Skip to main content

Nordpolen

Polen är ett land med fantastiskt rik historia och Gdansk eller Danzig som staden heter på tyska likaså. Här utspelades några av de händelser som kom att bli avgörande för hela Europa och världen under 1900-talet. Placerad i floden Vistulas delta har staden traditionellt varit en av Östersjöns mest prominenta hamnar och rik handelsstad med många vackra byggnader och är så än idag. Följ med och upplev trestadsområdet på Polens riviera!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, vägskatter, del i dubbelrum/ dubbelhytt, 4 frukostar, 1 lunch, 3 middagar, utflykter enligt program samt reseledarservice

TILLÄGG
Enkelrum 1000:-

VALUTA
PLN  Polska Zloty

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Karlskrona

  Vi åker med vår buss ner till örlogsstaden Karlskrona där vi går ombord på Stena Lines fartyg som ska ta oss till Polen. För den som önskar finns det möjlighet till shopping eller en drink i baren ombord. Gemensam buffé middag med dryck.

 • Dag 2. Gdynia – Sopot - Gdansk

  Efter frukost lägger fartyget till i Gdynia. Vårt första stopp i Polska "trestadsområdet" blir Sopot. Denna Polens kanske mest fashionabla badort började verka som kurort redan på 1700-talet. Idag möter vi en avspänd och elegant stad med byggnader företrädesvis från perioden runt förra sekelskiftet. Här ligger några av Polens finaste hotell och Spa-anläggningar, en riktig sommarort även kallad för Polens St.Tropez! Vidare till den gamla Hansastaden Gdansk, också kallas för frihetens stad. Vi inleder vistelsen med en guidad tur. Här utbröt i Gdanskvarvet augusti 1980 en landsomfattande strejk under ledning av Lech Walesa vilken var en av de utlösande faktorerna till kommunistdiktaturernas fall och början till ett nytt Europa. Det blir också fri tid innan vi checkar in på Novotel Gdansk Centrum där vi ska bo i två nätter. Middag äter vi gemensamt på hotellet. Ca 2,5 mil.

 • Dag 3. I 2:a Världskrigets fotspår

  Vid Westerplatte avlossades de första skotten i andra världskriget strax efter kvart i fem den 1 september 1939. Vi befinner oss på historisk mark och följer upp det med ett besök på det intressanta WW2-muséet. Efter lunch åker vi till Stutthof som var det första koncentrationslägret utanför Tyskland. Vad som utspelades i detta läger så väl inbäddat i grönskan på väg ut mot halvön/sandbanken Wislana förtäljer vår guide mer om. På kvällen äter vi gemensam middag på restaurang i gamla stan.

 • Dag 4. Gdansk – Malbork – Gdynia

  Innan vi åker tillbaka till Gdynia och färjan passar vi på att förgylla resan med ett besök på den legendariska Tyska Riddarordens mäktigaste fäste Malbork. Denna världens största gotiska borgkomplex blev så småningom huvudelementet i det Preussiska fästningssystemet under korsriddartiden. 1309 blev borgen högsäte för den Tyska riddarordens mästare, mer om detta och vad som utspelats på borgen under århundraden förtäljer vår borgguide. Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter mot Gdynia. Ett besök på Riviera Köpcentra, norra Polens största galleria med 250 butiker, hinns med innan incheckningen på Stena-terminalen. Kl.21:00 glider Stena Vision ut från Gdynias hamn.

 • 5. Karlskrona – hemorten

  Väl tillbaka i Sverige sätter vi kurs mot våra respektive hemorter.

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-