Skip to main content

Alsace

Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet, whiskey, ost och choklad. Vi bor på uppskattade Hostellerie des Deux Clefs. 

Fritextsökning

Coronainformation

De flesta av restriktionerna är idag bortagna i Europa.

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, utflykter enligt program, reseledare

TILLÄGG: Enkelrum 2000:-. Platsbokning i bussen 100:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

 

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Hannover

  Vi avreser på morgonen från våra hemorter genom Sverige, till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Framemot kvällen ankommer vi vårt hotell i trakterna av Hannover där vi övernattar och äter middag. (890 km)

 • Dag 2 Bremen – Turckheim

  Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg är några av de intressanta städer som passeras innan vi når franska gränsen. Väl framme i mysiga Turckheim checkar vi in på Hostelliere des Deux***. Gemensam middag. (Ca 74 mil)

 • Dag 3 Eguisheim och vinprovning (halvdagstur)

  Bara ett stenkast från Turckheim finner vi Eguisheim som har utnämnts till en av Frankrikes vackraste byar. Kullerstensgatorna kantas av sagolika hus. Färden går vidare till Pfaffenheim för en vinprovning. Väl åter i Turckheim serveras middagen och har vi tur kan vi kanske följa nattvakten som går runt enligt medeltida tradition och sjunger för husen i byn för att meddela att allt är lugnt innan vi lägger oss.

 • Dag 4 Riquewihr och Route du vin

  I Saint Pierre stannar vi för ölprovning på ett av Alsaces många bryggerier. Färden går vidare till välkända Riquewihr där vi förutom att strosa omkring förkovrar oss ytterligare i Alsaces goda och kända viner. Efter vinprovningen kör vi den kända Route du vin och njuter av små pittoreska byar och vinfält utanför bussfönstret. I god tid till middagen är vi åter på vårt hotell i Turckheim.

 • Dag 5 Colmar

  Dagen ägnar vi åt Colmar som har kallats ”världens vackraste stad med gator som hämtade ur en operett”. Vi börjar med en stadspromenad innan vi får tid att upptäcka staden på egen hand. Här kan man besöka muséet Unterlinden, handla eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären.

 • Dag 6 Turckheim - Hamburg

  Vi beger oss norrut efter frukost. Via snabba motorvägar tar vi oss norrut till Hamburg och Leonardo Hotel där vi checkar och äter middag på kvällen. (77mil)

 • Dag 7 Hamburg – Hemorten

  Resans sista dag. Här finns tillfälle för shopping, vi färdas vidare genom norra Tyskland upp till färjan i Puttgarden och vidare genom Danmark. Vi beräknas anlända Linköping ca kl 21.30 (78mil)

Karta

Resekalender
15/10Musikalkomedin Tootsiefrån 1 395:-
17/10Måndagsbussen Rostockfrån 1 390:-
18/10Almunecar Costa Del Sol - 15 dagarfrån 12 990:-
19/10Björn Skifsfrån 1 875:-
21/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-