Skip to main content

Gent Brügge

Gent – Belgien
”It’s easy to love a country known for chocolate and beer”- sa Barack Obama och vi kan bara hålla med. Välkommen till Belgien och Flandern! Det belgiska köket marknadsförs ibland som ”franskt kök med tyska portioner”. Så maten är inte bara god, man blir mätt också. Kulinariskt ligger Belgien i framkant med flest Michelinstjärnor per invånare i Europa och den belgiska ölkulturen finns med på Unescos världsarvslista. Givetvis provar vi mängder av lokala smaker – Flandern ska inte bara upplevas med ögonen. Vi bor i Gent.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, del i dubbelhytt insides/dubbelrum, 6 frukostar, 4 middagar, utflykter enligt program och reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum/insideshytt 2.930:-, dubbelhytt utsides 400:-/hytt, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Göteborg

  Avresa på förmiddagen från Östergötland mot Göteborg där Stena Lines färja väntar. När vi installerat oss i våra hytter äter vi gemensam middag. (30 mil)

 • Dag 2. Kiel – Gent

  Frukost. Nu reser vi vidare genom Tyskland och Holland innan vi når vår destination Belgien och staden Gent i Flandern. Gent som för oss svenskar kanske är mest känd för att en stor svensk biltillverkare har en fabrik här. Den medeltida stadskärnan är fylld av vackra gilleshus och staden har fler kulturskyddade hus än resten av Belgien tillsammans. Här ska vi bo 4 nätter på hotell Ibis Centrum St Baafs Kathedral. Kvällens middag intar vi på restaurang på stan. (Ca 70 mil)

 • Dag 3. Gent

  Frukost. På förmiddagen tar vår lokalguide med oss på en guidad tur i Gent som kallas ”Nibbling through Gent”. Förutom sevärdheter så blir det några stopp för provsmakning av choklad, konfektyr och ost! Efter detta får ni fri tid för lunch. På eftermiddagen tar vi en båttur på kanalen där vi även får en chokladprovning. Kvällen fri.

 • Dag 4. Gent – Brugge

  Frukost. Idag åker vi först till ”badorternas drottning” Oostende med sitt jättekasino. Staden ligger vid Nordsjökusten och är en av Belgiens viktigaste hamnstäder. Vi besöker en ostronodling och får en rundvisning och även provsmakning av ostron. Vi fortsätter till Brugge. Ett besök på Bryggeriet ”De halve Maan” hinner vi med. Historien om De Halve Maan börjar år 1856. Många år och 6 generationer av familjen senare är bryggeriet fortfarande ett livligt bryggeri som förblir troget sitt ursprung av autentiska Bryggeölet. Vi får en rundvisning och provsmakning naturligtvis.

 • Dag 5. Gent

  Frukost. Idag är en ledig dag och ni kan koppla av i Gent. Eller så följer ni med vår reseledare på en utflykt till Baarle-Hertog. Dessa städer är en upplevelse då de ligger i två länder, Belgien och Nederländerna. Flertal hus ligger i båda länderna, så man kan lugnt påstå att det är Europas i särklass mest komplicerade landsgräns. Följ med på en guidad tur så får vi höra om hur denna gräns uppkom. Vi avslutar besöket här med en gemensam lunch på ett pannkakshus. Holländarna och belgarna älskar sina pannkakor som finns i både salta och söta versioner, serverade med många olika tillbehör!! Pris utflykt 425:-

 • Dag 6. Gent – Kiel

  Frukost. Idag får vi ta farväl av Flandern och Gent. Vår resa går genom Belgien och Holland innan vi kommer fram till Kiel. Vi stiger ombord på Stena Lines färja och checkar in på våra hytter. Vi samlas för en sista middag tillsammans för en trevlig avslutning på vår resa.

 • Dag 7. Göteborg – Östergötland

  Frukost. På morgonen ankommer vi till Göteborg och vi börjar vår resa tillbaka till Östergötland. Vi beräknar ankomst ca 14.00. Med fina minnen i bagaget säger vi tack för denna gång!

Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-
24/6Bohuslän Tauberesafrån 4 990:-
25/6Nordkapfrån 14 990:-
28/6Norska höjdpunkterfrån 4 490:-