Skip to main content

Gardasjön med Venedig

Gardasjön med Venedig!
Välkommen med oss till Gardasjön – Italiens största sjö som ligger vackert inbäddad mellan vinsluttningar och palmer. Här möter alpmiljön Medelhavets klimat. Följ med och blanda semestern med god mat, intressant kultur, betagande vyer och trevliga utflykter. De gamla städerna med smala gränder och mysiga stadskärnor, som ligger vid den azurblå sjön, blir en perfekt inramning till din semester.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, del i insides dubbelhytt med golvstående sängar, 9 frukostar, 9 middagar, reseledare

TILLÄGG: Enkelrum/enkelhytt 2.250:-, dubbelrum/hytt utsides 414:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

Arvena Kongress Hotel****, Bayreuth
Hotel Caravel****, Torbole sul Garda 
Hotel Fulda Mitte****, Fulda

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Göteborg – Kielbåten

  Vid lunch hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter och en härlig buffé där drycken är inkluderad. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar.

 • Dag 2. Kiel – Bayreuth

  Vi äter en god sjöfrukost medan vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Hannover och Kassel på vår väg till Bayreuth där vårt hotell väntar på oss med middag och sköna sängar. (Ca 64 mil)

 • Dag 3. Innsbruck – Europapasset – Torbole sul Garda

  Vi fortsätter vår resa söderut. I Innsbruck stannar vi till och tittar på det berömda gyllene taket. Det är egentligen en trevåningsbalkong vars tak består av 2 738 guldpläterade kopparplattor och som är Innsbrucks mest berömda sevärdhet. Lite senare passerar vi Europabrücke. Den vackra passagen över bron ger oss en enastående utsikt över Wipptal. Så småningom når vi Italien och Gardasjön som blir vårt hem för några nätter på 4-stjärniga Hotel Caravel i Torbole sul Garda. Hotellet ligger ca 300 meter från Gardasjön och stadens trevliga centrum. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. (Ca 68 mil)

 • Dag 4. Torbole sul Garda

  Första dagen vid Gardasjön tar vi ledigt i Torbole sul Garda, en stad med mycket charm. Från vårt hotell tar man sig enkelt till fots till allt man vill göra i staden. Passa på att njut av den unika miljön vid Gardasjön!

 • Dag 5. Utflykt till Venedig

  Idag gör vi en av resans höjdpunkter för många. Vi besöker kanalernas Venedig. Vi parkerar vår buss utanför staden och tar båten in till Markusplatsen. Det berömda torget öppnar sig mot Canal Grande och här finns stadens allra främsta byggnader samlade - Dodgepalatset och San Marcokyrkan. Vår lokalguide tar oss med på en guidad promenad i Venedigs hjärta. Efteråt får vi en stund att på egen hand upptäcka denna romantiska plats innan vi återvänder till Torbole sul Garda.

 • Dag 6. Utflykt Gardasjön

  Vi reser längs Gardasjön. Vi besöker ”huvudstaden” Riva del Garda och kör söderut längs sjön och besöker flera fina byar innan vi vänder åter till vårt hotell.

 • Dag 7. Utflykt Verona och Amarone

  Vi besöker Verona, den gamla kulturstaden vid floden Adiges, som är en av norra Italiens vackraste städer. Här ser vi världens mest berömda balkong, Julias, och har fri tid i den vackra staden. Efteråt kör vi till Valpolicella eller som dalen skulle heta på svenska ”Dalen med många vinkällare”. Här är förutsättningarna perfekta för att odla de klassiska druvorna från området nämligen Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara som även används för framställningen av det välkända vinet Amarone. Vi besöker en vingård där vi får en rundtur och också prova de goda vinerna. Sedan far vi genom vinområdet hemåt och får njuta av utsikten över alla vingårdarna.

 • Dag 8. Torbole sul Garda – Fulda

  Idag sätter vi oss tillrätta i vår buss och lämnar Gardasjön för denna gång. På kvällen når vi Fulda och vårt hotell. Incheckning och middag. (Ca 75 mil)

 • Dag 9. Fulda – Kiel

  Vi rullar norrut mot Kiel med sedvanliga stopp för lunch och fika. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och en god Stena-buffé inkl dryck. (Ca 56 mil)

 • Dag 10. Göteborg – Hemorten

  När vi på morgonen seglar in i Göteborgs vackra skärgård äter vi frukost. På kajen väntar vår buss och anslutningsbussar. Vi skiljs åt och sätter oss i den buss som går till vår avstigningsort.

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-