Skip to main content

Irland

Irland – den gröna ön
Failte gu Eirann – välkommen till Irland. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel. Landskapet är som ett måleri med berg och dalar, mjuka kullar och dramatiska kuster.

Flyg dit, buss hem - på den här resan flyger vi från Linköpings Flygplats och vår buss möter på flygplatsen i Irvine. Sen åker vi buss hela vägen hem. Det bästa av två världar!

Resan genomförs tillsammans med ReseMakar´n

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Flygresa Linköping – Edinburgh, bussrundresa, vägavgifter, del i dubbelrum, 8 frukost, 7 middag, alla utflykter enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 5.990:-, platsbokning i bussen 300:-

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Irvine

  För de som vill går det anslutningsbussar till Linköpings Flygplats. Planet avgår 11:55 via Amsterdam till Edinburgh där vi landar 16:40. Här står vår svenska buss står och väntar på oss. Vi fortsätter mot Irvine där vi checkar in på Riverside Lodge Hotel och äter middag. (Ca 13 mil)

 • Dag 2. Irvine – Dublin

  Efter frukost fortsätter vi ner mot Cairnryan där vi tar Stena Lines färja mot Belfast. Ombord kan vi äta lunch. Väl i Belfast möter lokalguide upp för en rundtur i denna spännande stad som nu blomstrar efter tidigare oroligheter. Färden fortsätter, vi passerar gränsen mot Irland innan vi når Dublin. Incheckning på 4-stjärniga centrala Iveagh Gardens Hotel. Middag på vårt hotell på kvällen. (Ca 26 mil)

 • Dag 3. Dublin

  Dagen börjar med stadsrundtur med lokalguide i staden som grundades av vikingarna i mitten av 800- talet. Staden är full av kultur, historia och pubar. Vi gör en rejäl rundtur innan vi på egen hand upptäcker staden. Möjligtvis kanske någon testar stadens stolthet det mörka ölet Guinness. Ingen gemensam middag i kväll men vår reseledare går med de som vill ut och roa sig, till det populära stråket Temple Bar där den härliga irländska musiken spelas på var krog.

 • Dag 4. Dublin – Galway

  Idag lämnar vi Dublin tidigt. Vi kommer till världens äldsta whiskeydestilleri – Kilbeggan som ligger mitt på ön. Vi gör en rundvandring och får smaka på någon sort innan vi fortsätter. Vi kör via Cornamona till Kylemore Abbey som ligger fantastisk vackert vid vattnet. Här finns tid att äta lunch innan vi tittar på klostret. Färden fortsätter sedan genom ett av Irlands natur skönaste områden - Connemara. Området är glest befolkat och kusten är sönderskuren med fina sandstränder mellan de dramatiska klipporna. Vi passerar huvudorten Clifden och kommer till Galway där vi checkar in och äter middag på vårt hotell Gullanes Hotel, Balunasloe. (Ca 42 mil)

 • Dag 5. Galway – Tralee

  Vi lämnar fiskestaden Galway efter frukost och kör söderut. Vi kommer över The Burren som är ett månliknande landskap som skapats av erosioner. Vid Cliffs of Mother stannar vi och njuter av de häftiga klipporna som stupar 200 meter ner i havet. I Limerick ges tid för lunch och för att se staden på egen hand. Vi fortsätter till mysiga Tralee där vi checkar in på 3-stjärniga centralt belägna Brandon Hotel. Middag på kvällen. (Ca 26 mil)

 • Dag 6. Tralee – New Ross

  Efter frukost kör vi Ring of Kerry. Landsvägen som går runt halvön Iveragh är en av Irlands största sevärdheter. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs. Naturen är dramatisk och vi gör flera fotostopp. I Kenmare lämnar vi Ring of Kerry och fortsätter till New Ross där vi checkar in och äter middag på 4-stjärniga Brandon House Hotel. (Ca 31 mil)

 • Dag 7. New Ross – Dover

  Tidig frukost och avresa till Stena Lines färja som tar oss mellan Rosslare och Fishguard (3 tim 30 min). Därefter fortsätter färden söder om London till Dover som vi når på kvällen. Incheckning och middag på 4-stjärniga Best Western Dover Marina Hotel & Spa. (Ca 59 mil)

 • Dag 8. Dover – Bremen

  Vi kör till färjeläget och kör ombord på färjan som tar oss över Engelska kanalen. I Calais rullar vi iland och fortsätter sedan upp genom Frankrike, Belgien, Holland och vidare in i Tyskland. I Bremen väntar 4-stjärniga IntercityHotel med middag och sköna sängar. (Ca 70 mil)

 • Dag 9. Bremen – Hemorten

  Vi fortsätter vidare hemåt. I Puttgarden tar vi färjan över mot Danmark. Nästa färja går mellan Helsingör och Helsingborg och med det trampar vi åter svensk mark. Här skiljs vi åt från våra nya vänner från Västergötland och möter också en buss till som varit ute i Europa på rundresa. (Ca 70 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/9Se allaIrland421 990:-BokaMer information

Hotell

Iveagh Gardens Hotel
Iveagh Gardens Hotel
Modern lyx i hjärtat av Dublin. Det fyrstjärniga Iveagh Garden Hotel är en modern inblick i traditionell lyx och är en urban oas bara några steg från Grafton Street. Detta Dublin-hotell öppnade i febr...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-