Skip to main content

Alsace - Eguisheim

Alsace – Vin, öl och sagolika byar
Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hildesheim

  Vi avreser på morgonen från våra hemorter genom Sverige, till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Fram emot kvällen ankommer vi till Hildesheim där vi övernattar och äter middag. (Ca 89 mil)

 • Dag 2. Hildesheim – Alsace Eguisheim

  Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg är några av de intressanta städer som passeras innan vi når franska gränsen. Väl framme i Alsace checkar vi in på 3-stjärniga Brit Hotel La Ferme Du Pape i Eguisheim. Gemensam middag. (Ca 74 mil)

 • Dag 3. Pfaffenheim och vinprovning (halvdag)

  Bara ett stenkast från Eguisheim finner vi Pfaffenheim. Här får vi en välsmakande vinprovning med 5 viner. Vi är tillbaka vid lunch på vårt hotell och eftermiddagen är fri att upptäcka mysiga Eguisheim där det finns gott om mysiga gränder, kaféer och restauranger. Gemensam middag.

 • Dag 4. Riquewihr och Route du vin

  I Saint Pierre stannar vi för ölprovning på ett av Alsaces många bryggerier. Färden går vidare till välkända Riquewihr där vi förutom att strosa omkring förkovrar oss ytterligare i Alsaces goda och kända viner. Efter vinprovningen på Dopff & Irion kör vi den kända Route du vin och njuter av små pittoreska byar och vinfält utanför bussfönstret. I god tid till den gemensamma middagen är vi åter på vårt hotell.

 • Dag 5. Colmar

  Dagen ägnar vi åt Colmar som har kallats ”världens vackraste stad med gator som hämtade ur en operett”. Vi börjar med en stadspromenad innan vi får tid att upptäcka staden på egen hand. Här kan man besöka muséet Unterlinden, handla eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären. Gemensam middag.

 • Dag 6. Alsace Eguisheim – Hildesheim

  Vi beger oss norrut efter frukost. Via snabba motorvägar tar vi oss till Hildesheim där vi checkar in och äter gemensam middag på kvällen. (Ca 60 mil)

 • Dag 7. Hildesheim – Hemorten

  Resans sista dag. Här finns tillfälle för shopping. Vi färdas vidare genom norra Tyskland upp till färjan i Puttgarden och vidare genom Danmark. Vi beräknas anlända Linköping ca kl 21.30. (Ca 78 mil)

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukost, 5 middag, utflykter enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 2750:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

 

Våra hotell

Van der Valk Hotel Hildesheim****, Hildesheim
Brit Hotel La Ferme Du Pape****, Eguisheim
InterCityHotel Hildesheim****, Hildesheim

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/9Se allaAlsace - Eguisheim
Garanterad Avgång
Mer än 811 990:-BokaMer information

Hotell

Brit Hotel La Ferme du Pape
Brit Hotel La Ferme du Pape
Brit Hotel La Ferme du Pape, precis vid infarten till en charmig by i hjärtat av en av Frankrikes gastronomiska regioner som omges av vingårdar! Hotellet har traditionellt inredda rum med moderna bekv...