Skip to main content

Polen runt

… en resa i landet som försvann

I över 100 år fanns inte Polen på Europas karta. Alla ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur och anda men också sitt språk. Idag har Polen i princip hela sitt historiska territorium intakt och bjuder in sina besökare att njuta av såväl ljuvliga gamla städer, vackra sevärdheter som spännande och skrämmande historiska platser. God mat och dryck står också till buds…

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR: 
Bussresa, vägskatter, färjor, reseledarservice, del i dubbelrum/tvåbäddshytt insides, 7 frukostar, 1 lunch, 7 middagar, utflykter enligt program

TILLÄGG: 
Enkelrumstillägg: 2050,-, Utsideshytt 100;--/hytt

VALUTA: 
PLN Polska Zloty, SEK

PASS:
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Karlskrona

  Avresa under förmiddagen för färd till Stena Lines Polenterminal i Karlskrona. Ombord gemensam buffé. (ca 330 km)

 • Dag 2 Gdynia - Torún

  Vårt första stopp blir Malbork-Marienburg där såväl tyska riddarordens högmästare som de polska kungarna har huserat. Vår borgguide tar oss med genom ett enormt borgkomplex och vi upplever historiens vingslag. Färden fortsätter till ”Pepparkake-staden” Torún, belägen på högra stranden av Polens största flod Wisla. Vi bor på centralt belägna Hotel Mercure Torun Centrum****. Efter incheckning o en stunds vila promenerar vi genom astronomen Copernicus hemstad till Jan Olbrachts bryggeri i gamla stan där det blir middag och ölprovning. (ca 250 km)

 • Dag 3 Torún - Warszawa

  Efter frukost gör vi som Kung Sigismund Vasa och förflyttar oss med hela vårt resesällskap till Warszawa, Polens huvudstad, landets största stad och kommersiella centrum. Som en fågel Fenix har dess gamla stad återuppstått efter andra världskriget. Vi inleder vårt besök i denna fascinerande stad med en promenad genom gamla stan. Här blir det tid för lunch och strövtåg på egen hand. Innan vi åker till vårt hotell Novotel Warszawa Centrum**** gör vi ett besök i det imponerande Kulturpalatset. Gemensam middag på hotellet. (ca 300 km)

 • Dag 4 Warszawa – Krakow

  Om Warszawa är den politiska och officiella huvudstaden så är Krakow landets hjärta och själ! Väl i denna vackra stad gör vi en stadsrundtur. Mitt i Krakows gamla stad ligger Stora Torget. Här finns Saluhallen den äldsta stormarknaden i Polen där man kan köpa polskt hantverk. Nu är tid för incheckning på vårt centralt belägna Ibis Krakow Stare Miasto ****. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5 Krakow

  Polens vackraste stad enligt många. Idag har ni fri tid och det finns mycket att se och uppleva! Uppe på Wawelkullen ligger den kungliga katedralen som är väl värt ett besök. I stadsdelen Kazimerz fanns en gång i tiden Europas största koncentration av judisk befolkning - idag en konstnärsstadsdel med många små kaféer. Här kan man känna igen miljöer från filmen ”Schindlers list”. Hans fabrik finns kvar och är numera museum. Vill man kan man istället för egen tid, följa med till Auschwitz och Birkenau, en omskakande och gripande historielektion. Pris meddelas vid bokning.
  Dagen avslutas med en promenad till den judiska restaurangen Ariel i den judiska delen där vi äter middag.

 • Dag 6 Krakow - Poznan

  Idag lämnar vi Krakow och reser norrut och kommer till dagens mål Poznan och vårt hotell Novotel Poznan Centrum**** (www.accorhotels.com) Efter incheckning och en liten stunds vila promenerar vi upp till Gamla Torget, som räknas till ett av dom vackraste i Polen. Poznan var den historiska staten Polens huvudstad före Krakow och stoltserar med fantastiskt vackra gamla byggnader men också gott öl – Lech bryggeri har sitt säte i staden. Vi ska avnjuta en riktigt härlig polsk måltid på en av stadens alla restauranger strax intill torget. (ca 450 km)

 • Dag 7 Poznan - Rostock

  Så var det dags att lämna Polen för den här gången. Vi åker väster ut och vidare upp genom Tyskland. Vi passerar Berlin och fortsätter upp till den gamla hamn- och Hansastaden Rostock där vi checkar in och äter middag på vårt hotell. (ca 500 km)

 • Dag 8 Rostock - hemorten

  Innan vi lämnar Rostock hinner vi med lite shopping. Via Rostock – Gedser och Helsingör - Helsingborg är vi åter på svensk mark. Beräknad hemkomst till Östergötland ca kl.21.00. (ca 620 km)

Resekalender
29/7Kirchberg - Innsbruck och Örnnästetfrån 8 990:-
9/8Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
11/8Dalslandfrån 3 990:-
16/8Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
20/8Kielkryssningfrån 2 390:-