Skip to main content

Bremen Oktoberfest

Öl, öl, öl och tyskt gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet
till oktoberfesten i München. Här finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög
stämning till långt in på småtimmarna...

Fritextsökning

Coronainformation

Båda vaccindoserna och covidpass är nödvändigt.

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 3 frukostar, reserverade bord i öltält en kväll. Reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 1200:-

 

VALUTA
EUR Euro

PASS
Ja

 

Dagsprogram

 • Dag 1 Till Bremen

  Avresa under morgonen längst E4 söderut och ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor på hotel Best Western Zur Post *** beläget centralt och nära ingången till ”Freimarkt”.
  Ca 82 mil

 • Dag 2-3 Bremen

  Under två veckor på hösten hålls Tysklands äldsta folkfest, i drygt 980 år har Bremenborna firat sin ”Freimarkt”. En av kvällarna har vi platser bokade i öltält på ”Freimarkt”. På torget spelas det för fullt, ett jättestort nöjesfält har byggts upp och man dansar samt roar sig kungligt. Under dagarna i Bremen är det bara att bege sig ut i folkvimlet och sjunga, äta och dricka ända fram på småtimmarna. Passa på att prova den typiska ölfestival maten och drycken som serveras vid alla matstånd. Vid torget hittar vi frestande konfekt- och chokladbutiker, uteserveringar och gemytliga restauranger. En promenad i stadens äldsta kvarter Schnoor är att rekommendera. Vi kommer även att göra en stadsvandring för de som vill.

 • Dag 4 Hemresa

  Efter en rejäl frukost är det dags att lämna Bremen och bege sig hemåt via färjan Puttgarden-Rödby. Vi reser genom Danmark och upp till Helsingör-Helsingborg färjan innan vi kommer till Sverige och är åter i Linköping ca kl 21.30 med härliga minnen från oktoberfesten och nya vänner!

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-