Skip to main content

Tre alpländer med Mainau & Glaciärtåg

Njut av Bregenz på Bodensjöns södra strand alldeles i skydd av alperna. Staden ligger i Österrike inklämd i hörnet mellan Liechtenstein, Schweiz och Tyskland. Vi gör vi intressanta utflykter, Furstendömet Lichtenstein, Bodensjön med Mainau och en vacker resa över Alperna med glaciärtåget Bernina Express. Resan lockar också med vackra omgivningar, trevliga utflykter och en mysig alpstad där vi bor på alldeles på randen av vackra Bodensjön.

Fritextsökning

Ingår och villkor

Resan genomförs tillsammans med Resemakar´n!

 

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färjor, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, alla utflykter enligt program, tågresa med Glaciärexpressen (ingår ej vid bokning efter 15/8), reseledarservice.                  

TILLÄGG: Enkelrum 3.395:-, platsbokning i bussen 200:-

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hannover

  Vi åker vi söderut mot färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden och gör ett frukoststopp vid Ljungby. Vi bor på 4-stjärniga Mercure Hotel Hannover på kvällen.
  Gemensam middag. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Bregenz

  Efter frukost fortsätter färden söderut. Under förmiddagen passerar vi Kassel och Kirchheim. Lunch äter vi i trakten av Würzburg. Framåt kvällen har vi kommit till Österrike och vårt hotell i centrala Bregenz. Vi checkar in för fem nätter på 4-stjärniga Hotel Messmer som ligger centralt och med att stenkast från Bodensjön. Varje kväll serveras middag på hotellet. (Ca 65 mil)

 • Dag 3. Utflykt till furstendömet Lichtenstein

  Halvdagstur till det lilla furstendömet Lichtenstein. Här kan fursteparet se hela sitt hertigdöme från sitt sovrumsfönster! Lichtenstein har egna frimärken och en söt liten stadskärna som vi besöker. På vägen tillbaka åker vi vackra vägar och har resten av dagen till eget förfogande. (Ca 15 mil)

 • Dag 4. Med Bernina Express över Alperna till Italien

  Efter tidig frukost far vi till Chur där vi går ombord på Bernina Express. Tåget kommer att ta oss över den världsberömda och UNESCO skyddade Albulalinjen. I St Moritz tar Berninalinjen över och vi fortsätter klättra uppåt. I Berninapass når vi resans högsta punkt på 2 253 m.ö.h. Därefter klättrar vi neråt och kommer vid lunchtid till Tirano som vi tittar närmare på innan vår buss möter upp oss för färd tillbaka. (Ca 30 mil)

 • Dag 5. Runt Bodensjöns stränder

  Efter frukost beger vi oss till Blomsterön Mainau. Vi njuter av denna fantastiska plats som skapades av Lennart Bernadotte med familj. Idag är det dottern Bettina som förvaltar ön och ser till att allt det vackra bevaras och givetvis fortsätter att utvecklas. Färden fortsätter med färja över sjön till Meersburg. Vi följer sedan sjöns östra strand åter till Bregenz. (Ca 14 mil)

 • Dag 6. Ledig dag i Bregenz

  Idag slappnar vi av i Bregenz. Vi har möjlighet att åka en tur på Bodensjön med någon av
  kryssningsbåtarna, kanske bara kika på shoppinggatorna vid vårt hotell eller en tur med linbanan Pfänderbahn upp på bergen och njuta av alpluften. Vill du ha tips på aktiviteter, kolla med din reseledare.

 • Dag 7. Mot Berlin

  Efter frukost tar vi åter plats i bussen för färd norrut. Via Bayreuth och Leipzig når vi snart Berlin där vi stannar i utkanten för middag och övernattning på 4-stjärniga Van der Valk Berlin Brandenburg. (Ca 70 mil)

 • Dag 8. Berlin – Hemorten

  Frukost. Vidare norrut genom Tyskland till färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Vi gör ett matstopp på vägen och beräknar vara åter i Östergötland ca 21.00. Med förhoppning om att ni har många fina minnen och nya vänner säger vi farväl för denna gång. (Ca 87 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/8Se allaTre alpländer med Mainau & Glaciärtåg
Garanterad avgång
Mer än 813 990:-BokaMer information

Hotell

Messmer
Messmer
Hotel Messmer ligger i centrala Bregenz, bara 100 meter från Bodensjön och 5 minuters promenad från från piren och linbanan Pfänder. Restaurangen Weinstube serverar internationella rätter samt special...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-