Skip to main content

Smakfulla Skåne

Det här är resan som får det att vattnas i munnen på dig. Vi intar en vodka cocktail på Absolute Home i pittoreska Åhus. I Köpingebro kryddas tillvaron med ett besök på Österlenkryddor och ett glas vin på en av Sveriges vingårdar. Vi avrundar med senapsprovning i Smedstorp. En riktig gourmetresa!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 2 frukost, 1 lunch, 2 middagar samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrumstillägg 890:-, platsbokning i bussen 100:- 

 

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Simrishamn

    I Åhus får vi lära oss mer om en av Sveriges mest kända exportartiklar, Absolut Vodka. Efter rundvisning avslutar vi med en Vodka Cocktail i glasen. En chans att upptäcka mer av pittoreska Åhus ges innan vi åker vidare till Simrishamn och checkar in på 3-stjärniga Hotel Svea där vi ska bo i 2 nätter. Gemensam middag. (Ca 39 mil)

  • Dag 2. Utflykt till Österlen

    Efter frukost beger vi oss till Österlenkryddor där vi får en rundvisning. Vidare till Köpingsbergs vingård. En inblick i vinets fantastiska värld och vad vore väl ett besök på en vingård utan ett smakprov? Lunchen intas på Örums Nygård. På Petersborgs Gård i Smedstorp får vi veta mer om senapsproduktionen. Gemensam middag.

  • Dag 3. Simrishamn – Hemorten

    Vi checkar ut och beger oss till Vattenrikets besökscenter. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä, ligger naturum som nod mellan stad och natur. Vi utforskar staden med Sveriges lägsta punkt och har lite fri tid för shopping innan vi åter styr norrut till våra respektive hemorter. (Ca 35 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/6Se allaSkåne - Natur, mat och dryckMer än 84 390:-BokaMer information

Hotell

Hotel Svea
Hotel Svea
Hotel Svea erbjuder olika rumsstorlekar, många med utsikt mot havet och resten mot den lummiga inner trädgården. Alla rum har dusch, telefon, kabel-tv och gratis wifi. På hotellet finns även en relaxa...