Skip to main content

Retrovägen

Alla är vi väl lite nostalgiska ibland. I Västergötland har man skapat ”Retrovägen” ett himmelrike för den som vill uppleva 1900 talet igen. Det finns Norra och Södra vägen. Vi kommer att följa en bit av Södra vägen. Ni kommer säkert att känna mycket och många minnen kommer nog tillbaka. Följ med på en tidsresa sen kan ni jämföra, var det bättre förr??

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, logi del i dubbelrum inkl. frukost och middag, utflykter och entréer enligt program, 2 st lunch, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 220:-, platsbokning i bussen 50:-

Dagsprogram

  • Dag 1

    Vi följer vägen över norra Vättern och gör kaffestopp. Det finns möjlighet att köpa fika eller om ni önskar ta med egen kaffekorg. Vid ankomst till Nossebro intar vi lunch på Restaurang Liljedal. Nu ska vi besöka Retrolägenheten ”Andra Våningen” som är en unik trerumslägenhet tidsenligt inredd från 1960-talet, På Gammelmacken i Sollebrunn träffar vi makarna Liljekvist som presenterar macken som var i drift 1935-1950. Idag är macken, deras ögonsten, ett museum. Vår färd fortsätter till Alingsås där vi checkar in på fyrstjärniga Grand Hotell och gemensam middag.

  • Dag 2

    Vår lokalguide tar oss med på en ”fikavandring” genom Caféstaden Alingsås. Vi besöker olika konditorier/caféer och provar några godsaker. Nu är det dags att sätta sig på tåget. Ett riktigt koleldat ånglok drar tåget den 12 km långa sträckan mellan Anten och Gräfsnäs och största tillåtna hastigheten är 40km/tim. 45 minuters resa i retrostil. I Gräfsnäs väntar vår buss som tar oss vidare till Sollebrunns Gästgifveri där vi intar dagens lunch. Härifrån börjar vi återresa till Östergötland och 2020-talet. Beräknar vara åter i Östergötland vid 19 tiden.

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-