Skip to main content

Ljuvliga Alsace och Moseldalen

Pittoreska korsvirkeshus, underbara naturscenerier, sköna utflykter, god mat och förträffliga viner. Det är inte konstigt att Alsace längs Vogesernas böljande sluttningar är ett drömresmål, att sen också få avnjuta Moseldalens charm gör denna resa unik!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Hannover

  Avresa från hemorten söderut och vi gör ett fikastopp i Ljungby. Sen färjor Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi övernattar på Wyndham Hannover Atrium Hotel. Gemensam middag. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Colmar Bischwihr

  Vi kommer raskt in i det kuperade centraltyska landskapet och passerar välkända städer som Kassel, Frankfurt am Main och det natursköna Schwarzwalds ¨huvudstad¨ Heidelberg. Vi korsar Europas vattendelare, den väldiga floden Rhen och snart passeras den franska gränsen. Några få mil och vi är framme vid vårt första resmål för 3 nätter på 3-stjärniga Brit Hotel Colmar East beläget någon mil från Colmar centrum. Gemensam middag. (ca 68 mil)

 • Dag 3. Route du vin / Heldagstur

  Dagen börjar med ett besök i Eguisheim som har fått utmärkelse för att vara den vackraste byn i Alsace. Här får vi egen tid då vi kan ströva runt och njuta av den underbara byn. Vi följer sedan vinvägen och njuter av alla härliga byar som vi passerar. Vi stannar till i den mest välkända staden Riquewihr, hela staden är som tagen ur en sagovärld. Här gör vi även en vinprovning och har fri tid för lunch. Sakta fortsätter vi sedan norr ut på vinvägen och njuter av de små pittoreska byar och vinfält utanför bussfönstret.

 • Dag 4. Alsace pärla Colmar och vinprovning

  Idag ska vi besöka Colmar ”världens vackraste stad med gator som hämtade ur en operett”. Vi börjar med en stadsrundtur i den fantastiska staden bland mysiga gränder, besöker Lilla Venedigs vindlande blomstersmyckade vattendrag, betraktar de imponerande korsvirkeshusen – stora som små, lutande med prunkande blomsterlådor. Sen blir det fri tid för lunch och att njuta av staden. Efter det sätter vi kurs mot Ammerschwihr där vi får en välsmakande vinprovning med 5 viner. Gemensam middag.

 • Dag 5. Colmar Bischwihr – Moseldalen

  Hela Alsacedalen, från söder till norr, med Vogeserna som kuliss i väster och andra vackra vyer passeras innan vi når vårt nästa härliga resmål, Cochem i praktfulla Moseldalen. Nu väntar två nätter på centralt belägna 3-stjärniga hotell Karl Müller med bästa läge vid mysiga strandpromenaden. Vi anländer på eftermiddagen och har tiden fram till middagen att utforska staden. Gemensam middag serveras på kvällen (ca 38 mil)

 • Dag 6. Moseldalen

  Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer just från denna del ¨Mittel – Mosel¨. Vi tar en tur med bussen utmed Mosel, och Ja, de riktigt branta vinbergen imponerar och skörden är i full gång, städerna är smyckade och vinfesterna pågår under dessa veckor. Det är bara att njuta! Vi följer floden, stannar i någon av de pittoreska byarna. I Bernkastel blir det vinprovning av 5 viner. Gemensam middag serveras på kvällen (ca 12 mil)

 • Dag 7. Cochem - Hamburg

  Det är dags att säga farväl till det lättsamma tyska Moselgemytet. Bussen rullar snabbt norrut. Storstäderna Köln, Dortmund och Hannover passeras. Slutmålet ligger strax utanför Hamburg där vi övernattar på 4-stjärniga Leonardo Hotel Stillhorn. Gemensam middag. (ca 55 mil)

 • Dag 8. Hamburg – Östergötland

  Vi åker de sista milen genom norra Tyskland och stannar för lite shopping. Färjor Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg. Beräknad hemkomst till Östergötland ca 21.30. (ca 80 mil)

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, 3 vinprovningar, utflykter enligt program, reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 2.900:-, platsbokning i bussen 200:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/9Se allaLjuvliga Alsace och MoseldalenMer än 814 990:-BokaMer information

Hotell

Brit Hotel Colmar East
Brit Hotel Colmar East
Brit Hotel Colmar East ligger i fina Bischwihr, 10 minuters bilfärd från Colmar. Rummen är utrustade med luftkonditionering, te-/kaffebryggare samt platt-tv och skrivbord. Badrum med duschkabin och hå...