Skip to main content

Resevillkor

VAD SOM INGÅR I PRISET
Se program och faktaruta för varje resa

STOPP FÖR RASTER
Vi gör lämpliga stopp för fika/lunch. Vår reseledare/chaufför meddelar tiden och rastens längd under resans gång.

PLATSER I BUSSEN
De flesta resor genomförs med bussar ”Viking Class” med extra stort benutrymme och på många resor garanterar vi det, se på respektive resa. Om man önskar sitta på någon specifik plats i bussen så har man möjlighet mot kostnad att boka sin favoritplats i samband med bokning eller minst 5 dagar innan avresa.

GÄSTER MED FUNKTIONSHINDER
Meddela oss gärna när ni bokar om ni har något funktionshinder. Vi kan hjälpa er att välja resa och ev. avråda er från resmål där det kan vara svårt att t ex gå med rullator.

ALLERGIER MM
Var noga med att anmäla ev. allergier vid bokning. Vi framför alltid era önskemål till varje hotell/båt/restaurang mm, men man kan aldrig lämna garanti för att det fungerar överallt.

PASS/VISUM
För alla resor utom Norden måste man medföra giltigt pass och till vissa resmål krävs att passet är giltigt 6 månader efter hemkomst. Vid speciella resor, som t ex till St Petersburg, USA och Kina krävs även visum.

HOTELLRUM
Vi har angivit dubbelrum vilket vanligtvis är två sängar på ett rum, men ibland förekommer "grand lit" – en extrabred säng för två personer med gemensamma sängkläder. På en del hotell förekommer kombirum med en säng och en bäddsoffa. För enkelrum utgår ett tillägg, se resp resa. Standarden på enkelrummen kan, trots pristillägget, vara något lägre än på övriga rum.

ANMÄLAN OCH BETALNING
Anmälningsavgiften på bussresor: 400,- betalar man på de flesta resor 45 dagar innan avresa dock finns det ett fåtal resor med andra regler, se respektive resa. Slutbetalning sker 31 dagar innan avresa. På flygresor är det  3000:- i anmälningsavgift som  i de flesta fall betalas 95 dagar innan avresa. Detta är en del av totalpriset.  På flygresor är slutbetalning olika läs om det på respektive resa på hemsidan, fråga oss eller se betalningsdatum på ert resebevis. Se AVBOKNINGSKOSTNADER. Vi reserverar oss för valutaförändringar och andra kostnader som vi ej kan råda över.

AVBOKNINGSKOSTNADER - Bussresa
Fri avbokning fram till 45 dagar innan avresa om inget annat står på resebeviset.
… Avbokning mellan 30 dagar – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris
… Avbokning därefter betalas hela resans pris.

AVBOKNINGSKOSTNADER - Teater & Show samt vissa bussarrangemang
Fri avbokning fram till 60 dagar innan avresa om inget annat står på resebeviset.
… Avbokning mellan 30 dagar – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris
… Avbokning därefter betalas hela resans pris.

AVBOKNINGSKOSTNADER – Flygresa
Vid avbokning av resa med flyg gäller speciella regler som ni finner i flygbilagan som erhålls vid bokningen av resa.

FÖRSÄKRINGAR
Se över ditt försäkringsskydd före resan. Kontrollera att din hemförsäkring eller ditt betalkort är heltäckande inkl. avbeställningsskydd. Ofta har ni en reseförsäkring på ert betalkort som gäller även om ni betalar via bankgiro, ofta har man även en reseförsäkring kopplat till sin hemförsäkring. prata med försäkringsbolag eller bank för att vara på säkra sidan.

RESEGARANTI & RESEVILLKOR
Arrangör enligt resegarantilagen är Nya Resebyrå Vikingbuss AB, som till Kammarkollegiet ställt lagstadgad resegaranti. Detta gäller för paketresor med övernattning. Vi reserverar oss för eventuella valutaförändringar eller andra kostnader vi ej kan råda över.

HEMSIDA & KATALOG
Vi är väldigt noggranna vad gäller fakta i katalog och på hemsida. Dock händer det trots våra ansträngningar att det smyger sig in felaktigheter vilket vi beklagar. Vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Fritextsökning