Skip to main content

Smakfulla Skåne

Smakfulla Skåne

Det här är resan som får det att vattnas i munnen på dig. Vi intar en vodka cocktail på Absolute Home i pittoreska Åhus. I Köpingebro kryddas tillvaron med ett besök på Österlenkryddor och ett glas vin på en av Sveriges vingårdar. Vi avrundar med senapsprovning i Smedstorp och Rapsolja i Hammenhög. En riktig gourmetresa!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 2 frukostar, 1 lunch, 2 middagar samt reseledarservice.

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Kristianstad

    Färden går söderut och i Åhus får vi lära oss mer om en av Sveriges mest kända exportartiklar, Absolut Vodka. Efter en intressant rundvisning avslutar vi med en Vodka Cocktail i glasen. En chans att upptäcka mer av pittoreska Åhus ges innan vi åker vidare till Kristianstad och checkar in på Quality Hotel Grand där vi ska bo i 2 nätter. Gemensam middag på hotellet Ca 39 mil.

  • Dag 2. Utflykt till Österlen

    Efter frukost beger vi oss till Österlenkryddor där vi får en rundvisning innan vi beger oss vidare till Köpingsbergs vingård. Här förkovrar vi oss i vinets fantastiska värld och vad vore väl ett besök på en vingård utan ett smakprov? Lunchen intas på Örums Nygård innan vi mätta och belåtna tar oss till Smedstorp där vi får veta mer om senapsproduktionen. Dagen avslutas på Gunnarshögs Gård med en rundvisning av rapsoljetillverkning. Gemensam middag på hotellet.

  • Dag 3. Kristianstad – hemorten

    Efter frukost checkar vi ut och beger oss till Vattenrikets besökscenter. På pålar mitt ute i vattnet, helt i trä med ovanliga vinklar och vrår, ligger naturum som nod mellan stad och natur. Vi utforskar staden med Sveriges lägsta punkt och har lite fri tid för shopping innan vi åter styr norrut till våra respektive hemorter. Ca 35 mil.

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-