Skip to main content

Bergensbanan

Vårt grannland erbjuder en tur med Bergensbanen – den fantastiska järnvägen byggd för drygt 100 år sedan mellan Oslo och Bergen, med underbar utsikt längs vägen. Vi bor i Bergen där vi får en intressant rundtur. Det blir en fantastisk båttur från Gudvangen till Flåm – välkommen med på denna fina resa! 

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i buss "Viking Class", del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middag, tågresa Bergensbanen Gol – Bergen, rundtur i Bergen, fjordkryssning, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 20/5 2.100:-, 22/7 2.300, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: NOK

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Gol

  Vi startar på morgonen via Närke och Värmland för att därefter komma till norska gränsen vid Örje. Vi kör söder om Oslo och åker genom Oslotunneln och vidare förbi Kongsberg. På kvällen kommer vi fram till Geilo, vackert beläget på den norska högfjällsplatån Hardangervidda. Vi bor i Gol på Storefjell Hotel****. Gemensam middag. (Ca 69 mil)

 • Dag 2. Bergensbanen Gol - Bergen

  Frukost. Idag väntar en spännande resa med Bergensbanen från Gol till Bergen, resan tar drygt tre timmar. Vi färdas över det dramatiska landskapet på Hardangervidda, genom tunnlar och över broar. Man måste inte vara järnvägsfantast för att bli imponerad under den här resan. Vi passerar sträckans högsta punkt 1 245 meter över havet inne i Finsetunneln. I Bergen bor vi två nätter på centralt belägna Grand Hotel Terminus****. Gemensam middag.

 • Dag 3. I Bergen

  Frukost. Rundtur i Bergen under förmiddagen. Norges näst största stad är omgiven av sju bergstoppar. Den som vill kan åka upp med Flöjbanen som går från centrum upp till 320 m höjd och därifrån få en magnifik utsikt över staden. Här finns bl a Bergenhus fästning från medeltiden, Troldhaugen – Griegs hem och gravplats. Bland sevärdheterna märks också Akvariet och Bergens konstmuseum. Bryggen, med på Unescos världsarvslista – är kantad av gamla köpmannagårdar, butiker och restauranger, hur mysigt som helst. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Båttur, till Fagernes

  Frukost. Bergen kallas för porten till fjordarna och idag ska vi göra en båttur i ett av de mest populära fjordområdena i Norge. Vi åker till Gudvangen där vi gör en fjordkryssning, som tar ca 2 timmar, på Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden, som är de vildaste och mest storslagna sidoarmarna till Sognefjorden. Vi är omgivna av branta fjällsidor - upp till 1 400 m höga, glittrande vackra vattenfall som störtar ner i fjorden där små idylliska bondgårdar klänger sig fast utmed bergssidorna… Vidare med buss från Flåm till Fagernes där vi bor på Scandic Valdres***. Gemensam middag.

 • Dag 5. Till hemorten

  Frukost. Idag åker vi via Värmland hemåt. Paus för kaffe och lunch på lämpliga platser under dagen. Många vackra vyer har säkert stannat kvar i vårt minne efter den här resan. Det blir dags att säga ”Hej då - och tack för den här gången!” (Ca 60 mil)

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/7Se allaBergensbanan
Garanterad Avgång
Ring för att boka8 990:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Storefjell Resort Hotel
Storefjell Resort Hotel
2 mil från Gol ligger Storefjell Resort Hotel, hotellet har pool, gym och bastu. Rummen har utsikt över ett härligt landskap, inredda med luftkonditionering, tv, minibar och WiFi...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-