Skip to main content

Nordpolen

NordPolen  -  kilometerlånga vita stränder, shopping och historiska sevärdheter

Polen är ett land med fantastiskt rik historia och Gdansk eller Danzig som staden heter på tyska likaså. Här utspelades några av de händelser som kom att bli avgörande för hela Europa och världen under 1900-talet. Placerad i floden Vistulas delta har staden traditionellt varit en av Östersjöns mest prominenta hamnar och rik handelsstad med många vackra byggnader och är så än idag. Följ med och upplev trestadsområdet på Polens riviera!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, vägskatter, del i dubbelrum/ dubbelhytt, 4 frukost, 1 lunch, 3 middagar, utflykter enligt program samt reseledarservice

TILLÄGG
Enkelrum/enkelhytt 1270:-, utsideshytt 50:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA
PLN  Polska Zloty

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Karlskrona

  Vår buss tar oss ner till örlogsstaden Karlskrona där vi går ombord på Stena Lines fartyg som ska ta oss till Polen. För den som önskar finns det möjlighet till shopping eller en drink i baren ombord. Gemensam buffémiddag med dryck. Ca 30 mil

 • Dag 2. Gdynia – Sopot - Gdansk

  Efter frukost lägger fartyget till i Gdynia. Under vår färd mot Gdansk gör vi ett stopp i Sopot. Polens kanske mest fashionabla badort började verka som kurort redan på 1700-talet. Idag möter vi en avspänd och elegant stad med byggnader företrädesvis från perioden runt förra sekelskiftet. Här ligger några av Polens finaste hotell och Spa-anläggningar, en riktig sommarort även kallad för Polens St.Tropez! Vår buss tar oss vidare till den gamla Hansastaden Gdansk, också kallas för frihetens stad. Vi inleder vistelsen med en guidad tur. Här utbröt i Gdanskvarvet augusti 1980 en landsomfattande strejk under ledning av Lech Walesa vilken var en av de utlösande faktorerna till kommunistdiktaturernas fall och början till ett nytt Europa. Det blir också fri tid innan vi tar oss till centralt belägna 4-stjärniga Mecure Gdansk Stare Miasto hotel där vi ska bo i två nätter. Middag äter vi gemensamt på hotellet. Ca 2,5 mil.

 • Dag 3. I 2:a Världskrigets fotspår

  Vid Westerplatte avlossades det första skottet under Andra Världskriget, vi befinner oss på historisk mark och följer upp det med ett besök på det intressanta WW2-muséet Efter lunch åker vi till Stutthof som var det första koncentrationslägret utanför Tyskland. Vad som utspelades i detta läger så väl inbäddat i grönskan på väg ut mot halvön/sandbanken Wislana förtäljer vår guide mer om. Gemensam middag på restaurang i gamla stan.

 • Dag 4. Gdansk – Malbork – Gdynia

  Innan vi åker tillbaka till Gdynia och färjan passar vi på att förgylla resan med ett besök på den legendariska Tyska Riddarordens mäktigaste fäste Malbork. Denna världsstörsta gotiska borgkomplex blev så småningom huvudelementet i det Preussiska fästningssystemet under korsriddartiden. 1309 blev borgen högsäte för den Tyska riddarordens mästare, mer om detta och vad som utspelats på borgen under århundraden förtäljer vår borgguide. Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter vår färd. Ett besök på Riviera Köpcentra, norra Polens största galleria med 250 butiker, hinns med innan incheckningen på Stena-terminalen. Ingen middag ingår!

 • 5. Karlskrona – hemorten

  Väl tillbaka i Sverige sätter vi kurs mot våra respektive hemorter. Ca 30 mil

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/6Se allaNordPolenMer än 85 890:-BokaMer information

Hotell

Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto
Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto
400 meter från den historiska, vackra stadsdelen ligger Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto som är den högsta byggnaden i Gdansk. 200 meter från hotellet ligger shoppinggallerian Madison med över 1...
Resekalender
22/1Saturday Night Feverfrån 1 295:-