Skip to main content

Sorrento

Sorrento – Capri med Pompeji och Amalfikusten 
Här kan du verkligen njuta av det ljuva livet, La Dolce Vita! Sorrento är belägen på en bergsplatå ovanför Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Följ med till denna romantiska syditalienska pärla med ett pittoreskt centrum, omgiven av citrusodlingar. Vi förgyller vistelsen med Pompeji, Capri, Amalfikusten, vattenbufflar och mycket mer. 

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Anslutningsbuss t/r, flyg t/r till Neapel, del i dubbelrum, 7 frukost, 1 lunch, 7 middag, alla utflykter enligt  program samt reseledarservice. 

TILLÄGG: Enkelrum 2.750:-, platsbokning i bussen 100:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

AVBOKNINGSVILLKOR: 91 dgr före avresa 0:-, 90 – 36 dgr innan avresa 3 000:-/person, därefter 100%/person.

Utflykter ingår i resan

Sorrento
Vår reseledare tar oss med på en promenad i Sorrento som avslutas med en Limoncello provning.

Vattenbufflar och vinprovning – en gastronomisk dag
Vi besöker gården som presenterades i SVT:s program Landgång 2017. På buffelfarmen finns 600 bufflar och vi får se hur mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. Vi avslutar dagen med en vinprovning.

Amalfikusten
Vi åker på slingrande vägar längst kusten mot Positano där de vackra husen klättrar uppför sluttningen. Vykortsvackra Amalfikusten finns med på UNESCO:s världsarvslista och bjuder på ett mycket pittoreskt landskap med hisnande vyer. Husen längs havet är målade i varma pastellfärger omgivna av välskötta trädgårdar och terrasser. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en unik känslomässig upplevelse på vår väg ner till orten Amalfi. 

Capri
Axel Munthes vackra ö med lokalguide. På Capri åker vi minibussar till Anacapi som är den näst största staden på Capri och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe. Huvudorten är Capri och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol – de berömda klipporna i havet. 

Dagsprogram

  • Dag 1. Hemorten – Sorrento

    Dagen börjar med anslutningsbuss till Arlanda och flyget avgår 15:20 och vi landar i Neapel 18:35. Vi åker till Sorrento och checkar in på 4-stjärniga centralt belägna Hotel Sant'Agata där vi bor 7 nätter. Gemensam middag. (Ca 6 mil)

  • Dag 2 – 7. Sorrento

    Vi mixar egen tid med spännande turer i omgivningarna av Sorrento. Kanske stadens centrum med shopping lockar, att sitta ner på någon uteservering och njuta av livet eller ett dopp i det blå.

  • Dag 8. Sorrento – Hemorten

    Efter frukost packar vi våra väskor och beger oss till Pompeji, staden som begravdes i aska år 79. Vi tar oss tillbaka ca 2.000 år i tiden och får se bland annat badanläggningar, arenor samt får vandra på de kullerstensbelagda gamla gatorna. Efter det besöker vi vingården Cantina del Vesuvio för att äta lunch och provsmaka deras viner. Nu är tyvärr resan slut och bussen tar oss till Neapels Flygplats. Vi säger ”Arrivederci" till Italien och går ombord på vårt flyg som avgår 19:30 och vi landar på Arlanda 22:45. Vår transferbuss möter upp för vidare färd till hemorten.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/10Se allaSorrentoMer än 817 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Sant'Agata
Hotel Sant'Agata
Hotel Sant'Agata ligger i hjärtat av halvön Sorrento, omgivet av en grönskande trädgård och med en pool som har bubbelbad. Det här charmiga hotellet har moderna rum med balkong som alla är utrustade m...