Skip to main content

Kryssning till Island med Orkney och Shetlandsöarna

Vad tror du om en riktig drömkryssning? Vi kryssar från Hamburg via Orkney till Island. Vi besöker Reykjavik och gör en utflykt i Gyllene Cirkeln med tingvellir nationalpark, Gesyir geotermiska område och vattenfallet Gullfoss. Vårt fartyg tar oss också till Isafjordur och Akureyri pp Island innan vi återvänder till Hamburg via ett stopp på Shetlandsöarna.

Vi kryssar med fina MSC Preziosa och det mesta ingår ombord, måltider i buffén och den stora matsalen, shower och bad i pooler och massa andra nöjen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Göteborg

  Vi reser under förmiddagen mot Göteborg och färjan till Kiel. Ombord installerar vi oss i våra bekväma hytter med golvstående sängar och äter en gemensam middag ombord.

 • Dag 2. Mot Hamburg och vårt kryssningsfartyg

  Vi äter frukost ombord innan vi lägger till i Kiel. Väl iland tar vi vår buss till Hamburg och kommer till vårt fartyg MSC Preziosa. Vi går ombord, äter lunch och bekantar oss med vårt hem för de närmaste 10 nätterna. Ombord njuter vi av frukost, lunch och middag och däremellan snacks och annat gott, det mesta ingår!

 • Dag 3. Till havs

  Idag njuter vi av vårt fina kryssningsfartyg. Måltider serveras i stora buffé restaurangen och matsalen maten brukar vara fantastisk! Vill man slå på stort kan man också boka bord mot tillägg i någon av alla andra fina restauranger som finns ombord. Aktiviteter saknas inte ombord se någon show, bada i inomhuspoolen eller kanske kasinot kan locka? Det finns hur mycket som helst att göra!

 • Dag 4. Krikwall - Orkney

  Idag lägger vi till på Orkneyöarna!

  Kirkwall, Orkneys huvudstad är uppdelad i två huvudpunkter: den gamla hamnen, i norra änden av staden, där färjor mellan öarna kommer och går året runt, och den stenlagda huvudgatan, som byter namn fyra gånger då den slingrar sig söderut från hamnen förbi katedralen.

  St Magnus Cathedral ligger i hjärtat av Kirkwall och är stadens största sevärdhet. Denna vackra röda sandstensbyggnad invigdes 1137 av vikingajarlen Rögnvald, som byggde katedralen för att hedra sin farbror Magnus, dödad på order av sin kusin Håkon 1117. Orkney har en rik historia sammanflätad med vår Skandinaviska.

  Här kan man boka någon av de utflykter båten erbjuder. Vi ligger på Orkney från 07:00 - 16:00

 • Dag 5. Till havs

  Ytterligare en trevlig dag till havs.

 • Dag 6. Reykjavik - Island

  Idag landar vi på Island och dess huvudstad Reykjavik. Vi ger oss ut på utflykt med vår egna inhyrda buss. Vi börjar med en tur upp i den berömda Gyllene Cirkeln som är en ca 30 mil lång turistväg som täcker in Islands tre viktigaste sevärdheter. Vi börjar i dalgången Thingvellir. Här möter den nordamerikanska kontinentalplattan den eurasiska och naturen är förförande. Men platsen är inte bara vacker år 900 höll vikingarna riksmötet Alltinget här, världens första demokratiska parlament, något som gör platsen till den historiskt mest viktiga i landet. Vi fortsätter sedan till Geysir och dess heta källor. Den aktiva gejsern Strokkur kastar upp en 15-30 meter hög vattenpelare i luften var 5-10 minut, en riktigt häftig sevärdhet som trollbinder besökarna. I Gullfoss ser vi Island mest kända vattenfall. Vi återvänder till Reykjavik där vi ser staden med vår guide. På kvällen avgår vårt fartyg och vi är ombord!

 • Dag 7. Isafjordur - Island

  Idag ligger vår båt på redden i Isafjordur. De som vill kan åka med en liten båt iland och se den spektakulära naturen på en utflykt. Vill man kan man njuta vyerna från vårt fartyg. Valet är ert!

 • Dag 8. Akureyri - Island

  Vi kommer till den lilla staden Akureyri på Island. Idag ligger båten vid kaj och man kan enkelt ta sig iland. Härifrån erbjuder rederiet trevliga utflykter man kan boka.

 • Dag 9. Till havs

  Idag njuter vi av den friska sjöluften till havs och alla nöjen ombord.

 • Dag 10. Lerwick Shetlandsöarna

  På morgonen lägger vi ankar utanför Shetlandsöarna. De som vill kan åka i land med Tenderbåtar. Det finns flera olika utflykter man kan förboka här. Förbokning sker ombord.

 • Dag 11. Till havs

  En sista dag till havs, horisonten är oändlig, njut av sjöresan, fartyget och all mat ombord.

 • Dag 12. Hamburg, mot Kiel

  På morgonen har vi lagt till i Hamburg och vår buss väntar på kajen. Vi far norrut med den till Kiel och Stenabåten som tar oss åter till Göteborg. I kväll äter vi ingen gemensam middag. (Eftersom det är söndag idag och alla affärer är stängda i Tyskland kommer vi inte kunna handla på Citti.)

 • Dag 13. Hemma igen

  Efter frukost lägger vi till i Göteborg och vi påbörjar den sista biten hem efter härliga dagar på kryss runt Island.

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, resa med Stena till Kiel ToR i dubbelhytt med golvstående sängar, en middag, två frukost. 

Kryssning med MSC Preziosa från Hamburg och runt Island.
Fullpension, frukost, lunch och middag från påstigning till avstigning. Utflykt Gyllene Cirkeln med Reykjavik
Svensk reseledare
Interior Bella (dubbelhytt insides ingår) (ca 16 kvm, däck 5-10)

TILLÄGG:
Ocean View Kat OB (ca 17 kvm, 8-13 däck) 3.960:-/hytt
Premium Ocean View kat OL 1 (ca 20 kvm, däck 5) 6.000:-/hytt
Junior Balcony kat BM2 med balkong (ca 14 kvm, balkong ca 3 kvm, däck 12-13) 9.984:-/hytt

Dryckespaket Easy - 4.200:-/person
Allt detta ingår:
Heineken fatöl, urval av husets viner på glas (mousserande, vitt, rött och rosé), urval av klassiska cocktails, urval av alkoholfria cocktails, läsk och juice på glas, mineralvatten på flaska, klassiska varma drycker (espresso, cappuccino, caffe latte, te).

Dryckespaket Easy plus - 5.800:-person
Olika frysta och klassiska cocktails, fin sprit, likörer och apertifs, urval av viner på glas, 10% rabatt på vinflaskor köpta ombord, fat- och flasköl, alkoholfria drinkar, läsk, mineralvatten, kaffedrinkar (latte, espresso, cappuccino, etc.), varm choklad och te.

VALUTA: EUR. Orkneyöarna GBP. Island ISK.

PASS: Ja

Viktig information

OBS! På denna resa måste namnen på denna bekräftelse stämma överens med stavningen i ditt pass till 100%.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/8Se allaKryssning till Island med Orkney och Shetlandsöarna
Garanterad Avgång
Ring för att boka20 990:-Boka på väntelistaMer information
17/5Se allaKryssning till Island med Orkney och Shetlandsöarna
Boka tidigt före 15/9 per vuxen: 1000:-
Mer än 826 990:-BokaMer information
20/8Se allaKryssning till Island med Orkney och Shetlandsöarna
Boka tidigt före 15/9 per vuxen: 1000:-
Mer än 826 990:-BokaMer information

Hotell

MSC Preziosa
MSC Preziosa
Den klassiska designen och det vackert utformade hantverket på MSC Preziosa visar sig bland annat i piazzan av äkta natursten, de svepande trapporna i Swarovskikristall och den magiska infinitypoolen...