Skip to main content

Retrovägen

Alla är vi väl lite nostalgiska ibland. I Västergötland har man skapat ”Retrovägen” ett himmelrike för den som vill uppleva 1900 talet igen. Det finns Norra och Södra vägen. Vi kommer att följa en bit av Södra vägen. Ni kommer säkert att känna mycket och många minnen kommer nog tillbaka. Följ med på en tidsresa sen kan ni jämföra, var det bättre förr??

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, Logi del i dubbelrum inkl. frukost och middag, utflykter och entréer enligt program, 2 st lunch, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 220:-

Dagsprogram

  • Dag 1

    Vi reser från våra hemorter tidigt på morgonen och följer vägen över norra Vättern. Vi gör ett förmiddagsstopp där det finns möjlighet att köpa fika eller om ni önskar ta med egen kaffekorg. Vid lunch kommer vi till Nossebro och intar lunch på Restaurang Liljedal. Nu ska vi besöka Retrolägenheten ”Andra Våningen” som är en unik trerumslägenhet tidsenligt inredd från 1960-talet, de typiska köksluckorna i grönt och brunt, vardags- o tonårsrummet och barnkammaren. Ja, vi som har upplevt årtiondet kommer med all säkerhet känna igen oss! På Gammelmacken i Sollebrunn träffar vi makarna Liljekvist som presenterar macken som var i drift 1935-1950. Idag är macken, deras ögonsten, ett museum. Vår färd fortsätter till Alingsås där vi checkar in på Grand Hotel och gemensam middag.

  • Dag 2

    Efter frukost träffar vi vår lokalguide som tar oss med på en ”fikavandring” genom Caféstaden Alingsås. Vi besöker olika konditorier/caféer och provar några godsaker. Nu är det dags att sätta sig på tåget. Ett riktigt koleldat ånglok drar tåget den 12 km långa sträckan mellan Anten och Gräfsnäs och största tillåtna hastigheten är 40km/tim. 45 minuters resa i retrostil. Under resans gång måste man stanna tåget och fylla på vatten i lokets vattentankar. Då kan man passa på att gå ur och studera loket om man önskar. I Gräfsnäs väntar vår buss som tar oss vidare till Sollebrunns Gästgifveri där vi intar dagens lunch. Härifrån börjar vi återresa till Östergötland och 2020-talet efter 2 dagars tidsresa. Vi gör stopp på vägen hem då ni kan passa på att inta kaffe eller vad ni önskar. Beräknar vara åter i Östergötland vid 19 tiden.

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-