Skip to main content

Bohuslän med mycket Evert Taube

Bohuslän med mycket Evert Taube
Bohuslän är förknippat med Evert Taube. Det här är en resa med sång och musik. Vi har engagerat härliga Lotta Källström som kommer att skapa en härlig stämning! Det blir en del Taube på kvällarna på hotellet och kanske en och annan trudelutt ombord på bussen.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, del i dubbelrum, 2 frukost, 2 lunch, 2 middag, rundturer enligt program samt reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 1.355:-, platsbokning i bussen 150:-

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Udedevalla– i Everts fotspår…

  Vi lämnar hemorterna och kör söderut mot Tjörn till sillens ”Mecka” Klädesholmen där vi äter lunch på restaurang Salt & Sill. Efter lunch fortsätter vi via Skärhamn mot de av Evert Taube mångbesjungna bedårande öarna Malö-Flatö-Ängö. Självklart gör vi ett stopp i Handelsman Flink. Framåt sen eftermiddag kommer vi till 4-stjärniga Bohusgården i Uddevalla, där vi bor i två nätter Middag på hotellet.

 • Dag 2. Fjällbacka – Smögen och berättartur på Sotekanalen

  Vi börjar med Fjällbacka. Orten blev känd genom Camilla Läckbergs kriminalroman Fjällbackamorden som filmatiserats. Ingrid Bergman står staty på torget och på öarna utanför hittar vi både Kim Källström och Lars Lerin. Vi fortsätter söderut via Hamburgsund och Hunnebostrand till Smögen.
  Här går vi ombord på m/s Soten 13:00 för en tur upp genom hela Sotekanalen med levande berättartraditioner direkt hämtade från ljugarbänken och levererade av fartygets kapten. Ombord serveras en västkustlunch. Det blir skrönor om Evert Taube och naturligtvis sång och musik av Lotta. Turen tar ca 3 timmar. Efter en fin tur tillsammans återvänder vi till hotellet i Uddevalla. Middag på hotellet.

 • Dag 3. Uddevalla – Östergötland

  När vi checkat ut från hotellet åker vi ner till Marstrand. Här finns Carlstens fästning med sin spännande historia och här satt beryktade fångar som Lasse-Maja. Om ni önskar så finns det tid för att besöka fästningen och för er andra gör vi en stadspromenad. Dags att lämna Bohuslän och resa tillbaka hemåt med många fina minnen i bagaget.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/6Se allaBohuslän Tauberesa
Garanterad Avgång
24 990:-BokaMer information

Hotell

Bohusgården Hotell & Konferens
Bohusgården Hotell & Konferens
Hotell Bohusgården ligger 6 minuter från stranden och Byfjorden i Uddevalla, hotellet har ett spa-hälsocenter. Rummen har en ljus och modern inredning med tv och gratis WiFi. Vissa rum har utsikt över...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-