Skip to main content

Alsace

Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet.

Fritextsökning

Hotell

På avgången 24/9 bor vi på:
24-25/9 H4 Hotel Hannover Messe
25-29/9 Brit Hotel La Ferme Du Pape i Eguisheim
29-30/9 Kleinhuis Hotel Mellingburger Schleuse i Hamburg 29-30/9.

På avgången 16/10 bor vi på:
16-17/10 Leonardo Hotel Hannover Airport
17-21/10 Brit Hotel La Ferme Du Pape i Eguisheim
21-22/10 Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 5 middagar, utflykter enligt program, reseledare

TILLÄGG: Enkelrum 1890:-. Platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

 

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Hannover

  Vi avreser på morgonen från våra hemorter genom Sverige, till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi övernattar i Hannover på H4 Hotel Hannover Messe där vi äter gemensam middag. (87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Eguisheim

  Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg är några av de intressanta städer som passeras innan vi når franska gränsen. Väl framme i Eguisheim, som har utnämnts till en av Frankrikes vackraste byar, kantas kullerstensgatorna av sagolika hus. Vi checkar vi in på 3-stjärniga Brit Hotel La Ferme Du Pape. Gemensam middag. (ca 63 mil)

 • Dag 3. Vinprovning och fri dag

  Bara ett stenkast från Eguisheim finner vi Pfaffenheim. Här får vi en välsmakande vinprovning med 5 viner. Vi är tillbaka vid lunch på vårt hotell och eftermiddagen är fri att upptäcka mysiga Eguisheim där det finns gott om mysiga gränder, kaféer och restauranger. (2 mil)

 • Dag 4 Riquewihr och Route du vin

  I Saint Pierre stannar vi för ölprovning på ett av Alsaces många bryggerier. Färden går vidare till välkända Riquewihr där vi förutom att strosa omkring förkovrar oss ytterligare i Alsaces goda och kända viner. Efter vinprovningen kör vi den kända Route du vin och njuter av små pittoreska byar och vinfält utanför bussfönstret. I god tid till middagen är vi åter på vårt hotell. (3 mil)

 • Dag 5 Colmar

  Dagen ägnar vi åt Colmar som har kallats ”världens vackraste stad med gator som hämtade ur en operett”. Vi börjar med en stadspromenad innan vi får tid att upptäcka staden på egen hand. Här kan man besöka muséet Unterlinden, handla eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären. Gemensam middag. (4 mil)

 • Dag 6. Eguisheim - Hamburg

  Vi beger oss norrut efter frukost. Via snabba motorvägar tar vi oss till Hamburg där vi checkar in och äter middag på kvällen. (77 mil)

 • Dag 7 Hamburg – Hemorten

  Resans sista dag. Här finns tillfälle för shopping. Vi färdas vidare genom norra Tyskland upp till färjan i Puttgarden och vidare genom Danmark. Vi beräknas anlända Linköping ca kl 21.30. (74 mil)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/10Se allaAlsace
Garanterad Avgång
Ring för att boka9 290:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Brit Hotel La Ferme du Pape
Brit Hotel La Ferme du Pape
Brit Hotel La Ferme du Pape, precis vid infarten till en charmig by i hjärtat av en av Frankrikes gastronomiska regioner som omges av vingårdar! Hotellet har traditionellt inredda rum med moderna bekv...
Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-