Skip to main content

Sorrento

Sorrento – Capri med Pompeji och Amalfikusten 
Här kan du verkligen njuta av det ljuva livet, La Dolce Vita! Sorrento är belägen på en bergsplatå ovanför Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Följ med till denna romantiska syditalienska pärla med ett pittoreskt centrum, omgiven av citrusodlingar. Vi förgyller vistelsen med Pompeji, Capri, Amalfikusten, vattenbufflar och mycket mer. 

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Anslutningsbuss t/r, flyg t/r till Neapel, del i dubbelrum, 7 frukostar, 6 middagar, alla utflykter enligt program samt reseledare. 

TILLÄGG: Enkelrum 3.500:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

AVBOKNINGSVILLKOR: 91 dgr före avresa 0:-, 90 – 36 dgr innan avresa 3 000:-/person, därefter 100%/person.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Sorrento

  För de som önskar börjar dagen med anslutningsbuss. Vår reseledare möter upp på Linköpings Flygplats och flyget avgår 06.05 via Amsterdam och vi landar i Neapel 12.00. Vi börjar det italienska besöket med en pizzalunch i pizzans hemstad, därefter åker vi till Sorrento och checkar in på 4-stjärniga centralt belägna Hotel Ascot där vi bor 7 nätter. Gemensam middag. (Ca 6 mil)

 • Dag 2 – 7. Sorrento

  Vi mixar egen tid med spännande turer i omgivningarna av Sorrento. Kanske stadens centrum med shopping lockar, att sitta ner på någon uteservering och njuta av livet eller ett dopp i det blå.

 • Dag 3. Utflykt - Amalfikusten

  Vi åker på slingrande vägar längst kusten mot Positano där de vackra husen klättrar uppför sluttningen. Vykortsvackra Amalfikusten finns med på UNESCO:s världsarvslista och bjuder på ett mycket pittoreskt landskap med hisnande vyer. Husen längs havet är målade i varma pastellfärger omgivna av välskötta trädgårdar och terrasser. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en unik känslomässig upplevelse på vår väg ner till orten Amalfi.

 • Dag 4. Utflykt - Vattenbufflar och vinprovning – en gastronomisk dag

  Vi besöker gården som presenterades i SVT:s program Landgång 2017. På buffelfarmen finns 600 bufflar och vi får se hur mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. Vi avslutar dagen med en vinprovning.

 • Dag 6.Utflykt - Capri

  Axel Munthes vackra ö med lokalguide. På Capri åker vi minibussar till Anacapi som är den näst största staden på Capri och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe. Huvudorten är Capri och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol – de berömda klipporna i havet.

 • Dag 7. Utflykt - Pompeji

  Idag är det dags för ett besök i Pompeji, staden som begravdes i aska år 79. Vi tar oss tillbaka ca 2.000 år i tiden och får se bl a badanläggningar, arenor samt får vandra på de kullerstensbelagda gamla gatorna. Efter det besöker vi vingården Cantina del Vesuvio för att provsmaka deras viner.

 • Dag 8. Hemorten

  Efter frukost hämtar vår transferbuss oss för färd till Neapels Flygplats. Vi säger ”Arrivederci" till Italien och går ombord på vårt flyg som avgår 12.45 via Amsterdam och vi landar i Linköping 22.45. Vår transferbuss möter upp för vidare färd till hemorten. (Ca 6 mil)

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-