Skip to main content

Fyra huvudstäder

Fyra huvudstäder
Vi reser runt bland de fyra vackraste och intressantaste huvudstäderna i Europa. Vi ser Berlin med all sin historia, vackra Prag, intressanta Budapest och musikens Wien. Följ med på en innehållsrik rundresa!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 8 frukost, 4 middagar, reseledarservice, stadsrundturer i Berlin, Prag, Budapest samt Wien

TILLÄGG: Enkelrum 2.920:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR, HUF

PASS: Ja

Våra hotell

Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin***, Berlin
Hotel Ambiance****, Prag
InterCityHotel Budapest****, Budapest
Ibis Wien Mariahilf****, Wien
Radisson Blu Fürst Leopold Hotel****, Dessau

Dagsprogram

 • Dag 1. Mot Berlin

  Vi reser från våra hemorter. Första stopp blir i Ljungby för lite frukost. I Helsingborg strålar vi samman med resenärerna från Vänersborg. Färjan tar oss till Danmark och sedan vidare till Gedser och färja till Tyskland. I Hennigsdorf precis norr om Berlin så checkar vi in på 3-stjärniga Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin och äter middag. (Ca 82 mil)

 • Dag 2. Stadsrundtur i Berlin och vidare till Prag

  Frukost. Vi kör in till centrala Berlin där vår lokalguide möter oss för en rundtur i denna världsmetropol. Efter rundturen får vi lite fri tid att äta lunch och se något mer innan vi fortsätter mot Prag. Vi checkar in på 4-stjärniga centralt belägna Hotel Ambiance och på kvällen äter vi middag en kort promenad från hotellet. (Ca 35 mil)

 • Dag 3. Prag

  Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och vi ger oss ut på stadsrundtur till fots. I Prag får man inte köra med buss eller bil i de centrala gamla delarna. Efter rundturen har vi fri tid i Prag. Ingen gemensam middag i kväll.

 • Dag 4. Prag – Budapest

  Frukost och avresa söderut. Vi passerar Brno och Bratislava innan vi kör in i Ungern. Under eftermiddagen når vi Budapest. Vi checkar in på centralt belägna 4-stjärniga IntercityHotel och vi kan börja bekanta oss med Budapest. Middag på vårt hotell på kvällen. (Ca 56 mil)

 • Dag 5. Budapest

  Vi börjar dagen med frukost och sedan möter vår lokalguide oss och tar oss runt i Budapest på en rundtur. Vi ser de stora sevärdheterna och får också fri tid under eftermiddagen att upptäcka denna pärla. På kvällen besöker vi en medeltida restaurang där vi äter middag.

 • Dag 6. Budapest – Wien

  Frukost och lite fri tid för egna upptäckter innan vi efter lunch fortsätter till Wien. Väl framme checkar vi in och får lite fri tid att upptäcka shoppinggatan Mariahilfer Strasse som ligger 500 meter från 3-stjärniga Ibis Wien Mariahilf. Ingen gemensam middag i kväll. (Ca 25 mil)

 • Dag 7. Wien

  Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur med vår lokalguide som visar de stora sevärdheterna under tre timmar. Efteråt kan vi njuta av Wien på egen hand. Ikväll intar vi gemensam middag ute på stan.

 • Dag 8. Wien – Potsdam

  Vi reser vidare efter frukost och börjar resan hemåt. Dagens mål är Potsdam. Vi kommer se mycket från våra stora bussfönster när vi ger oss i väg norrut via Brno, Prag och Potsdam. Väl framme checkar vi in och äter middag på 4-stjärniga Wyndham Garden Potsdam. (Ca 65 mil)

 • Dag 9. Potsdam – Hemorten

  Tidig frukost och avresa mot Rostock. Färjan tar oss över till Danmark och sedan når vi snart Helsingborg där vi börjar skiljas åt. Vi fortsätter mot Östergötland. (Ca 90 mil)

Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-
24/6Bohuslän Tauberesafrån 4 990:-
25/6Nordkapfrån 14 990:-
28/6Norska höjdpunkterfrån 4 490:-