Skip to main content

Bohuslän med berättarkryssning

Tänk så många fina kuster vi har i Sverige… och Bohuslän är en av dom. Mycket ska vi hinna med på våra 3 dagar och där bland är en otroligt fin kryssning på Sotenkanalen på kvällen som kallas ”berättartur” och ombord äter vi en västkustbuffé!!!

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, 1 fmkaffe m smörgås, 2 middag, 1 lunch, alla rundturer/kryssning enligt program (ev. övriga entréer ingår ej), reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrumstillägg 790:-, platsbokning i bussen 100:- 

Dagsprogram

  • Dag 1

    Vi startar dagen med att bege oss söderut. Efter ett par timmars körning tar vi ett kaffestopp och kör vidare mot Tjörn till sillens ”Mecka” Klädesholmen där vi äter lunch på restaurang Salt & Sill. Efter lunch fortsätter vi via Skärhamn mot de av Evert Taube mångbesjungna bedårande öarna Malö-Flatö-Ängö. Sjävklart gör vi ett stopp i Handelsman Flink. Framåt sen eftermiddag kommer vi till Bohusgården i Uddevalla, där vi bor i två nätter. Gemensam middag.

  • Dag 2

    För de som önskar tar vi oss ner till Gustavsberg, Sveriges äldsta badort. Framåt eftermiddagen går resan till Hunnebostrand, en idyll som satt graniten på kartan och är ett av Bohusläns allra äldsta kustsamhälle. Vi beundrar Stenskulpturparken som är gjord av konstnärer från olika delar av världen. Hunnebostrand har även många fina uteserveringar som inbjuder till att bara slå sig ner och njuta. På kvällen stiger vi ombord på M/S Soten för en kvällskryssning med västkustsbuffé, levande berättartraditioner direkt hämtad från ljugarbänken. Turen går från Smögenbryggan upp igenom hela Sotenkanalen och tar ca 3 timmar. Efter en fin tur tillsammans återvänder vi till vårt hotell vid midnatt.

  • Dag 3

    När vi checkat ut från hotellet åker vi ner till Marstrand. Här finns Carlstens fästning med sin spännande historia och här satt beryktade fångar som Lasse-Maja. Om ni önskar så finns det tid för att besöka fästningen och för er andra gör vi en stadspromenad. Nu hoppas vi att ni har fått mersmak och fina minnen från Bohuslän när vi säger tack och farväl för denna gång! Vi beräknar vara tillbaka i Östergötland vid 20 tiden.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/8Se allaBohuslän med berättarkryssningMer än 83 990:-BokaMer information

Hotell

Bohusgården Hotell & Konferens
Bohusgården Hotell & Konferens
Hotell Bohusgården ligger 6 minuter från stranden och Byfjorden i Uddevalla, hotellet har ett spa-hälsocenter. Rummen har en ljus och modern inredning med tv och gratis WiFi. Vissa rum har utsikt över...
Resekalender
30/5En resa i tidenfrån 795:-