Skip to main content

Lofoten - Hurtigruten kryssning

År 1893 sattes Richard With´s ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp. Än i dag, mer än 120 år senare åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim. 

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

Ingår: Bussresa, vägavgifter, del i dubbelrum med bad/ dusch och wc, del i ospec. hytt med dusch/wc, 6 frukost, 6 middagar, inträde Nidarosdomen, reseledare.

Tillägg: 2.600:- Enkelrum/hytt

Pass: Nej, dock en legitimation.

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Våra hotell

Quality Hotel *** - Sundsvall. Centralt, alla rum har hårtork och WiFi

Hotell Jokkmokk*** - Jokkmokk. Vackert beläget vid Tavastisjön. Alla rum har hårtork och WiFi 

MS Nordlys - Hurtigruten. Ombord har vi ospecificerade hytter. 

Scandic Hafjell **** Öyer. Alla rum har WiFi. 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemort - Sundsvall

  Vår färd norrut startar på morgonen. Vi passerar under dagen Stockholm
  och Uppsala, följer kusten via Gävle, Söderhamn, Hudiksvall. Vi bor på Quality Hotel i Sundsvall ***,
  Gemensam middag. Ca 58 mil

 • Dag 2. Sundsvall– Jokkmokk

  Efter frukost fortsätter vi vår resa norrut över Höga Kustenbron. Vi ser
  Skuleberget och passerar Örnsköldsvik, björkarnas stad Umeå, Skellefteå
  och Piteå innan vi svänger inåt landet i riktning mot Jokkmokk. Vi bor på
  Hotell Jokkmokk***. Gemensam middag. Ca 64 mil

 • Dag 3. Jokkmokk - Tromsö

  Vi fortsätter uppåt i landet med riktning mot Malmberget och Gällivare. Vid Karesuando, som är Sveriges nordligaste tätort passerar vi den svensk-finska gränsen. Vi kör ett stycke genom Finland innan vi når finsk-norska gränsen. I Norge färdas vi genom Skibotndalen och Lavangsdalen
  ut till Tromsö. Vi äter 3 rätters middag på Quality Hotel Saga innan vi går ombord på Fartyget MS Nordlys, Hurtigruten. Ca 57 mil

 • Dag 4. Tromsö – Lofoten – Stamsund

  Dagseglingen genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. När vi fortsätter från Stokmarknes ser det ut som vi kör rätt in i fjällväggen! Denna 26 km långa passage kantas av upp till 1 000 meter höga fjäll. Trollfjorden är havsörnens rike och denna fjord som omgärdas av majestätiska fjäll är bara 2 km lång och 100 meter bred.

 • Dag 5. Stamsund – Helgelandskusten – Rörvik

  Idag är det väl värt mödan att gå upp tidigt för att njuta av Helgelandskusten! En av dagens höjdpunkter blir när vi korsar polcirkeln. Vi passerar fjällkedjan De Syv Söstre, dessa ”damer” har inspirerat till många sagor och legender. Vidare passerar vi Vegaöarna som är med på UNESCOS
  världsarvslista innan vi når fjället Torghatten med hål rakt igenom och avslutar vid Rörvik som är rikt på sjömonster….

 • Dag 6. Rörvik – Trondheim – Öyer

  Vid 8.30 tiden är det dags att lämna fartyget i Trondheim där vår buss väntar. Efter denna härliga tur gör vi en promenad i den historiska staden Trondheim där Nidarosdomen som är Skandinaviens näst största kyrka började byggas 1070 över Olav den heliges grav. Med vår buss färdas vi söderut genom den vackra Gudbrandsdalen till Öyer vid Hafjell där vi bor på Scandic Hafjell****. Gemensam middag. (ca 325 km)

 • Dag 7. Till hemorten

  Vi passerar Lillehammer och fortsätter utmed Norges största sjö Mjösa mot Kongsvinger. Vidare genom Värmland och Närke tar vi oss till våra hemorter efter härliga dagar i Lofoten och längs Helgelandskusten! Beräknad hemkomst till Östergötland ca. kl. 19.00 (ca 540 km)

Karta

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-