Skip to main content

Lofoten kryssning

År 1893 sattes Richard With´s ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp.  Numera delar Havila och Hurtigruten på kryssningarna längs norska kusten. Vi har i år valt att åka med Havila Kystruten pga att deras båtar håller en högre klass. Vi tar rutten från Tromsö och åker söderut till Trondheim. 

Fritextsökning

Ingår och villkor

Ingår: Bussresa, vägavgifter, del i dubbelrum med bad/ dusch och wc, del i insides dubbelhytt med våningssäng med dusch/wc, 6 frukostar, 6 middagar, inträde Nidarosdomen, Viking Class, reseledare 

Tillägg: Enkelrum/hytt insides 4.920:-. Enkelrum/utsideshytt 10.470:-. Utsides dubbelhytt med golvsängar 5.820:-, platsbokning i bussen 200:-

Valuta: NOK

PASS: Nej, dock en legitimation.

Våra hotell

Scandic Sundsvall City*** - Sundsvall. Centralt, alla rum har hårtork och WiFi
Hotell Jokkmokk*** - Jokkmokk. Vackert beläget vid Tavastisjön. Alla rum har hårtork och WiFi 
MS Havila Pollux - Hurtigruten. Ombord har vi ospecificerade hytter. 
Thon Partner Hotel Victoria Hamar. Alla rum har WiFi. 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemort - Sundsvall

  Vår färd norrut startar på morgonen. Vi passerar under dagen Stockholm och Uppsala, följer kusten via Gävle, Söderhamn och Hudiksvall. Vi bor på Scandic Sundsvall City ***. Gemensam middag. (Ca 58 mil)

 • Dag 2. Sundsvall– Jokkmokk

  Efter frukost fortsätter vi vår resa norrut över Höga Kustenbron. Vi ser Skuleberget och passerar Örnsköldsvik, björkarnas stad Umeå, Skellefteå och Piteå innan vi svänger inåt landet i riktning mot Jokkmokk. Vi bor på Hotell Jokkmokk***. Gemensam middag. (Ca 64 mil)

 • Dag 3. Jokkmokk - Tromsö

  Vi fortsätter uppåt i landet med riktning mot Malmberget och Gällivare. Vid Karesuando, som är Sveriges nordligaste tätort passerar vi den svensk-finska gränsen. Vi kör ett stycke genom Finland innan vi når finsk-norska gränsen. I Norge färdas vi genom Skibotndalen och Lavangsdalen ut till Tromsö. Vi äter 3-rätters middag på Clarion Hotel The Edge innan vi går ombord på Fartyget MS Havila Pollux. (Ca 57 mil)

 • Dag 4. Tromsö – Lofoten – Stamsund

  Dagseglingen genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. När vi fortsätter från Stokmarknes ser det ut som vi kör rätt in i fjällväggen! Denna 26 km långa passage kantas av upp till 1 000 meter höga fjäll. Trollfjorden är havsörnens rike och denna fjord som omgärdas av majestätiska fjäll är bara 2 km lång och 100 meter bred.

 • Dag 5. Stamsund – Helgelandskusten – Rörvik

  Idag är det väl värt mödan att gå upp tidigt för att njuta av Helgelandskusten! En av dagens höjdpunkter blir när vi korsar polcirkeln. Vi passerar fjällkedjan De Syv Söstre, dessa ”damer” har inspirerat till många sagor och legender. Vidare passerar vi Vegaöarna som är med på UNESCOS världsarvslista innan vi når fjället Torghatten med hål rakt igenom och avslutar vid Rörvik som är rikt på sjömonster….

 • Dag 6. Rörvik – Trondheim – Öyer

  Vid 6.30 tiden är det dags att lämna fartyget i Trondheim där vår buss väntar. Efter denna härliga tur gör vi en promenad i den historiska staden Trondheim där Nidarosdomen som är Skandinaviens näst största kyrka började byggas 1070 över Olav den heliges grav. Med vår buss färdas vi söderut genom den vackra Gudbrandsdalen till Hamar där vi bor på Scandic Hamar****. Gemensam middag. (Ca 32 mil)

 • Dag 7. Till hemorten

  Vi passerar Lillehammer och fortsätter utmed Norges största sjö Mjösa mot Kongsvinger. Vidare genom Värmland och Närke tar vi oss till våra hemorter efter härliga dagar i Lofoten och längs Helgelandskusten! Beräknad hemkomst till Östergötland ca 19.00. (Ca 54 mil)

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-