Skip to main content

Nordkap

Nordkap – Midnattssol en resa i ljusets tecken!

En storslagen resa med vidunderliga naturscenerier!  Europas sista utpost mot norr, som varit ett klassiskt resmål sedan många år tillbaka. Vi får uppleva midnattssolen, Nordkap, jultomten, en samling spännande traditioner och historia bland samer och renar i Finland, Nordnorge och Sverige.

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum/Dubbelhytt insides, 8 frukostar, 8 middagar, entré Alta museum, entré Nordkaphallen, entré Santa Claus, ceremoni Polcirkeln, besök enligt program, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 3100:-, Utsideshytt 300:-/hytt

VALUTA: SEK, NOK, EURO

PASS: Nej, dock en legitimation.

Våra hotell

Scandic Jyväskylä City***
https://scandichotels.fi/hottellit/suomi/jyvaskyla

Scandic Pohjanhovi*** 
www.scandichotels.fi/soumi/rovaniemi

Santa´s Hotel Tunturi***
www.santashotels.fi)

Scandic Destination Nordkapp***
www.scandichotels.no

Thon Hotel Alta***
www.thonhotels.no

Hotell Jokkmokk****
www.hoteljokkmokk.se

Scandic Sundsvall City****
www.scandichotels.se/sundsvallcity

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Stockholm

  Vår färd norrut startar på förmiddagen och kommer till Stockholm på eftermiddagen. Här checkar vi in på Viking Lines färja som avgår kl 16.00 och seglar ut mot Helsingfors. Middag serveras ombord. (ca 200 km)

 • Dag 2. Helsingfors – Jyväskylä

  Frukostbuffé ombord. Vi gör en liten stadsrundtur med buss i Helsingfors, innan vi beger oss till Olympiastaden Lathis och dess härliga hamnområde. Vidare till ”Den stora småstaden” som beskriver Jyväskylä där vi bor på hotell Scandic Jyväskylä City*** (https://scandichotels.fi/hottellit/suomi/jyvaskyla) Gemensam middag. (280 km)

 • Dag 3. Jyväskylä – Rovaniemi

  Idag reser vi norrut genom en del av det finska sjödistriktet och senare ut mot kusten. Lunchstopp i Brahestad (ingår ej), en av Finlands bäst bevarade trästäder från 1800-talet. Norr om staden ligger Kemi, vars hamn är en av de viktigaste i Finland och används för pappersindustrin. Under kvällen kommer vi till Rovaniemi och vårt hotell Scandic Pohjanhovi*** (www.scandichotels.fi/soumi/rovaniemi) Gemensam middag. (630 km)

 • Dag 4. Rovaniemi – Saariselkä

  Egen tid i staden innan vi åker till Polcirkeln och tomtens verkstad i utkanten av Rovaniemi. Vi besöker en traditionell kåta där vi sitter runt elden, njuter av en saft gjord av samiska bär. En lapp shaman gör en polcirkelceremoni och berättar historier om Lappland. Vidare genom Lapplands guldtätaste område Tankavaara till Saariselkä, som delvis ligger i Urho Kekkonens Nationalpark med sina 2 550 km², där renskötsel än idag är främsta näringsgrenen. Boende på Santas Hotel Tunturi*** (www.santashotels.fi). Gemensam middag (250 km)

 • Dag 5. Saariselkä – Honningsvåg

  Vi kommer till samekulturens centra Enare och kör förbi ”Lapparnas heliga sjö” - Enare träsk, innan vi når den norska gränsen på vår färd norrut mot Nordkap. Under eftermiddagen kör vi tunneln under havet till Mageröya. Vi bor på Scandic hotell*** i Honningsvåg (www.scandichotels.no). Efter middagen på hotellet åker vi ut till Nordkapsklippan som är norra Europas nordligaste utsiktspunkt, 307 meter över havet. Sommartid hoppas besökarna att få se solen i norr vid midnatt. På platån finns ”Barn av jordenmonumentet”, utformat av sju barn från de olika världsdelarna. Innan vi åker tillbaka mot vårt hotell, besöker vi Nordkapshallen där alla får var sitt Nordkapscertifikat. Midnattssolen och vyn över Ishavet på Europas nordligaste plats blir för många ett minne för livet! (420 km)

 • Dag 6. Honningsvåg - Alta

  Under förmiddagen lämnar vi Honningsvåg och gör ett besök hos en silversmed innan vi kommer till Alta. Efter lunch besöker vi Alta museum där vi finner utställningar om lokal kultur och tidigare näringar i området. Vi ser de förhistoriska 11 000 år gamla hällristningarna vilka är ett UNESCO-stämplat världsarv. Vi bor på Thon Hotel Alta*** (www.thonhotels.no) Gemensam middag. (210 km)

 • Dag 7. Alta - Jokkmokk

  Färden går söderut mot norsk-finska gränsen och genom Finland ett stycke innan vi passerar finsk-svenska gränsen uppe vid Karesuando, som är Sveriges nordligaste tätort. Ner till gruvnäringens Malmberget och Gällivare. Genom Muddus nationalpark tar vi oss till dagens mål, Jokkmokk som är känt för sin marknad samt för sin roll som en central samisk samlingsplats. Här bor vi på Hotell Jokkmokk**** (www.hoteljokkmokk.se). Gemensam middag. (580 km)

 • Dag 8. Jokkmokk – Vilhelmina – Sundsvall

  Vi kör vidare söderut genom Södra Lappland som är en del av Sapmi. I Vilhelmina blir det ett besök hos en samisk slöjdare i Duodji och vi får veta mer om samernas sätt att leva samt deras slöjd. När vi kört ett stycke i Ångermanland når vi Scandic City**** i Sundsvall (www.scandichotels.se/sundsvallcity) för övernattning och gemensam middag. (680 km)

 • Dag 9. Sundsvall – hemorten

  Färden går utmed kusten via Hudiksvall, Gävle och Stockholm. Under kvällen når vi våra hemorter efter en mycket minnesvärd resa, där vi upplevt mycket av Finland, Nordnorge och Sverige. Vi hoppas på ett återseende på nästa resa. (570 km)

Resekalender
5/12Julmarknad Wismarfrån 2 790:-
9/12Julmarknad Rostockfrån 3 890:-
20/12Almunecar 15 dagar Jul & Nyårsfirandefrån 15 990:-
23/12Stämningsfull Jul i Dalarnafrån 7 790:-
28/1Björn Skifsfrån 3 195:-