Skip to main content

Italienska drömsjöar

I Norra Italien, i Piemonte som betyder vid ”Bergens fot”, finner vi de italienska drömsjöarna Como, Maggiore och Orta. Vi besöker förnäma Stresa vid Lago Maggiore, där vi njuter av blomsterprakten och tar en båt till mytomspunna ön Isola Bella. Vi ser också Comosjön där vi bergen stupar rakt ner i sjön och vyerna är ljuvliga. Sjön Orta som ligger vackert beläget mellan grönskande kullar och Alperna i norr blir vårt nästa stopp. Här provar vin och gör en båttur. De vackra sjöarna i norra Italien väntar på att få upplevas av dig, välkommen med oss till Italienska drömsjöar!

Buss dit, flyg hem - Vi startar med buss och på hemresan åker vi flyg

Resan genomförs tillsammans med ReseMakar´n

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Busstransfer – Linköpings flygplats, flygresa, bussresa, färjor, 8 nätter på hotell, 8 frukost, 8 middag, alla utflykter enligt program,  reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 2.658:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Avbokningsvillkor:
Avbokning tidigare än 9 juli: 0:-.
Avbokning mellan 10 juli - 8 augusti: 3 000:-    
Avbokning därefter: 100%  

Dagsprogram

 • DAG 1. Mot Tyskland

  Vi reser från våra hemorter mot Helsingborg. Här kommer våra reskamrater från Västergötland och vi skiftar lite bussar med varandra för fortsatt färd mot våra respektive resmål. Vi tar färjan över till Helsingör sen bir det färja Rödby-Puttgarden. I Celle finner vi 3-stjärniga IntercityHotel där vi checkar in och äter middag. Ca 70 mil.

 • DAG 2. Celle – Herrenberg

  Efter frukost tar vi en promenad i mysiga Celle innan vi fortsätter söderut. Vi passerar Kassel och Würzburg på vår väg innan vi når 4-stjärniga Hotel H+Stuttgart-Herrenberg. Här skall vi bo två nätter med halvpension. Middag på hotellet. Ca 57 mil.

 • DAG 3. Ledig dag i Herrenberg

  Idag tar vi ledigt i mysiga korsvirkestaden Herrenberg. Vårt hotell ligger på gångavstånd från gamla stan som har vindlande gränder med korsvirkeshus. Vi börjar dagen med en informationstur med vår reseledare och sedan kan vi njuta av denna lilla tyska pärla. Middag på kvällen på vårt hotell.

 • DAG 4. Herrenberg – Varese

  Vi börjar med frukost innan vi sätter oss till rätta i vår bekväma buss för en fin dag. Vi kör mot Schweiziska gränsen, men innan vi passerar den skall vi besöka Europas största vattenfall, Rhenfallet. Fallet är 150 meter brett och faller 23 meter. Resan fortsätter på vackra vägar genom Schweiz till Italien och Hotel Atlantic i Arona. Här skall vi bo 5 nätter med frukost och middag varje dag. (Ca 43 mil.)

 • DAG 5. Utflyktsdag Lago Maggiore

  Vi börjar med frukost innan vi beger oss till Lago Maggiore som ligger vid foten av Alperna i de båda italienska regionerna Piemonte och Lombardiet. Runt sjön är omgivningarna förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Vi besöker Stresa som med sin blomsterprakt, sina tjusiga villor och sin eleganta strandpromenad är Maggioresjöns metropol. Här åker vi båt över till den exotiska ön Isola Bella med sina vita påfåglar och sin fantastiska trädgård, efteråt får vi lite fri tid i Stress att promenera runt och njuta av byn. Färden fortsätter runt sjön åter till vårt hotell som vi når under eftermiddagen.
  ( Ca 12 mil)

 • DAG 6. Utflyktsdag Lago d´ Orta

  Efter frukost åker vi mot Orta sjön. Vi kommer ta en båttur ut till mysiga ön San Giulio. Härifrån är utsikten magisk över sjön och bergen som omger sjön. Vi får fri tid på ön innan vi återvänder mot fastlandet. På eftermiddagen skall vi prova vin på den vackra vingården Anzivion i Gattinara. Vinområdet är Piemonte som av många anses som ett av de bästa. Efter vinprovningen reser vi tillbaka till vårt hotell och middagen som väntar. (Ca 12 mil)

 • DAG 7. Utflyktsdag Milano

  Vi besöker denna storslagna stad där de flesta av stadens mest kända byggnader ligger i Milanos historiska kärna. Längs torget Piazza del Duomos ena sida breder en av världens största kyrkor ut sig den gotiska katedralen Duomo. I närheten ligger också operahuset La Scala och den kyrkolika gallerian Vittorio Emanuele II med caféer, restauranger och affärer. Efter att vi tillfredsställt våra sinnen drar vi tillbaka till vårt hotell och kvällens middag. (Ca 12 mil)

 • DAG 8. Utflyktsdag Lago di Como

  Vi börjar med en härlig båttur på Comosjön som passerar många pittoreska orter. Vi får egen tid i den härliga sidenstaden Como, där även vår reseledare visar lite av den gamla stadskärnan. Om man vill kan man åka upp med bergbanan till en fantastisk utsikt ovanför staden eller bara sitta och njuta på
  någon av stadens många torg. Efter en härlig dag så återvänder vi till vårt hotell för en sista middag på resan.

 • DAG 9. Varese – Linköping

  Dags att lämna Italien. Vi kör till Milanos flygplats där flyget mot Linköping avgår. Har du bokat transfer så väntar bussen utanför terminalen i Linköping.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9Se allaItalienska drömsjöarMer än 817 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Atlantic Arona
Hotel Atlantic Arona
Hotel Atlantic är ett hotellkomplex med 78 rum i centrala Arona med utsikt över Lago Maggiore, har en pittoresk och unik utsikt, placerat i ett avundsvärt läge, faktiskt bara 50 meter från järnvägssta...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-