirerat till många sagor och legender. Vidare passerar vi Vegaöarna som är med på UNESCOS världsarvslista innan vi når fjället Torghatten med hål rakt igenom och avslutar vid Rörvik som är rikt på sjömonster….

 • Dag 6. Rörvik – Trondheim – Öyer

  Vid 8.30 tiden är det dags att lämna fartyget i Trondheim där vår buss väntar. Efter denna härliga tur gör vi en promenad i den historiska staden Trondheim där Nidarosdomen som är Skandinaviens näst största kyrka började byggas 1070 över Olav den heliges grav. Med vår buss färdas vi söderut genom den vackra Gudbrandsdalen till Öyer vid Hafjell där vi bor på Scandic Hafjell. Gemensam middag. (ca 325 km)

 • Dag 7. Till hemorten

  Vi passerar Lillehammer och fortsätter utmed Norges största sjö Mjösa mot Kongsvinger. Vidare genom Värmland och Närke tar vi oss till våra hemorter efter härliga dagar i Lofoten och längs Helgelandskusten! Beräknad hemkomst till Östergötland ca. kl. 19.00 (ca 540 km)

Karta

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-