Skip to main content

Norges höjdpunkter

Vi har i flera år kört Norges höjdpunkter som en 3-dagars resa. Nu kommer en upphottad version som går i lite lugnare tempo och där vi upplever ännu mer. Vi åker Raumabanan, häpnar över utsikten när vi gör Trollstigen, färdas på underbara Geirangerfjorden och mycket mer! Följ med oss på nya upptäcktsfärder i vårt vackra västra grannland, Norge.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, utflykter enligt program och reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 2290:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: SEK, NOK

Våra hotell

Scandic Hafjell, Öyer
Hotellet har en stor restaurang och en fantastisk lobbybar med en modern och ledig atmosfär med inomhuspool, en bastu samt gym. Hotellet ligger 700 meter från en av Norges största alpina anläggningar, Hafjell alpinsenter, och bara 15 minuter från Lillehammer med vackra vandringsleder.

Scandic Seilet, Molde
Hotellet ligger nära Molde centrum och allt du behöver. Precis bredvid hotellet finns Moldebadet, som har bassänger för alla åldrar inklusive separata barn- och spabassänger. Staden har även en mängd sevärdheter som vattenfallen Stigfossen och Mardalsfossen, Varden utkiksplats och många vandringsleder. 

Quality Hotel Ålesund
Hotellet ligger centralt i det populära hamnområdet Skansekaia, och erbjuder utsikt över havet och omgivande öar. Hotellet har en egen kaj och rum med gratis WiFi. Här bor du cirka 150 meter från Hurtigrutens terminal.

Quality Hotel Strand
Detta eleganta hotell i centrala Gjøvik har vacker utsikt över sjön Mjøsa. Här erbjuds bekväma och rymliga rum, gratis Wi-Fi och ett stort spa.I det stora spaet har du tillgång till olika behandlingar, flera pooler, ett gym samt en elegant spa-bar mot en extra kostnad. Hotellets centrala läge gör att du lätt kan nå stadens fina utbud av kultur, shopping och nöjen. En kort promenad från hotellet hittar du kajplatsen för den berömda gamla hjulångaren Skibladner, som byggdes i mitten av 1800-talet.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Öyer

  Vi lämnar hemorten och gungar iväg i den bekväma Vikingbussen. Via Karlstad når vi Charlottenberg och den blomstrande gränshandeln. Vi reser över gränsen i Morokulien och är snart i Kongsvinger. Fästningen tronar högt över staden och den mäktiga älven Glomma forsar fram bredvid vägen. Dagens etappmål är Öyer och tre-stjärniga Scandic Hafjell Hotel. Vi kommer dit via Hamar och Lillehammer. Vi befinner oss i olympiska trakter – vem minns inte Pernilla Wibergs guldlopp 1992? Middag på hotellet. Efter maten kan man promenera till Lilleputthammar bredvid hotellet.

 • Dag 2 Tågresa med Raumabanen

  Frukost först och sedan åker vi genom den vackra Gudbrandsdalen upp till Dombås. I dalen stod hårda strider under ockupationen av Norge 1940. De vackra gårdarna har en alldeles egen arkitektur – unik för den här delen av Norge. I dalbotten rinner den laxrika älven Lågen. Här byter vi till tåg för att åka med Raumabanan genom Romsdalen ner till Åndalsnes vid havet. Det blir en hissnande färd med den ena fantastiska utsikten efter den andra. Runt om står fjäll och i dalgången forsar älven Rauma. Framme i Åndalsnes vid Isfjorden möter vår buss och efter ett antal broar, tunnlar och nån färja ser vi Molde – rosornas stad. Vi ska bo på 4-stjärniga Scandic Seilet och visst liknar hotellet ett segel.
  God middag serveras och sedan kan man ta en promenad och titta på alla rosor och kanske beskåda en eller annan Hurtigrutebåt.

 • Dag 3 Molde

  Frukost först och sedan mot Åndalsnes igen. Vi skall klättra uppför Trollstigen som slingrar sig med 11 hårnålskurvor upp till högsta punkten på 850 m.ö.h. Vägen invigdes 1936 och har byggts ut och reparerats ett antal gånger sedan dess. Uppe på platån finns en utsiktsplats med magnifik vy över området. Vi fortsätter sedan ner mot Valldal och Stordal. Vårt mål är jugendstaden Ålesund. Ingenstans i Norden ser man så många vackra jugendhus som här. Staden brann ner 1904 och byggdes sedan upp i den då rådande arkitekturstilen. Vi bor på 4-stjärniga Hotel Quality Ålesund vackert beläget precis vid vattnet. Gemensam middag på kvällen. Senare lockar kanske en promenad bland all arkitektur.

 • Dag 4 Båtresa på Geirangerfjorden

  Efter frukost skall vi återigen byta farkost till båt. Vi får en 3 timmars härlig tur på Geirangerfjorden. Här störtar gnistrande vattenfall nerför fjällsidorna. Små gårdar högt, högt upp i bergen får en att undra hur det går att bo så. I Geiranger väntar vår buss. Vi tar en stund att gå runt och titta och kanske äta en bit mat innan vi fortsätter.
  Vägen klättrar uppför fjällsidan i serpentiner med en fantastisk utsikt. Uppe på fjället fortsätter vi förbi Grotli och kommer till Lom med sin kända stavkyrka. Kanske läge för lite fotografering? Sedan passerar vi Vågåmo och Otta och är i Gudbrandsdalen igen. Från Lillehammer åker vi på Mjösas västra sida innan vi är framme i Gjövik. Här bor vi på 4-stjärniga Quality Hotel Strand. Middag serveras på kvällen.

 • Dag 5 Hemresa

  Gjövik ligger i det vackra landskapet Hadeland och vi kör söderut längs Mjösa. Det är ett pampigt jordbrukslandskap med bland annat stora fruktodlingar. Vid sydspetsen av sjön viker vi av österut, passerar Gardermoen och vips är vi förbi Kongsvinger och strax i Sverige igen. Nu återstår bara några raster innan Vikingbussen äntrar det fagra Östergyllen och vi alla kan utbrista: Se det var en resa det!

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-