Skip to main content

Rhen Mosel

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra ”dotter”, den lugna, mjuka och slingrande Mosel.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR:  Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, båttur på Rhen. Vinprovningar, entréer och ev. kvällsarrangemang är ej inkluderade i resans pris.

 

TILLÄGG: 1.500:- Enkelrum

 

VALUTA: EUR

 

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten-Bremen

  Tidig avresa från respektive hemort för färd söderut via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden mot trakterna av Bremen där vi övernattar och äter en gemensam middag.
  Ca 82 mil

 • Dag 2 Bremen-Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi söderut och stannar för lunch i Köln. Framåt sen eftermiddag når vi den romantiska lilla medeltidsstaden Rüdesheim. På kvällen blir det gemensam middag med påföljande promenad genom den musik och sång fyllda staden. Givetvis skall vi provsmaka det vita vinet som växer på sluttningarna utmed floden Rhen. Vi bor på Central Hotel Ringhotel*** Gemensam middag på hotellet. Ca 47 mil

 • Dag 3 Rhendalen

  Vi inleder vår vistelse i Rhendalen med en båttur på floden genom världens slott- och borgtätaste område upp till St. Goarshausen. Här möter vår buss oss och vi kör upp till klippan där den vackra och sägen-omspunna jungfrun Loreley lär ha suttit och förtrollat sjömännen på floden så att de gick i kvav. Under eftermiddagen finns möjlighet för de som önskar att följa med på vinprovning. Pris beroende på arrangemang.
  Gemensam middag på hotellet

 • Dag 4 Moseldalen

  Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer från den del som kallas Mittel-Mosel, här ligger bland andra de kända orterna Cochem och den lilla pittoreska korsvirkesstaden Bernkastel-Kues. Vi gör uppehåll i båda och det blir möjlighet till avsmakning av Mosels ädla droppar. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 5 Rüdesheim

  Denna dag disponerar du på egen hand. Kanske en tur med linbanan upp till det nationalromantiska monumentet Niederwald Denkmal lockar för att vandra ner mellan vinstockarna på sluttningarna ovanför Rüdesheim. Alternativen är många och vår reseledare ger tips o råd. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6 Rüdesheim-Bremen

  Så var det dags att lasta in bagaget och vinka adjö till ”Tysklands vagga” för den här gången. Vi åker tillbaka norrut och anländer till Bremen under eftermiddagen och har tid att uppleva den charmiga staden, för de som vill gör vår reseledare en stadspromenad. Vi centralt på Intercity Hotell*** och har gemensam middag. Ca 47 mil

 • Dag 7 Bremen-Hemorten

  Vi åker de sista milen till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl.21 Ca 82 mil

Resekalender
27/2Rostock Lördagfrån 1 390:-
1/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
8/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
12/3Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
22/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-