Skip to main content

Polcirkelkusten

POLCIRKELKUSTEN - Forsarnas väg / Silvervägen / Blå vägen
Åk med oss norrut i år! Förra året dammade vi av en gammal favorit och den blev så bra att vi kör den i år igen. Du får uppleva den svenska fjällvärlden med milsvida tysta skogar, brusande forsar, porlande fjällbäckar, blånande fjäll – verkligen något för naturälskaren. Vi åker Forsarnas väg, Silvervägen och Blå vägen, passerar Polcirkeln och gör en tur in i Norge!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemort – Sundsvall

  Vår färd norrut startar på morgonen. Vi åker under dagen förbi Stockholm och passerar Gävle, Söderhamn, Hudiksvall innan vi kommer fram till Sundsvall och till 3-stjärniga Hotell Scandic City. Naturligtvis gör vi stopp för kaffe och lunch under dagen. Gemensam middag. (Ca 59 mil)

 • Dag 2. Sundsvall – Arvidsjaur

  Idag fortsätter vår resa och vi åker över Högakustenbron och gör ett stopp för utsiktens skull! Vi ser Skuleberget och passerar Örnsköldsvik. Framme i Björkarnas stad, Umeå, stannar vi en stund. Vi vänder in i landet och åker längs Vindelälven, unik för att den inte är utnyttjad som kraftändamål. Resan längs den ger oss många fina naturupplevelser. Vägen kallas ”Forsarnas väg”. Vi kommer till Arvidsjaur och 3-stjärniga Hotell Laponia där vi ska bo 2 nätter med gemensam middag. (Ca 53 mil)

 • Dag 3. Arvidsjaur

  Efter frukost beger vi oss till Kristineberg där vi besöker underjordkyrkan belägen i Kristinebergsgruvan 90 meter under mark och är uppkallad efter gruvarbetarnas skyddshelgon ”Sankta Anna”. Här finns även ett gruvmuseum och ett café. Nästa mål är vildmarksutställningen i Svansele med över 600 djur, bl a de fem stora rovdjuren. Dagens lunch en ”viltbräda” äter vi också här. När vi kommer tillbaka kan de som vill ta en promenad till den berömda ”lappstaden” där det finns ett 80-tal bevarade Kåtor och Härbre. Gemensam middag.

 • Dag 4. Arvidsjour – Bodö

  Åter i bussen följer vi ”Silvervägen”, vars namn den fått från Nasa Silvergruva vid norska gränsen. Gruvan finansierade det 30-åriga kriget. I Arjeplog besöker vi Silvermuséet. Vid Vouggatjålme passerar vi polcirkeln och strax även den svensk-norska gränsen. Vi njuter av naturen i den vackra Junkerdalen och norrut genom Saltdalen mot Saltfjorden förbi Fauske och ut mot Bodö – en av de vackraste vägar som finns. Staden är trots sitt läge på nordligaste breddgraden en levande och trevlig stad. Var kan man uppleva den vackraste midnattssol än här när den sticker fram bakom Landegode – ön som ligger strax utanför Bodö. Hoppas på klar himmel den här kvällen. Inkvartering på 3-stjärniga Thon Hotel Nordlys. Gemensam middag. (Ca 36 mil)

 • Dag 5. Bodö – Tärnaby

  Efter frukost åker vi mot Lönsdalen och gör ett stopp när vi passerar Polcirkeln, kanske köpa med ett vykort eller souvenir som bevis att vi varit över den magiska linjen! Vid Mo i Rana viker vi av mot Sverige igen och åker på den ”Blå vägen” som följer Umeälven, vars blåa vatten fått ge namn åt vägen. I Tärnaby stannar vi för natten där Stenmark, Strand och Fjällberg har gjort Tärnaby till ett känt begrepp. Sameslöjd finns rikt representerat och kan inhandlas på Trolltrumman. Vi bor på 3-stjärnigt hotell Tärnaby Fjällhotell. Gemensam middag. (Ca 34 mil)

 • Dag 6. Tärnaby – Östersund

  Vi lämnar Tärnaby och tar oss till Vilhelmina där vi tar en stund i kyrkbyn. Via Dorotea och Strömsund kommer vi till Östersund. Logi på 4-stjärnigt Hotell Östersund. Gemensam middag. (Ca 42 mil)

 • Dag 7. Östersund – Hemort

  Då är det dags att åka hemåt vi åker Inlandsvägen hem via Orsa och Mora och är tillbaka i Östergötland igen vid 20-tiden efter mängder av naturupplevelser och mycket mera! (Ca 75 mil)

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 6 frukost, 1 lunch, 6 middagar, entréer mm enligt program, reseledarservice. Övriga entréer etc ingår ej

TILLÄGG: Enkelrum 2.270:-, platsbokning i bussen 200:-