Skip to main content

Polen runt

… en resa i landet som försvann
I över 100 år fanns inte Polen på Europas karta. Alla ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur och anda men också sitt språk. Idag har Polen i princip hela sitt historiska territorium intakt och bjuder in sina besökare att njuta av såväl ljuvliga gamla städer, vackra sevärdheter som spännande och skrämmande historiska platser. God mat och dryck står också till buds…

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum/insides hytt, 6 frukostar, 6 middagar, guidade rundturer på svenska enl. program inkl. entré och hörlurar på Auschwitz samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 1850:-

VALUTA
PLN Polska Zloty, SEK

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra hotell

Warszawa – Hotel Metropol ***, se http://www.hotelmetropol.com.pl/en/default.html  

Hotel Metropol ligger mitt emot Warszawas kultur- och vetenskapspalats Alla rum har TV, gratis Wi-Fi och hårtork. Hotellets restaurang Metro Jazz Bar & Bistro serverar utmärkta internationella rätter och traditionella polska specialiteter. Här finns en widescreen-TV och ibland ordnas levande musik.

Krakow – Hotel Wyspianski ***, se https://www.hotel-wyspianski.pl/en  

Hotel Wyspianski är centralt beläget endast 5 minuters promenad från Krakóws vackra marknadstorg. Alla rum har, satellit-tv, modernt badrum med hårtork och gratis WiFi. Vissa rum har kaffe- och tekokare. Varje morgon serveras en frukostbuffé i hotellets restaurang och i baren erbjuds drinkar och snacks. Personalen i 24-timmarsreceptionen kan ordna med rumsservice och förvara dina värdesaker i hotellets värdeskåp.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Karlskrona

  Mot örlogsstaden Karlskrona där vi på kvällen går ombord på Stena Lines fartyg som ska ta oss över vattnet till Polen. För den som önskar finns det möjlighet till shopping eller en drink i baren ombord. Gemensam buffémiddag med dryck. Ca 30 mil.

 • Dag 2 Gdynia - Warszawa

  Efter frukost gör vi som Kung Sigismund Vasa och förflyttar oss med hela vårt ”hov”, läs resesällskap, till Warszawa. Vi lämnar Östersjökusten och ”Trestadsområdet” för färd genom en del av det som en gång var det tyska Ostpreussen innan vi framåt sen eftermiddag når Polens huvudstad och kommersiella centrum. Som en fågel Fenix har den rest sig efter 2:a världskriget då den var nästintill helt utraderad. Vi checkar in på fina Hotel Metropol *** mittemot Kulturpalatset mitt i stan. Gemensam middag. Ca 40 mil.

 • Dag 3 Warszawa

  Efter frukost blir det rundtur genom denna fascinerande och kanske i mångas ögon föga förfinad, oestetiska och smått kaotiska stad vilken står som en symbol för det moderna Polen. Vi ser Stalins Kulturpalats, de vackra regerings och ambassadkvarteren samt promenerar förbi Kungliga slottet in i gamla stan. Efter lunch fortsätter vi vår resa söder ut. Om Warszawa är den politiska och officiella huvudstaden så är Krakow landets hjärta och själ. Vi anländer centralt belägna Hotel Wyspianski*** framåt kvällen. Incheckning och gemensam middag. Ca 30 mil

 • Dag 4 Krakow

  Vi vandrar genom Polens vackraste stad och forna huvudstad. Denna eleganta stad med ett av världens äldsta universitet och sitt över 1000 år gamla kungliga slott var en av de få städer som klarade sig helt oskadd undan båda världskrigen. Under vår promenad genom Krakow är det lätt att se varför UNESCO listat den som en av världens tolv viktigaste historiska platser. Efter avslutad rundvandring blir det tid att på egen hand utforska denna ljuvliga stad. Kanske blir det en kopp kaffe på något av de otaliga kaféer som ligger runtom det vackra gamla torget med sin pampiga Klädeshall – Sukiennice. Gemensam middag på kvällen i gamla stan.

 • Dag 5 Auschwitz-Birkenau

  Idag besöker vi den lilla staden Oswiecim, där ett av historiens största brott mot mänskligheten ägde rum i koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau. Vår guide visar och berättar om denna skräckens plats. Efter avslutat besök åker vi tillbaka till vårt hotell för en stunds vila innan det är dags för promenad till Kazimierz, Krakows judiska stadsdel och sedermera getto. Här kan man känna igen miljöer från filmen ”Schindlers list”. Vi avslutar dagen med middag på den judiska restaurangen Ariel ackompanjerad av några musiker.

 • Dag 6 Krakow – Gdynia – Karlskrona

  Så var det dags att bege oss tillbaka norr ut mot Gdynia. Vi passerar skyltar med berömda namn som Czestochowa – Polens andliga huvudstad berömd för sitt kloster Jasna Gora med ”svarta Madonnan” , Lodz – en av världens tätast bebodda industristäder med över 660 industrier i början av förra seklet. Om tid finnes gör vi ett kortare stopp i Copernicus födelsestad Torún, också berömd för sina pepparkakor. Framåt kvällen når vi Stena Lines terminal och väl ombord väntar middagsbuffé. Stena Spirit lägger ut kl.21:00. Ca 57 mil

 • Dag 7 Karlskrona – hemorten

  Land i sikte! Efter en stadig sjöfrukost går vi av färjan och sätter oss tillrätta ombord på vår buss för sista etappen mot våra respektive hemorter. Åter i Linköping ca kl.14. Ca 30 mil

Resekalender
25/9Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-