Skip to main content

Norges Höjdpunkter 3 dagar

Norges Höjdpunkter 3 dagar
Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna ”De sju systrarna”, Brudslöjan och Friarna” samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen. Fantastiska vyer väntar oss och dessutom får vi två klassiska fjordturer med båt.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 2 frukost, 2 middag, utflykter enligt program, reseledarservice 

TILLÄGG: Enkelrum 800:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: NOK

PASS: Nej, dock en legitimation

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Otta

    Vi startar på morgonen och tar oss över gränsen till Norge efter Charlottenberg. Utmed vägen stannar vi och gör lämpliga raster. Via Hamar, Lillehammer och den vackra Gudbrandsdalen når vi Otta där vi checkar in på Thon Hotel Otta och äter en gemensam middag. (Ca 66 mil)

  • Dag 2. Trollstigen, Geiranger, Gudbrandsdalen

    Via Gudbrandsdalen reser vi genom den vackra Romsdalen, med sina vilda fjällformationer. Strax innan Åndalsnes tar vi av och kör upp på Trollstigen. Vi fortsätter ner mot Norddalsfjorden i Liabygda, där vi tar färjan över till Stranda. Vidare genom Strandadalen till Hellesylt där nästa färja väntar och tar oss med på en dryg timmas fantastisk sjötur genom Geirangerfjorden. Här gör vi paus för egna strövtåg och för att beundra den storslagna naturen. Därefter fortsätter vi på mycket vackra vägar förbi Dalsnibba upp mot Grotli och genom Ottadalen tillbaka till vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet. (Ca 35 mil)

  • Dag 3. Otta – Hemorten

    Efter frukost är det dags att starta hemresan. Vi passerar OS-staden Lillehammer och Hamar innan vi viker av mot Sverige. Under kvällen når vi hemorten efter en fantastisk resa bland Norges mäktiga fjäll och fjordar. Beräknad hemkomst till Östergötland ca 21:00. (Ca 66 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/6Se allaNorska höjdpunkter
Garanterad Avgång
Mer än 84 490:-BokaMer information
26/7Se allaNorska höjdpunkterMer än 84 490:-BokaMer information

Hotell

Thon Hotel Otta
Thon Hotel Otta
Thon Hotel Otta ligger i staden Otta i Gudbrandsdalen och erbjuder gratis WiFi, gratis parkering och rum med TV. Ottas tågstation ligger 200 meter bort. Alla rum på Thon Hotel Otta har eget badrum med...
Resekalender
18/4Blomstertåg Holland Deluxefrån 12 990:-
19/4Hollandfrån 9 990:-