Skip to main content

Fjordnorge

FJORDNORGE   Sognefjorden Geiranger Ålesund

 

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt är båtresan ut genom Geirangerfjorden till Ålesund, något man aldrig glömmer. Vi kommer att följa en av världens längsta fjordar, Sognefjorden. Som alltid i Norge får vi en otrolig blandning av fjäll och fjordar, dalar och vattenfall. Välkommen till innehållsrika dagar i en spännande och dramatisk fjällnatur! 

Fritextsökning

Coronainformation

Alla restriktioner i Norge är bortagna.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färjor, alla rundturer och utflykter enligt program, del i dubbelrum, 4 frukost, 4 middagar, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 1.800:-, Platsbokning i bussen 150:- 

VALUTA: NOK

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

Våra hotell

Beitostölen- Bergo Hotel*** ligger mitt i den populära skidorten Beitostølen. Tillgång till bastu, gratis Wifi. 

Ålesund- Scandic Parken**** ligger centralt i Ålesund. De flesta rummen har utsikt över Ålesund och dom närliggande öarna. Hotellet har en populär frukostbuffé och restaurangen Brasserie Normandie serverar internationell mat. Gratis Wifi. 

Sogndal- Quality Hotel Sogndal**** ligger 450 meter från Sognefjords strand. Gratis WiFi, te och kaffe. Alla rum har platt-tv. Hotellet har en bar och 3 restauranger, Eppel Bar and Restaurant serverar en daglig frukostbuffé med ekologiska alternativ. La Pergola är specialiserat på italiensk mat, medan Vågal Burger and Gin erbjuder trendiga och läckra hamburgare.

Sandvika- Thon Hotel Oslofjord**** alla rum har platt-tv och minibar. Gratis te-och kaffe erbjuds i lobbyn. Gratis WiFi.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Beitostölen

  Vi startar på morgonen, via Närke och Värmland nås ”gränslandet” Morokulien. Här gör vi ett uppehåll och kan se fredsmonumentet. Vidare i Norge kör vi mot Kongsvinger vi kommer in i Gudbrandsdalen och tar oss till vintersportorten Beitostölen. Efter att ha checkat in på 3-stjärniga Bergo Hotel serveras middag. 70 Mil.

 • Dag 2. Båtresa Geiranger - Otta

  Färden går mot Lom och Grottli innan vi kommer ner till Geirangerfjorden, kanske Norges vackraste och mest kända fjord. Från Geiranger avgår vår båt till Ålesund ute vid havsbandet. Vi åker genom Geirangerfjorden och ser gårdar som ligger hundratals meter upp på bergen byggda på klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna. Många vattenfall kastar sig utför bergstupen, bl a ”Brudslöjan” och ”De Sju Systrarna”. Vi går i land i Ålesund, Norges viktigaste fiskestad som efter en stor brand i början av 1900-talet återuppbyggdes i jugendstil. Efter incheckning på 4-stjärniga Scandic Parken väntar oss en god middag och sköna bäddar. 37 Mil.

 • Dag 3. Ålesund – Hafslo /Sogndal

  Bussen tar oss under dagen längs flera fjordar och det blir även flera båtresor över dem. Vi börjar med färjan från Solavågen till Festöya, från Volda till Folkestad och därefter mellan Lote och Anda. Vidare går färden rakt in i Jostedalsglaciären, som är en arm av norra Europas största glaciär. Vi stannar till och fotograferar denna lämning av inlandsisen för att sedan bo för natten på 3-stjärniga Quality Hotel Sogndal. Gemensam middag. 27 Mil

 • Dag 4. Hafslo - Sandvika

  Vi befinner oss i ett fantastiskt område mellan Nationalparkerna Jostedalsbreen och Jotunheimen. Under dagen kommer vi att få många fina vyer och vi stannar till i Hemsedal där den som vill kan ta skidliften upp och njuta av utsikten. Vi passerar Gol innan vi kommer till Sandvika och stannar för natten på 4-stjärniga Thon Hotel Oslofjord. Gemensam middag.
  32 Mil.

 • Dag 5. Till Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Sandvika och beger oss till Oslo där vi gör en liten rundtur innan vi fortsätter färden. Gränsen till Sverige passeras vid Örje. Snart är vi framme vid Årjäng och via Karlstad är vi tillbaka i hemtrakterna. Med många minnesbilder från vårt grannland Norge beräknas vi komma till hemorten under kvällen. 48 Mil.

Resekalender
11/2Björn Skifsfrån 3 195:-
11/2Tootsiefrån 1 395:-
13/2Reseträff Cinderella Buss 1från 790:-
13/2Reseträff Cinderella Buss 2från 790:-
13/2Reseträff Cinderella Buss 3från 790:-