Skip to main content

Smakfulla Skåne

Det här är resan som får det att vattnas i munnen på dig. Vi intar en vodka cocktail på Absolute Home i pittoreska Åhus. I Köpingebro kryddas tillvaron med ett besök på Österlenkryddor och ett glas vin på en av Sveriges vingårdar. Vi avrundar med senapsprovning i Smedstorp och Rapsolja i Hammenhög. En riktig gourmetresa!

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 2 frukost, 1 lunch, 2 middagar samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrumstillägg 740:-, platsbokning i bussen 100:- 

 

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Kristianstad

    Färden går söderut och i Åhus får vi lära oss mer om en av Sveriges mest kända exportartiklar, Absolut Vodka. Efter rundvisning avslutar vi med en Vodka Cocktail i glasen. En chans att upptäcka mer av pittoreska Åhus ges innan vi åker vidare till Kristianstad och checkar in på Quality Hotel Grand där vi ska bo i 2 nätter. Gemensam middag. Ca 39 mil.

  • Dag 2. Utflykt till Österlen

    Efter frukost beger vi oss till Österlenkryddor där vi får en rundvisning. Vidare till Köpingsbergs vingård. En inblick i vinets fantastiska värld och vad vore väl ett besök på en vingård utan ett smakprov? Lunchen intas på Örums Nygård. På Petersborgs gård i Smedstorp får vi veta mer om senapsproduktionen. Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård med en rundvisning av rapsoljetillverkning. Gemensam middag.

  • Dag 3. Kristianstad – hemorten

    Vi checkar ut och beger oss till Vattenrikets besökscenter. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä, ligger naturum som nod mellan stad och natur. Vi utforskar staden med Sveriges lägsta punkt och har lite fri tid för shopping innan vi åter styr norrut till våra respektive hemorter. Ca 35 mil.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/6Se allaSmakfulla SkåneMer än 83 990:-BokaMer information

Hotell

Quality Hotel Kristianstad
Quality Hotel Kristianstad
Miljövänliga Quality Hotel Grand Kristianstad ligger mittemot Trefaldighetskyrkan, 150 meter från Kristianstads centralstation och 25 km från Åhus strand. Här erbjuds en ekologisk frukostbuffé. gratis...
Resekalender
30/5En resa i tidenfrån 795:-