Skip to main content

Jersey med Paris

”Som bitar av Frankrike utkastade i havet och upplockade av England ” så beskrev författaren Victor Hugo de blombeströdda, klippiga kanalöarna med sina långa breda sandstränder strax utanför den franska kusten. Sedan nästan 1000 år har dom varit England trogna men med en bibehållen fransk touch och eget styre. Följ med och låt dig hänföras av det mäktiga tidvattnet och milda klimatet. Vi passar också på att göra ett besök i kärlekens stad - Paris!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 11 frukostar, 9 middagar, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 4290:- 
Kvällstur i Paris 490:-


VALUTA
EUR Euro, JEP Jersey Pund

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. hemorten – Bad Oldesloe

  Med väskan i hand kliver vi tidig morgon ombord på vår bekväma buss för att påbörja en spännande resa ner genom Europa. Via Öresund, genom Danmark och färjan Rödby-Puttgarden når vi framåt kvällen den lilla orten Bad Oldesloe norr om Hamburg i det vackra Hügelland. Incheckning och gemensam middag på Good Morning Hotel ***. (66 mil)

 • Dag 2. Bad Oldesloe – Liège

  Vi fortsätter vår resa i sydvästlig riktning. Kända städer som Bremen och Osnabrück passeras, Ruhrområdet likaså innan vi åker över gränsen till Holland och vidare in i Belgien. Under dagen gör vi uppehåll för kaffe och lunch. I Liège checkar vi in på fina Ramada Plaza by Wyndham Liège City Center ****, beläget nere vid floden Meuse. Gemensam middag. (58 mil)

 • Dag 3. Liège – Paris

  Idag väntar kärlekens stad på oss! Vi kommer till Paris under eftermiddagen och checkar in på Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles ***. Ca 39 milVälj om du vill ge dig ut och uppleva Paris på egen hand under kvällen eller följa med på Illuminétur med middag på Montmartre. Pris: 490:- inkl. middag, rundtur och biljett med Funiculare upp på Montmartre.

 • Dag 4. Paris

  Stärkta av hotellets frukost ger vi oss ut på en spännande stadsrundtur med vår guide som kan konsten att berätta om Paris och visa såväl kända som okända delar av staden. Rundturen avslutas vid lunchtid och under eftermiddagen blir det tid för egna strövtåg och upptäckter. Om intresse finns anordnar vår reseledare gemensam middag på kvällen. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 5. Paris – Saint-Malo

  Idag tar vi sikte på Bretagne och den gamla ”piratstaden” St Malo vid kusten. Vi kommer hit på eftermiddagen så det finns tid att utforska denna spännande stad. Vi bor innanför den kraftiga befästningsmuren på Hotel de la Cité ***. Gemensam middag. (42 mil)

 • Dag 6. Saint-Malo – Jersey

  Tidig frukost innan vi åker ut till hamnen och Condor Ferries som ska ta oss ut till resans mål – Jersey! Vi lämnar vår svenska buss kvar på fastlandet, vid ankomsten står en inhemsk buss och väntar på oss. Transfer till Resort Hotel Merton i St.Helier ***, hotellet som har allt! Vi checkar in för 3 nätter. Gemensam middag på hotellet alla kvällar. Vi bekantar oss under eftermiddagen med Jersey’s gemytliga huvudstad St.Helier. Här får vi också uppleva en av de största tidvattenförändringarna på jorden, tidvattnet växer och krymper med upp till 12 meter var sjätte timme!

 • Dag 7-8. Jersey

  På denna charmiga paradisö finns vackra slott, sagolika trädgårdar, fascinerande historia, och inte minst ett härligt klimat. Jersey har helt enkelt sin alldeles egna atmosfär. Under våra dagar på ön ser vi dramatiska kuststräckor med fyrar attackerade av havets vågor, hör historier från tyska ockupationen, möter Jerseykor, provar vin på La Mare Wine Estate, besöker Jersey Pearl och mer därtill. Här upplever vi en intressant blandning av franskt och brittiskt på ett sätt som ingen annanstans i Europa.

 • Dag 9. Jersey – Caen

  Så var det dags att packa ihop och åka tillbaka till europeiska fastlandet där vår svenska buss väntar. Vidare mot Normandie och Kyrkornas stad Caen. Denna tusenåriga stad vid floden Orne är precis som dess omgivningar rik på välkänd historia. Efter incheckning på Royal Hotel Caen Centre ****, mitt i stan, promenerar vi till en närliggande restaurang för gemensam middag. (17 mil )

 • Dag 10. Caen – Antwerpen

  Vi fortsätter upp utmed invasionskusten mot gränsen till Belgien. Framåt sen eftermiddag kommer vi till Belgiens andra största och enligt utsago coolaste stad - Antwerpen! Vi bor på centralt belägna Leopold Hotel Antwerp **** där vi också äter gemensam middag. Ca 52 mil

 • Dag 11. Antwerpen – Hamburg

  Frukost och sedan avfärd norrut via Ruhrområdet tillbaka mot Hamburg och Leonardo Hotel vid Hamburg Stillhorn. Gemensam middag. (58 mil)

 • Dag 12. Hamburg – Östergötland

  Efter en rejäl frukost sätter vi oss till rätta i vår bekväma buss för vidare färd mot färjan Puttgarden-Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och över Öresund. Åter i Östergötland framåt sen kväll. (75 mil)

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-