Skip to main content

Holland

Det är nu över 50 år sedan vi arrangerade de första ”tulpanresorna” till Holland och fortfarande är det en av våra populäraste resor och vi gör dom fortfarande på samma sätt Varför ändra ett vinnande koncept?

Fritextsökning

Utflykter

KEUKENHOF – är förstås den stora attraktionen. I den 32 ha stora parken visar de holländska blomsterodlarna upp sina blommor. Luften fylls av blomdoft och blomsterprakten är överväldigande. Här finns 15 km promenadvägar att vandra för att njuta av miljoner lökblommor, blommande träd och buskar och i växthusen finns enorma blomsterarrangemang.
 

DELFT – där vi besöker en av de fabriker som tillverkar det berömda blåvita handmålade porslinet. Vi får en visning hur man tillverkar det och tillfälle för inköp.

HAAG – vi åker genom staden och ser flera kända byggnader så som Fredspalatset samt gör ett besök på Mesdags mycket sevärda panoramamålning.

AMSTERDAM - full av liv och historisk charm - en av Europas vackraste och mest intressanta städer. För att bäst uppleva staden gör vi en båttur på de berömda kanalerna som kantas av lummig grönska och vackra 1600-talshus. En stund för shopping och egna strövtåg är ett måste!

OST och TRÄSKOR - besök på en bondgård och får vara med om tillverkning av goda ostar och träskor – Klompen!

Ingår och villkor

Resans pris inkluderar
Bussresa, färjor enl. program, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 5 frukostar och 5 middagar utflykter enligt program samt reseledare. (ev. kvällsutflykter och andra inträden ingår ej).

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 2000:-

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1 till Bremen

  Avresa på morgonen det blir kaffe/frukoststopp i Ljungby innan vi åker färjorna Helsingborg - Helsingör samt Rödby – Puttgarden. På kvällen ankommer vi till Bremen där väntar Hotell och gemensam middag. (ca 820 km)

 • Dag 2. Bremen - Holland

  Efter frukost går vår resa västerut mot den holländska gränsen. Landskapet förändras under resans gång och snart träffar vi på kanaler med de typiska broarna, väderkvarnar och gröna betesmarker. Vi passerar över den 3 mil långa Nordsjövallen innan vi stannar för ett besök i den pittoreska fiskebyn Volendam. I år har vi bytt hotell och hittat två stycken som ligger strategiskt bra till med tanke på våra utflykter och dessutom är riktigt bra hotell. På avresa 12/4 och 21/4 bor vi på fina Van der Valk hotel Wassenaar**** berömt för sin fantastiska frukost och på avresan 24/4 bor vi i Ijmuiden på Apollo Hotel**** som har ett svårslaget läge precis vid en marina med utsikt över båtar och hav. Här bor vi i 3 nätter med middag varje kväll. (ca 440 km)

 • Dag 3 – 4 Utflykter

  Vi kommer att vara med om mycket spännande dagar i detta blomstrande land och lämnar vårt hotell efter frukost för utflykter som ingår i resans pris.

 • Dag 5. Till Bremen

  Efter frukost lämnar vi ”Tulpanernas land” och den tyska gränsen passeras. På eftermiddagen är vi framme i trakterna av Bremen och vi checkar in på vårt hotell för övernattning och middag. (ca 440km)

 • Dag 6. Till Hemorten

  Efter morgonens frukost åker vi mot Puttgarden, där vi färjar över till Danmark. Via färjan i Helsingör återkommer vi till Sverige. På kvällen anländer vi till våra hemtrakter och denna ljuvliga resa är slut - tack och farväl för den här gången! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 820 km)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
1/4Se allaBest Western Plus Grand WinstonMer än 87 790:-BokaMer information
13/4Se allaBest Western Plus Grand WinstonMer än 87 790:-BokaMer information
16/4Se allaBest Western Plus Grand WinstonMer än 87 790:-BokaMer information

Hotell

Best Western Plus Grand Winston
Best Western Plus Grand Winston
Detta förstklassiga hotell ligger i utkanten av Haag. Med sin innovativa inredning samt höga grad av lyx och komfort kan hotellet erbjuda en speciell upplevelse. Gratis WiFi. På The Grand Canteen serv...
Resekalender
1/2Rostock Måndagsbussen från 1 390:-
3/2Jokkmokks marknadfrån 7 395:-
16/2Polen hälsoresafrån 3 990:-