Skip to main content

Skördefest på Öland

Vi åker till Öland och är med på Skördefesten - en stor folkfest!

Under några dagar visar man upp det som odlas på ön. Överallt längs de öländska vägarna kan vi se de karakteristiska halmbalarna dekorerade med pumpor. Bönder och odlare öppnar visthusbodarna och erbjuder oss ett stort sortiment av prydnadspumpor, sockermajs, höstpotatis, lin, eterneller m.m. På ön finns många duktiga hantverkare som har öppet och visar sina alster, traktens odlare visar upp sina produkter och du får chansen att handla av dem.

Fritextsökning

CoronainformationHandsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa med helturistbuss, del i dubbelrum, 1 lunch dag 1, 1 frukost och 1 middag, alla rundturer och utflykter med bussen enl. program (ev. entréer ingår ej). Lokalguide på Öland båda dagarna.

TILLÄGG: Enkelrum 595:-, dryck till maten, platsbokning i bussen 100:- 

Dagsprogram

  • Dag 1.

    Vi lämnar Östergötland på morgonen och kommer till Öland vid lunchtid. Tillsammans med vår lokalguide börjar vi med gemensam lunch(ingår). Det blir ett myller av sällsamma konstupplevelser, konstnärer och gårdsbutiker överallt. När det börjar skymma lyser hela Öland upp av tända facklor och lysande pumpor. Vi kommer till vårt hotell, Scandic Kalmar vid 19,30 tiden och har då gemensam middag.

  • Dag 2.

    Frukost. Även denna dag möter vi upp vår lokalguide, fortsätter utforska ön. Vi har mycket att välja på då det under skördefesten erbjuds ca 900 olika aktiviteter runt Öland. På marknad kan du handla direkt av ett 100-tal kvalitetsutställare. Här möter du tillverkare av div delikatesser, smeder, keramiker, textilare, träsnidare, glaskonstnärer, smyckes tillverkare.
    Framåt kvällningen beger vi oss hem igen efter två fina dagar på Öland. Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30.

Karta

Resekalender
15/10Musikalkomedin Tootsiefrån 1 395:-
17/10Måndagsbussen Rostockfrån 1 390:-
18/10Almunecar Costa Del Sol - 15 dagarfrån 12 990:-
19/10Björn Skifsfrån 1 875:-
21/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-