Skip to main content

Nordkap

Nordkap – Midnattssol en resa i ljusets tecken!
En storslagen resa med vidunderliga naturscenerier!  Europas sista utpost mot norr, som varit ett klassiskt resmål sedan många år tillbaka. Vi får uppleva midnattssolen, Nordkap, jultomten, en samling spännande traditioner och historia bland samer och renar i Finland, Nordnorge och Sverige.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, buss i "Viking Class", del i dubbelrum/hytt insides, 8 frukost, 8 middag, entré Alta museum, entré Nordkaphallen, entré Santa Claus, besök enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum/hytt insides 3.660:-, dubbelrum/hytt utsides 160:-, platsbokning i bussen 250:-

VALUTA: SEK, NOK, EURO

PASS: Nej, dock en legitimation.

Våra hotell

Scandic Sundsvall City****
www.scandichotels.se/sundsvallcity

Hotell Jokkmokk****
www.hoteljokkmokk.se

Thon Hotel Alta***
www.thonhotels.no

Scandic Destination Nordkapp***
www.scandichotels.no

Hotel Jussan Tupa****
www.jussantupa.fi/en

Sokos Hotel Vaakuna****
www.sokoshotels.fi/sv

Sokos Hotel Alexandra****
Original Sokos Hotel Alexandra | Hotellit Jyväskylä - sokoshotels.fi

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Sundsvall

  Avresa från hemorten för färd mot Sundsvall. Här checkar vi in på Scandic Sundsvall City. Gemensam middag. (Ca 57 mil)

 • Dag 2. Sundsvall – Vilhelmina – Jokkmokk

  Efter frukost påbörjar vi färden mot Lappland eller Sapmi som samernas rike kallas. I Vilhelmina passar vi på att besöka en sameslöjdare och har vi tur får vi oss även en jojk. Vidare tar vi oss till Jokkmokk där vi bor på Hotell Jokkmokk, fint beläget i utkanten av centrum. Gemensam middag. Efter middagen finns tid för att utforska platsen lite närmare. Jokkmokk är känt för sin marknad samt för sin roll som en central samisk samlingsplats. (Ca 68 mil)

 • Dag 3. Jokkmokk – Alta

  Färden går norrut mot och genom Finland ett stycke innan vi passerar finsk-svenska gränsen uppe vid Karesuando, som är Sveriges nordligaste tätort. På vägen passerar vi genom Muddus nationalpark och även Gällivare och Malmberget. Alta är känt för sina många förhistoriska hällristningar. Vi bor på Thon Hotel Alta. Gemensam middag på kvällen. (Ca 58 mil)

 • Dag 4. Alta – Honningsvåg

  Efter frukost besöker vi Alta museum där vi finner utställningar om lokal kultur och tidigare näringar i området. Vi ser de förhistoriska 11 000 år gamla hällristningarna vilka är ett UNESCO-stämplat världsarv. Färden går vidare och vi kör genom tunneln som leder ut till Mageröya. Vi bor på Scandic Destination Nordkapp*** i Honningsvåg. Efter middagen på hotellet åker vi upp till Nordkapsklippan som är norra Europas nordligaste utsiktspunkt, 307 meter över havet. Här hoppas vi få se solen i norr vid midnatt. Innan vi åker tillbaka mot vårt hotell, besöker vi Nordkapshallen där alla får var sitt Nordkapscertifikat. Midnattssolen och vyn över Ishavet på Europas nordligaste plats blir för många ett minne för livet! (Ca 21 mil)

 • Dag 5. Honningsvåg – Enontekiö

  Efter frukost lämnar vi Honningsvåg och färdas längs med Varangerfjorden till Lakselv. Sedan reser vi genom storslagen natur till den helt samiska staden Karasjok och vidare till Kautokeino. Vi är mitt i vildmarken. Dagens etappmål är den finska staden Enontekiö där vi skall bo på Hotel Jussan Tupa. Middag på hotellet. (Ca 42 mil)

 • Dag 6. Enontekiö – Rovaniemi

  Söderut går resan genom Finska Lappland. Vi passerar Sirkka och Kittilä. Det är mäktig vildmark runt omkring. Målet för dagen är Rovaniemi – ritad av den kände finska arkitekten Alvar Aalto. Här bor även Jultomten. Vi stannar naturligtvis till och besöker honom och hela hans Santa Claus Village. Inkvartering på Sokos Hotel Vaakuna och middag på kvällen. (Ca 31 mil)

 • Dag 7. Rovaniemi – Jyväskylä

  Idag reser vi söderut längs med den stora älven Kemijoki ut till Bottenviken. Vi passerar staden Kemi, vars hamn är en av de viktigaste i Finland och används för pappersindustrin. Även Uleåborg kör vi förbi och närmar oss det finska sjödistriktet. Målet är Jyväskylä kallad ” den stora småstaden”. Vi bor på Sokos Hotel Alexandra och får middag på kvällen. (Ca 63 mil)

 • Dag 8. Jyväskylä – Helsingfors

  Efter frukost styr vi kosan via Lahti mot Helsingfors. I huvudstaden väntar Viking Line med hytter och god mat. (Ca 28 mil)

 • Dag 9. Stockholm – Hemorten

  En fin sjöfrukost inleder dagen och under eftermiddagen når vi våra hemorter efter en mycket minnesvärd resa, där vi upplevt mycket av Finland, Nordnorge och Sverige.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/6Se allaNordkapMer än 814 990:-BokaMer information

Hotell

Scandic Destination Nordkapp
Scandic Destination Nordkapp
Scandic Destination Nordkapp Här bor du omgiven av vackra landskap så långt ögat når. Vårt hotell är en perfekt utgångspunkt för att uppleva Nordkaps makalösa natur och dess många spännande aktivitete...