Skip to main content

Mosel och Champagne

Mosel och Champagne
Resan går i vinets tecken med besök i Moseldalen, båtresa på Marne och bubblor i massor i Champagne. Vinkultur och smakupplevelser, blandat med vacker arkitektur och vackra landskap bjuder turen på.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, del i dubbelrum, 7 frukost, 5 middag, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 3.100:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Avbokningsvillkor: Fri avbokning fram till 46 dagar före avresa, 45 – 31 dagar innan avresa 400:-/person, från 30 – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris, därefter hela kostnaden.

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Hannover

  Vi reser från våra hemorter genom Sverige och efter ett fikastopp i Ljungby blir det färja
  Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Dagens mål är 4-stjärniga Leonardo Hotel Hannover. Gemensam middag. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Cochem

  Vi fortsätter genom Tyskland och närmar oss vindistrikten längs Rhen och Mosel. Vi inkvarterar oss för två nätter på centralt belägna 3-stjärniga Hotel Noss i Cochem som ligger vackert precis vid Moselfloden. Gamla stan ligger i närheten av hotellet och runtomkring slingrar sig gränder med vackra hus. Middag serveras på kvällen och sedan kan man ta en kvällspromenad. (Ca 40 mil)

 • Dag 3. Cochem

  Efter frukost tar vår reseledare med de som vill på en promenad i den supermysiga staden med många smala gränder och medeltida torg och efter lunch får vi en vinprovning av de ädla dryckerna. Man kan också ta sig upp till borgen med vidsträckt utsikt över staden och floden. Det är tätt mellan restaurangerna och möjligheter till spontana vinprovningar är många. Middag serveras på hotellet på kvällen.

 • Dag 4. Cochem – Reims

  Vi lämnar Cochem och kör på diverse slingrande vägar mot Frankrike. Landskapet är mycket kuperat med vinodlingar överallt. Vårt mål är staden Reims där vi skall stanna i 3 nätter på 3-stjärniga Campanile Reims Centre - Cathédrale. Hotellet ligger nära den stora gotiska katedralen med sina berömda rosettfönster. Middag serveras på kvällen. (Ca 37 mil)

 • Dag 5. Reims

  Efter frukost gör vi en stadsvandring med lokal guide. Det blir en intressant tur genom den historiskt viktiga staden. Lunch på egen hand och sedan är det dags för bubbel! Vi ska besöka Champagne G.H. Mumm och får en visning och ett glas champagne Mumm Cordon Rouge. Middag på egen hand.

 • Dag 6. Utflykt Epernay ”Campagnens huvudstad”

  Efter frukost beger vi oss mot Epernay för en båttur på floden Marne. Under 1,5 timme flyter vi runt och beskådar det vackra landskapet. Senare på eftermiddagen väntar en provning av tre sorters champagne med rundvisning på Dom Caudron i Passy-Grigny. Efter den kör vi tillbaka till Reims. Middag på egen hand. (Ca 7 mil)

 • Dag 7. Reims – Bremen

  Nu tar vi farväl av Reims och Champagne och reser norrut genom västra Tyskland. Vi skall ta oss till Bremen och 4-stjärniga Select Hotel A1. Här serveras middag och sköna sängar väntar. (Ca 67 mil)

 • Dag 8. Bremen – Östergötland

  Efter frukost fortsätter vi norrut via shopping på Calles i Burg och färjor Puttgarden – Rödby och Helsingborg – Helsingör. Vi tar vårt sista stopp i Ljungby och är åter i Östergötland vid ca 21:30. (Ca 82 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/10Se allaMosel och ChampagneMer än 813 990:-BokaMer information

Hotell

Hotell Noss Cochem
Hotell Noss Cochem
Koppla av på vårt hotell eller i vårt pensionat, som ligger direkt på strandpromenaden nedanför slottet med utsikt över floden Mosel, vingårdarna och strandpromenaden. Till ditt förfogande har vi tota...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-